Keki

Medlemmer
  • Posts

    1,332
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Keki

  1. Ja, det gjorde du så! Det var fedt at se dig komme igennem i så flyvende stil :superman:

    Jeg kæmpede virkelig! Og hver gang du gav mig en high-five røg der en tanke op til Martin og lidt ekstra kræfter ned i benene! Det håber jeg at han så, hvor end han kigger fra.

    Så trist med endnu et dødsfald. Det er ufatteligt:(

    /Keki

  2. Det er der ikke evidens for men du kan jo lave din egen lille test.

    Køb et blodsukkerapparat, de er faktisk ret billige, så faster du nogle timer, måler dit blodsukker, drikker noget med aspartam, venter lidt og måler så dit blodsukker igen og ser om der er forskel.

    Jo flere gange du laver testen og jo flere gange den viser det samme, der har du dit svar.

    Vi har lavet testen på mit studie med cola light vs. cola. Den viste at blodsukkeret ikke steg af cola light.

    /Keki

  3. tak for svaret :smile: .. jeg er vokset fra 182 til 186 de sidste 5 måneder... men jeg er højere end begge mine forældre.. Men jeg er stadig interesseret i nogle ideer til en kostplan

    Du får ikke nogen til at sætte sig ned og lave en kostplan til dig. Lav en selv - så skal folk nok kunne give dig ris/ros.

    /Keki

  4. Hvad gør jeg galt? og hvordan får jeg motivationen igen?

    Situationen er følgende:

    I mange år trænede jeg som eliteroer og vandt medaljer til VM og andre internationale regattaer.

    I dag 10 år efter, kæmper jeg med at holde motivationen.

    Ofte får jeg startet rigtig godt ud, følger troeligt et træningsprogram i en måneds tid - men så går galt. Noget kommer i vejen, arbejde, nogle børn, en kæreste lidt husreparationer eller lignende. Det ene træningspas springes over og det ene tager det andet og mit træningsprogram hænger du der på køleskabet og stirre ondt på mig....!

    Der er pludselig mange træningspas som er blevet sprunget over (ok - jeg har pludselig fået lavet nogle andre ting som forhåbenlig gør mig glad) Men min træning går af helvedes til.

    Det ender som oftes med at jeg i arrigskab river mit træningsprogram ned fra køleskabsdøren, i frustration over en dårlig samvittighed der nager mig og en stor tvivl om hvilket et træningspas jeg skal lave idag. Jeg ved jo godt at det nok ikke skal være det der mega hårde program jeg skal tage fat på idag, da det er for mange dage siden jeg sidst trænede.

    Hvordan kommer jeg ud af det mønster - det gentager sig ofte, for jeg finder jo ud af med tiden, at min energi falder og jeg bliver nød til at gøre et eller andet. Men så løber jeg ind i den samme cirkel igen !

    Er jeg den eneste i verden der er så motivationsforladt og usikker på hvordan jeg skal gribe det an?

    Hvor finder du din indre motivation?

    I mine ører lyder det som om du slet ikke har dig selv med. Det hele handler om programmer, planer og skemaer fremfor at du faktisk lytter til dig selv.

    Det er oplagt at du stiller dig selv følgende spørgsmål?

    - Hvilke sportsgrene nyder jeg at lave?

    - Vil jeg kun træne alene eller vil træningspartnere kunne give mig noget?

    - Hvad er det der gør at jeg får lyst til at træne?

    - Hvad er mit mål med træningen? Ex. velvære, stabil vægt eller en konkurrence.

    - Hvor ofte har jeg lyst til at træne? Ex. 3 gange om ugen?

    Jeg mener altså helt klart at du skal finde ud af hvad det er du vil med din træning. Herefter kan du overveje hvor ofte du vil træne? Lad os sige 3 gange om ugen? Her fristes du så sikkert til at lave et skema hvor der står ditten og datten om hvad, hvor længe og hvornår, men det er lige netop det jeg mener du skal forsøge at lade være med. Træn ud fra et mål - men træn ud fra gefühl!

    Sådan gør jeg selv - det ender som regel med 4-6 træninger om ugen (mål: 3-4), men i sidste uge trænede jeg 9 gange. Fordi jeg havde lyst!:)

    /Keki

  5. Folk har tidligere lavet proteinbar-opskrifter herinde, du skal bare være opmærksom på at proteinet ikke kan holde til at blive opvarmet eller nedkølet alt for meget.

    Det er jo netop ikke en proteinbar, men en energibar der postes.

    Til trådstarter: Har du regnet energiindhold- og fordeling ud pr. bar? Det gør det lidt nemmere at vurdere.(Går ud fra at du har en lille idé om hvor mange der bliver pr. portion).

    /Keki

  6. Det er din personlige puls-trænings-zone. Altså det interval som din puls skal ligge i under træning. Ideen i systemet er, at ownzone varierer fra træning til træning - alt efter den puls, som uret har målt under opvarmning..ish :smile:

    Nærmere kommer jeg det ikke.

    Jeg ved at der ligger noget forskning bag systemet, men jeg ved også at mange lader ownzone være ownzone, fordi systemet anslår nogle ret lave pulsintervaller som ownzone (vel af den årsag, at Polar ikke vil have skyld for at have drevet folk i døden :smile:)

    Du kan jo gå ind og justere dine zoner - deraf nok navnet ownzone! Mine zoner starter først fra >65% af max, zone 2 er sat til >78% og min zone 3 er >89%. Så er det pludselig lidt sjovere.

    Til topic-starter: Jeg bruger own-zone i forbindelse med det træningsprogram som mit pulsur laver til mig hver uge. Her får jeg at vide hvor længe jeg skal være i hver zone i løbet af ugen. Min twist er så at jeg har sat pulszonerne op manuelt ift. min egen maxpuls, men det er simpelthen fordi jeg ikke gide "træne" med så lav intensitet som polar foreslår.

    /Keki

  7. Jeg har i mine yngre dage dyrket cykelløb på licensniveau, haft en fedtprocent nede på 6% og er ikke nybegynder indenfor træning.

    Du er kvinde, ikke? 6% lyder usundt - på alle måder - og bestemt ikke noget der kan forenes med en normal menstruationscyklus. Og ja, det lyder egentlig også urealistisk. Hvordan blev din fedtprocent målt?

    /Keki

  8. Hej MOL'ere.

    Jeg har et spørgsmål til alle biologi-nørder:

    Mitokondrier fungere som aerobe cellers kraftværk. Som jeg har forstået det, så er det mitokondrierne som starter selve ATP-syntesen, men hvordan og hvorfra får mitokondrierne energien? Leveres det fra glukoselageret i kroppen, eller bliver energien opfanget når glukose, fedt og aminosyrer løber rundt i blodet? Eller sker det på en helt tredje måde?

    Jeg håber min formulering er nogenlunde forståelig?

    På forhånd tak.

    Vha elektrontransportkæden skabes en protongradient over mitochondriernes indre membran. Protonerne søger mod den lavere koncentration. Den eneste måde de kan krydse membranen på er gennem F0f1-ATPasen. Protonernes passage gennem denne fører til ATP-frisætning.

    MEGET forenklet. Google er din ven. http://www.biosite.dk/leksikon/el-transp.htm

  9. Først og fremmest tillykke med vægttabet - det er godt gået!

    Mht. din lækkersult så tjek ISIS-produkter. De smager godt og kan være med til at stille den trang du indimellem får til noget usundt. Jeg anbefaler personligt deres is med choco/marcipan. Kalorieindholdet er blot 40 kcal/100mL (der er 900mL i en bøtte), derudover smager deres "lækkerbar" super godt samtidig med at den har et højt proteinindhold og kun ca. 120 kcal pr. bar. Det bliver aldrig hverdagsspise, men hvis du føler de stiller din trang kunne det være gode alternativer til de fuldfede produkter :smile:

    Tjek: www.isisfoods.dk

  10. I hverdagene påbegynder min træning 20-30min. efter jeg er stået op og spiser min halve banan i det tidsrum...

    I weekenden påbegynder jeg dog først min træning 1-2 timer efter jeg er stået op, og har måske spist 1-2stk. frugt i dette tidsrum.

    Vh. Loth

    Der har du nok selv svaret på dit eget spørgsmål! Ja, det vil ganske givet være en fordel at spise et solidt måltid et par timer før træningen.

  11. Hey guys,

    jeg er kommet lidt i tvivl omkring min kost før styrketræning, Jeg træner som det første på dagen inden jeg tar på arbejde og spiser som regl en halv banan inden jeg påbegynder min træning og den anden halvdel + en dåse tun efter træning men kunne godt tænke mig at vide om det ville gavne hvis jeg spiste mere (energi) før træning altså ville min udholdenhed blive forbedret eller ville jeg kunne tage flere Kg?

    Vh. Loth

    Ganske givet. Hvad spiser du 2-3 timer inden?

  12. Tak! Jeg ringer til ham i morgen. :) På hjemmesiden kan jeg se, at han arbejder ud fra en holistisk indstilling om samarbejde mellem fødder, knæ og hofte. Det er meget i tråd med min egen tankegang. Jeg har f.x. indadpronation i fødderne (let kalveknæet), stramme hoftebøjere og kraftigt svaj i lænden. Det er helt sikkert medvirkende faktorer, omend ikke hovedårsagen.

    Fik du ringet? Generel status?

    /Keki

  13. Ved ikke om det er umuligt.

    - Jeg fik ikke svar fra lægen!

    Man burde da kunne sige en gennemsnitlig tid skulderen skal bruge på at restituere? og desuden kunne der jo være andre der har haft erfaringer? :)

    Lægen kan nok næppe vurdere det på nuværende tidspunkt - der skal nok minimum gå et par uger før det er muligt at givet et kvalificeret bud i forhold til din konkrete skade.

    /Keki

  14. Tak for rådet om tape, men som jeg mærker det, er det andet skridt efter skinne i nogle få uger. Normalt hvis man har hel eller delvis sideledbåndbristning får man skinne på i 3-6 uger. Selv om knæet ved undersøgelser virker stabilt, kan man godt have delvise bristninger, fordi ledbåndet består af flere tynde bånd. Det er overvejende sandsynligt med mine symptomer, at mine sideledbånd er skadede i et eller andet omfang, i særdeleshed efter flere forvridninger og skred af underbenet. Jeg kan mærke, at når jeg holder mit v. knæ stift i mange timer, er der en svag, langsom bedring, hvor smerter aftager og stabilitet tiltager. Men det er jo ikke realistisk, at jeg kan holde benet stift mange timer om dagen hver dag, og selv om tape er godt, er det ikke godt nok til det formål.

    Træning af haser mv. lyder meget fornuftigt, men jeg skal lige have fat i en ny, forhåbentlig mere kvalificeret fys først. Der bliver ikke tale om ren selvbehandling, bare rolig.

    Hvor bor du henne - kan være du kan få anbefalet en god fys herinde. Jeg kender fx selv nogle gode nogle i såvel Århus som Aalborg.

  15. Ligner vores forslag ikke hinanden meget:)

    Jeg vil på din opfordring udtænke en ny kur. Jeg har forøvrigt lavet kure specielt tilpasset den enkelte. Men det er et meget stort arbejde, men vil da gerne gøre det igen.

    mvh

    mask:)

    Nej det gør de sgu ikke. Din "kur" indeholder absurt mange frugter og bygger på dine egne fantasier om grisekød.

    Fri os venligst for flere af de her indlæg af samme slag, det kan simpelthen ikke være rigtigt at du skal spamme forumet ved at poste den samme kostplan igen og igen! Hold dig dog til én tråd - det kan alle andre finde ud af og det burde du også kunne!!!!

    /Keki

  16. Jeg har været været igang med begge, men da jeg er absolut blank omkring det her er det svært at gå igang med at sammenligne priser, mærker osv.

    Det jeg søger er personlig erfaring fra erfarne folk der har prøvet forskellige ure eller bare ved noget om dem.

    Tror du får bedre hjælp, hvis du gør lidt mere forarbejde selv. Find fx selv et par bud på et muligt ur, så er det mere tænkeligt at nogen vil dele konkrete erfaringer. Det er lidt meget at forvente at nogen vil sidde og lede på nettet efter et ur som passer til dig - og de personlige erfaringer kommer nok også nemmere når det hele konkretiseres lidt :smile:

    /Keki

  17. Hej alle.

    Jeg har et spørgsmål angående såkaldte præstationsøgende kosttilskud, indeholdende nitric oxide.

    Er det på nogen måde skadeligt/farligt, at indtage som 14-årig?

    På forhånd tak.

    Hvad er ideen?! NO (som en en gas!) virker generelt kardilaterende/karudvidene og er hos raske med velfungerende karceller medvirkende til at blodtrykket ikke forhøjes. Gassen fungerer derudover som signalstof når cellerne kommunikerer med hinanden og er på sin frie form meget reaktiv (dvs. er en fri radikal - dem som man i medierne har omtalt vigtigheden af at reducere, ved at indtage antioxidanter).

    Tror bare du skal sørge for at spise godt til af din mors mad, få trænet og få restitueret - her kan du med fordel bruge et par af julens fritimer på at læse herinde og få styr på det mest basale.

    Glædelig jul.

    /Keki

  18. Jeg har været inde og kigge på det, men det eneste der står om operationen er: "Hjælper den konservative behandling ikke, kan en operation, hvor muskelbindehinden løsnes, være en mulighed."

    Jeg ønsker at høre om folk der har gennemgået operationen, hvor lang tid genoptræning tager, hvor meget det hjælper mv.

    Okay, har søgt lidt mere.

    Her er en artikel om et studie indeholdende både præ- og postoperative data:

    http://www.ejbjs.org/cgi/content/abstract/85/10/1974