hasgaard

Medlemmer
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by hasgaard

  1. fys uddannelsen har det hele... der er idræt i alle fagene hvis man bare vil se det... fx. kører vi idrætsfysiologi lige nu og der kommer vi ind over alt fra ernæring til forskellige træningsformer.. synes selv at uddanelsen har givet mig rigtig meget til min egen træning og i forsøg på at hjælp andre..

  2. Hej Hasgaard

    Hvor dejligt at høre :w00t: :4thumbup:

    Og SUPER fedt at du har et konkret mål... så er det bare at holde skruen i vandet og ikke mindst motivationen høj og så skal der nok ske ting og sager :superman:

    /NO

    ja det er jo det... træningen har jeg intet problem med... det kommer helt af sig selv... det er mere kosten som halter... synes det er svært når andre spiser noget og man selv skal spise noget andet.. samtidig med at der ikke helt er forståelse for hvorfor man ikke bare kan spise den dressing og den sovs der nu engang er.. eller hvorfor man ikke spiser pomfritter eller hvad det nu måtte være.. og at skulle takke nej til en dessert når alle andre sidder og spiser.... på det punkt har jeg rygrad næsten som en husholdnings elastik... har overvejet at udregne kalorier og proteiner i nogle faste måltider så jeg ved helt nøjagtigt hvad der er i.. så det ikke bare er sådan ca. så man har fx. to morgen måltider og vælge i mellem.... 4 frokost osv......

  3. vil bare lige sige at jeg følger din log og at din hjemmeside er blevet super flot... god inspiration når man selv gerne vil i samme retning... bare en lang vej.. men er da gået af den ritgige sti indtil nu... :smile:

  4. Undskyld jeg afbryder her .. men .. når man træner med superhøj intensitet som man typisk gør ved regulær spinning og meget hårdt løb, så forbrænder man en masse energi .. bare ikke i form af fedt. Man forbrænder energien fra musklernes kulhydratdepoter, som man har brugt hele dagen på at lade op ved at spise pasta, toast og så videre.

    Fedtforbrænding foregår IKKE ved høj intensitet! Når man træner pulstræning skal man ikke ligge i zone 4 og 5 når man vil forbrænde fedt. Det skal man hvis man vil forbedre ens kondi, iltoptagelse, udholdenhed .. you name it. Når man ligger så højt intensitetsmæssigt forbrænder man kulhydrater indtil der ikke er flere .. så forbrænder kroppen protein og æder dens egne muskler. Ergo er det ikke korrekt når I siger at vedkommende der har startet denne tråd skal gå igang med at fyre pulsen helt i top. Det er det man gør på et normalt spinninghold. Det er den forkerte type af energiforbrænding.

    Og når jeg siger "cykle som en cykelrytter" mener jeg sådan set bare at man skal træne forskelligt alt efter ens mål. Hvis målet er at tabe sig, så skal man ikke træne som en cykelrytter med en fedtprocent på .. noget lavt ..hvis mål er at forbedre sin tid.

    Til dig der har startet emnet:

    Snak med en ansat i dit træningscenter i stedet for at lytte alt for meget til hvad der siges på nettet. Lån eventuelt bogen "Gyldendals Løbebog" på biblioteket - også selvom du ikke skal løbe. Der står en masse om pulstræning og fedtforbrænding. Det vil hjælpe dig med at træffe et valg.

    Med hensyn til mine fordomme mod stepmaskiner, så er det ikke så seriøst ment. Min pointe er bare at man har ansvaret for sin egen træning og intet kommer til den der ikke arbejder for det.

    hmmm... hvor kunne det være dejligt hvis du lige kunne finde lidt kilder til det du skriver... som ikke er før... ja 1998... eller noget lignende....

    Til trådstarter:

    har selv tabt en del... og bliv ved med at spinne... din efterforbrænding er meget høj når du bare har givet den gas... evt. kombinere de 3 spinning timer med en gang step eller high low (altså på hold), hvis det er noget for dig...

    Jeg har selv gjort det omvendte... jeg startede med step/high low tre gange om ugen og så lagde jeg en ekstra spinning time ind... for min krop var det mere skånsomt med lidt afveksling... nu er jeg blevet bidt af alle delene.. så det er bare lækkert.. kig på nettet efter løbe programmer evt. på i form's hjemmeside, hvor du kan finde løbeprogrammer for helt nybegyndere hvor du måske skal starte med at løbe 2 minutter af gangen.... eller spøg hvis du skal have hælp til at få sammensat et der passer lige til din træning.

    keep up the good work :superman:

    Tine

  5. Min opvarmning er oftest bare et par strækøvelser og lidt hoppen .. og der mærker jeg det ikke. Når jeg kommer hjem og strækker ud kan jeg godt mærke det, specielt hvis jeg står op og løfter mit højre ben op på et bord således at det ligger vandret og strækker ud.

    Pas på med lige den stræk øvelse mange har tendens til at overstrække alt for meget der.. især fordi du er varm og kan strække længere end måske hvad godt er....

  6. hejsa

    jeg kan selv mærke at jeg er mere træt nu da jeg i den sidste tid er gået op i træning.. har valgt at gøre det i min ferie så jeg har muligheden for at sove og slappe af det jeg har brug for.. dejligt for ellers havde jeg da ikke øget min træningsmængde.. er godt nok lidt træt i hele kroppen... tror måske at træningsmængden må svinde lidt når jeg starter i skole igen... Men ellers så synes jeg det hjælper at få noget energi efter træning.... for mig består det ofte af en færdiglavet protein shake uden ret meget fedt og kulhydrat i.... men selvom det er irriterende at være tung i benene til næstedagens træningspas er det da også meget rart at føle sig brugt.. så føler man at man får noget ud af sin træning (efter jeg er gået fra fullbody til split er jeg altid øm et eller andet sted... med fullbody var det kun lige dagen efter men nu er det hver dag, då styrketræning er på pogramet næsten hver dag)

  7. det genere mig ikke at spise helt lige op til træningen, tilgengæld kan jeg ikke spise efter... der går ofte ½ til en hel time, på nær mandag hvor jeg har meget cardio og mere eller mindre træner fra kl. 16-20 der tvinger jeg lidt mad i mig i mellemtiden... (da jeg ellers ender med at spise alt hvad køleskabet indeholder når jeg kommer hjem.

  8. hejsa

    alle fantas free produkter er sukkerfri og indeholder næsten ingen kalorier.. jeg er indtil vidre ikke støt på en billig sodavand light hvor der er specielt mange kalorier i.. det eneste er sodavand light med druesukker, fx. topform eller faxekondi.. der er flere kalorier i end alm. light sodavand.

    håber det giver mening

  9. Hejsa

    Først vil jeg lige sige at ved kredsløbstræning er kroppen mellem 24 til 48 timer om at restituere.. og da 9 km. er en rimlig lang distance.. selvfølgelig alt efter hvor lang tid du er om det.. prøv at indlægge 1-3 hviledage om ugen.. eller på hviledagene træne noget andet end ben (kredsløB) evt. styrke af overkrop.... Men det er også rigtig at du som vegetar ikke er sikker på at få alle de proteiner du har behov for.. især hvis du ikke er opmærksom på det.. Men der er mulighed for at få proteiner... bønner og den slags.. samt du kan købe soyamælk og soya proteinpulver....

    Sæt dig ind i det... det er vigtigt for din krop...

    Tine

  10. Ud fra det su skriver vil du få for lidt protein...

    du skal gange din kropsvægt med ca. 1,5-1,8 og det er det antal proteiner du skal have på en dag...

    I fx. 100 g kylling er der 20 g. protein så hvis du får det to gange om dagen er du kun på 40 g. selvføgelig plus det løse fra andre madvare.. men det bliver ikke mere end 40 g. ud fra det du skriver... så er du oppe på 80 g. men det er langt fra nok.... proteiner er gode fordi de mætter meget, og det er det du skal bruge til at opretholde din muskelmasse når du taber dig så det næsten kun er fedt der ryger... Spørg evt. i dit center om protein pulver.. det kan du fx. intage lige efter din træning så dine muskler kan få noget at arbejde med....

    Prøv evt. at kombinere kødet med noget fisk.. tun, ørred eller laks.. eller hvad du nu kan lide (men pas på når det er fed fisk)

    Mht. sukkertrangen har jeg fundet alternative ting som hjælper mig... Hvis jeg er i rigtig "nød" og ikke lige synes at min kalorieindtag kan tåle et stykke chokolade (man holder jo sjældent med et stykke) tager jeg en proteinbar i centeret.. det er ikke optimalt da der er mange kulhydrater i... men da det stadig er langt fra indholdet i en plade chokolade så er det okay (og man får stadig nogle proteiner)....

    Derudover laver jeg mine egne smoothies med frosnebær og fromage fraich (den har en lav kulhydrat niveau).. det er bedere at lave det selv på denne måde end at købe yougurt med frugt i da der ofter er tilsat en masse sukker eller sødestoffer for at folk vil spise det....

    Derudover har jeg altid en pose med hvor der er nogle mandler, hasselnødder eller en anden nød med så jeg har et nemt hurtigt mellemmåltid (men pas på for der er mange kalorier i, men det mætter godt pga. det sunde fedt)

    Ang. sundt fedt...

    Hvis ikke du spiser nødder eller noget andet med sundt fedt i skal du få det på anden vis....

    Det sidste jeg vil sige er at du skal have lidt sundt fedt... hæl evt. lidt oliven eller tidsel olie over din salat... eller steg dit kød i en smule sundt fedt (dvs. det olie der ikke kommer fra dyr)... det skal ikke være meget men lidt skal der til....

    prøv at køre din træning og din kost med de redskaber du har på nuværrende tidspunkt i to ugers tid, og se hvad vægten så står på.. så har du en god indikation for om det virker det du har gang i eller om der skal ændres nogle ting (vi er jo individuelle og det er individuelt hvad der skal til)

    Held og lykke :superman:

    Og meld endelig tilbage med spørgsmål...

    (jeg har selv været igennem et kæmpe vægttab og vejleder nu andre...

  11. Hejsa

    hvis du gerne vil træne hver dag 5-6 dage om ugen kan du med fordel skifte mellem kredsløbstræning og styrketræning... så det er hveranden dag med hver og så en enkelt hviledag ind i mellem. Mht. til kredsløbstræning ville jeg ikke tænke så meget på % men mere på tiden.. hvis du sætter dig for at træne kredsløb i ½ time så træn så hårdt du kan i den halve time.. Men 1 times kredsløbs træning er der ikke noget i vejen for... det lyder som om du træner i et center.. så prøv spinning.. det giver rigtig godt på slankekonten.. men som du selv er inde på skal du have ændret din kost.. sæt dig ind i tingene evt. her på siden og spørg hvis du har yderligere spørgsmål.

  12. Jeg vil droppe energiprocenterne og tage udgangspunkt i mængde i forhold til kropsvægt.

    Protein:

    Mellem 1,2-1,8 gram pr kg kropsvægt, gående mod 1,8 ved cut, og lidt mindre ved bulk.

    Fedt:

    ca. 1 gram pr kg kropsvægt, ved både cut og bulk (med ca. 50% fra enkeltumættet, 30 % flerumættet, og max 20 % af mættet fedtsyrer)

    Kulhydrat:

    Afhængigt af hvor meget energi du ønsker at indtage pr dag, vil jeg fylde på med kulhydrat derudover for at opnå det ønskede energiindtag. Hovedvægten værende på kilder med fibre og mikronæringsstoffer.

    Det er en stor fejl at undervudere kulhydraternes betydning for de anabolske processer.

    Hvis jeg forstår det rigtigt.. er 1 g. fedt pr. kg. kropsvægt ikke noget i overkanten

  13. Er der ikke nogen der kan hjælpe mig lidt, da jeg gerne vil købe nogle "færdiglavede" shakes.

    Jeg bruger for tiden Gainomax, men synes ikke der er nok protein og kulhydrat i.

    Shaken skal bruges som et "lille" mellemmåltid eller sammen med et måltid. Det er jo ikke altid man har tid til selv at lave shakes.

    /Christian

    Det er ikke tilladt at nævne navne...

  14. hejsa

    jeg tror din tankegang er rigtig.. jeg tror bare du er gået lidt for langt ud.. der skal ikke træning i den forstand til, men jeg mener at man burde lave mere træning med grounding og kropsbevidsthed.. Meget træning giver et mere rigtigt billede af ens krop og hvordan det hele ser ud.. tror mere det er denne form for træning man skal lave..

    Tine

  15. Man skal jo som minimum indtage kcal. der svare til sit basalstofskifte.. ellers taber man sig ikke for hvis man i en længere periode spiser under basalstofskiftet vil ens stofskifte gå i "dvale".. derfor begyndte hun nok at tabe sig da hun startede på vægtvogterne.. da hun indtil da havde spist for lidt til hendes kropsstørrelse..

    I øvrigt har jeg også hørt at når man har været ca. 20 kg. overvægtig "sprænger" ens fedtceller og man får derfor dobbelt så mange.. og da man ikke kan få færre fedtceller lever man så med det resten af livet... og nu er der dobbelt så mange fedtceller som hungre efter fedt..

    Har selv indtil videre tabt næste 27 kg. så jeg må jo være en af dem der har mangefedtceller.. og den dag jeg stopper med at træne skal jeg nok passe på med at det hele ikke tages på igen...

    Tine

  16. jeg putter pulveret i min shaker hjemmefra og hælder vand i lige efter træning og så down the drain.... har aldrig oplevet at låget er faldet af når jeg gør det på den måde.

    Nøjagytig det samme gør jeg.. har også tit en shaker med proteinpulver med i tasken selvom jeg måske ikke har planlagt at drikke det.. men skulle man blive sulten er det hurtigt og nemt at få fat i noget vand.. og det er jo sundt sammenlignet med den cholkolade jeg måske havde spist i stedet.. :innocent:

    Tine

  17. jeg vil sige at et underskud på ca. 500 kcal. vil være smart.. mange spiser alt for lidt og kan ikke forstå at de ikke taber dig.. det gør de ikke fordi kroppen tror at der er sult og at den så går i dvale og bare venter på næste gang den skal have noget at spise...

    Har selv gode erfaringer med at spise tilpas.. jeg ligger på ca. 1500 kcal. om dagen og det gør at jeg taber mig tilpas meget til at holde motivationen oppe...

    God arbejdslyst

    Tine

    - nu 25 kg. lettere

  18. Personligt får jeg ingenting ud af Pepsi Light. Det smager afskyligt. Men hvordan skulle det fjerne lysten til søde sager? Der er ingen sukker i, du vil stadigvæk have lyst til at indtage sukker bagefter. Drik vand istedet for eller mælk. Snup hellere nogen rosiner, en æble eller en appelsin. Desuden er der kaffein i, som har sine bivirkinger og burde undgåes hvis det er muligt samt aspartam .

    hmmm.. light sodavand fjerner min trang til søde sager.. måske bare fordi det smager lidt hen mod det søde..

    jeg har/ er igennem et langt vægttab og jeg har hele vejen igennem brugt light sodavand når jeg har brug for noget sødt.. det har hjulpet mig meget.. og jeg har ikke haft nogle bivirkninger ved det.. :4thumbup:

    så det kan jeg ikke lige se nogen grund til ikke at bruge... i krig gælder alle kneb.. :wink: