Taurus

Medlemmer
  • Posts

    419
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Taurus

  1. "Argumenter nytter lige så lidt mod fordomme som chokoladekager mod forstoppelse"

    Max Pallenberg

    Det du slås mod, er folks fordomme og holdninger. Er de så forudindtaget i deres egen overbevisning så de ved at de har ret, så kan selv ikke hårdtslående argumenter eller bevisførelse dæmme op for deres modtagelighed for dybere forståelse.

    Lad dem blive i troen og glæd dig over dit bedrevidende, alt andet er spild af tid.

  2. At kroppen/hjernen rent fysiologisk prøver, at få folk til at blive ved med at indtage store mængder sukker (især hvis man har de rette, eller nærmere forkerte gener - der er eksempelvis et gen kaldet COMT der styrer metaboliseringen af dopamin, og nedbrydelsen af dopamin i frontallapperne (Der er flere typer COMT. eksempelvis en METog en VAL-type.) men det bliver igen for lang en gennemgang til jeg gider gå i detaljer nu) er altså højstsandsynligt i høj grad et fysisk fænomen, lige så meget som det er, men altså IKKE blot er, et psykisk fænomen (altså eksempelvis de psykiske mekanismer, der bekæmper forandring, og fastholder folk i vaner, og i comfort - der iøvrigt oven i hatten bestemt heller ikke skal undervurderes) - det er ikke blot tanker, det er (direkte i modstrid at det jeg læser du skriver) fysiologiske reaktioner i kroppen - inklusiv voldsomme crawings og andre fysiologiske abstinenser.

    Du skrev "Kroppen er ikke fysisk afhængigt af sukker og bliver det aldrig" - det vil jeg altså voldsomt påstå er FORKERT(din krop er måske ikke, min er heller ikke, men misbrugerens er), alt efter hvordan du definere "afhæning" - hvis du mener man kan være fysiologisk afhæning af kokain, cigaretter, alkohol, osv. så mener jeg det er helt klart, at du (hvis forudsætningerne for det er rigtigt) kan blive det samme i eksakt samme defination af "afhæninghed" med "sukker" (hvilket den forskning der dukker frem, hvis du blot hurtigt havde søgt på den kilde jeg henviste dig til, ville vise)

    eller alt dette, og meget mere, er ihvertfald min klare overbevisning på nuværende tidspunkt - og du skal godt nok have voldsomt kendskab til emnet, og noget nyere forskning der er gået min næse forbi, for at overbevise mig om andet, hvis du har det, vil det selvfølgelig være interessant...

    Jeg beklager den meget meget korte, og overfladiske gennemgang, det var lige hvad jeg gad at bruge tid på lige nu, hvis nogen ønsker en dybere gennemgang, eller mere specifik diskussion, kan jeg sikkert godt lokkes til at biddrage ... Jeg har heller ikke nået i seng i nat, så jeg undskylder hvis indlæget er en smule ulæseligt.

    Mvh

    Helio

    Du har fat i noget rigtigt, men der smutter en del af din viden på dette område.

    Den "afhængighedssituation" man havner i er som DYSP nævner i første omgang ikke af fysisk karakter, men er mentalt betinget gennem NAC.

    AL skabelse sker altid først mentalt, dernæst fysisk.

    Der ligger årtiers grundig forskning i dette.

    Det vil være alt for omfattende for mig at gå i detaljer med dette, men de problemer vi står overfor er skabt gennem vanetænkning og er således af psykologisk karakter.

    Det er vigtigt for trådstarteren at forstå, at man skal AFlære gamle vaner SAMTIDIG med der skal TILlægges nye vaner. Jo mere indforstået vanetænkning og- handling desto større er arbejdet gennem frakobling af "de dårlige neurale motorveje" (for at sige det på jævnt dansk) og optræne nye og bedre vaner gennem koninuérlig handling.

    Det man kalder "princippet for forstærkning".

    Det er ret væsentligt at der skabes nogle ankerpunkter gennem forankring (psykologisk betinget) . . . evt gennem CCGD.

    - - -

    eller alt dette, og meget mere, er ihvertfald min klare overbevisning på nuværende tidspunkt - og du skal godt nok have voldsomt kendskab til emnet, og noget nyere forskning der er gået min næse forbi, for at overbevise mig om andet

    Meget besnærende at du er så sikker.

    En overbevisning er mere end "en tro på", der går foran "en mening om" og når du bruger ordet "overbevisning", er det fordi du med dit referencegrundlag "føler", at du står meget stærkt.

    Problemet med dette er, at HVIS det ikke er i orden - så skal vi andre gøre dig opmærksom på dette ved at stille spørgsmål ved dit erferencegrundlag.

    Er du villig til selv at stille spørgsmål ved dine referencer på det psykologiske plan?

    Din kompetence på det fysiologiske område er velunderbygget, men det er den ikke på det psykologiske/åndelige/mentale plan - og det er det vi skal arbejde med hvis vi skal forholde os til trådstarterens problemstilling.

    Det er hans hjerne (hans vilje til at ville) det hele starter med. Husk . . . krop og hjerne arbejder sammen i synergiske processer.

  3. Nu har HST fyrene jo dykket ret dybt ned i forskningen, og fundet frem til nogle ting som på en lidt anden måde at gøre tingende på.

    . . .

    Der er ikke nogle "HST-fyre" som har "dykket dybt i forskning".

    HST-systemet er et nutidigt begreb skabt af Bryan Haycock.

    Det er ganske enkelt "gammel vin på nye flasker" forstået på den måde, at Haycock har taget Harrys Pascall's træningssystem "Muscle Moulding" fra samme bog udgivet i 1950 og formet det således at det kan bære prædikatet af at være "hans system".

    Pascall var journalist på bladet Strength & Health - udgivet af forlagsredaktør Bob Hoffmann, som vi nok alle mere kender for sit York Method of Weighttraining . . . eller The Four York Courses.

    Der foreligger mig bekendt ikke nogen form for dybdegående studier eller undersøgelser fra Haycock's hånd omkring HST-dokumentering.

    Til gengæld skulle der foreligge studier der påviser, at 3x5 giver den største testosteronfrigørelse, der så til gengæld ikke rammer den største GH frigørelse.

    Hmmm . . . .

  4. En lille bitte gang hjemmestyrk til at begynde dagen på:

    Chinups: 10

    Dips: 20

    Ab-rolls: 15, 15

    Chinups: 8 - hmm, de ab-rolls må tære på "bagkæden" for første sæt var pærelet

    Dips: 20 langsomme så det passede med nær-fail i de to sidste reps.

    Du slipper aldrig for din hang til styrketræning Gregers! :tongue:

    Det sker af og til, at du/I blver udsat for punkteringer. Kører I ikke med indlæg i jeres dæk?

    Som almindelig cyklist, så har jeg stor gavn af det, da jeg ofte cykler på grusstier - og jeg har sidenhen ikke haft een eneste punktering (7-9-13) . ..

    Rigtig god onsdag :bigsmile:

    Hilsen

    Taurus

  5. Hej igen kære ven!

    Argh! Jeg fik ikke forkaret mig i skyndingen . . .

    En enrgivampyr er et slang for en kollega der suger al energi ud af sine kollegaer.

    En person der altid beklager sig og synes altid at have det værre end ale andre og taler dårligt om ikke tilstedeværende kolleger.

    Ofte når man bare hører denne persons trin i gangen, så mærker man omgående hvordan al kraft suges ud af en - man bliver helt træt bare ved tanken om at skulle stå skudsmål til al den negative snak.

    Det er en energivampyr.

    En geocacher dyrker skattejagt på caches der ligger skjult rundt omkring i det danske landskab. Det er bevidst udlagte caches som man sporer via koordinater med sin GPS og så skal logføre når de findes.

    Det er blevet den store trend nu om stunder.

    Hvorfor jeg spørger dig, er fordi jeg kom på sporet af en Geocacher med synonymet "Miguel". Da jeg undersøgte hans profil, viser det sig, at han bor på Amager (tæt ved lufthavnen) . . . og så blev jeg MEGET nysgerrig!!!

    Det må så være en synonym navnebroder du har i nabolaget - og det er godt nok lidt af en tilfældighed af det helt store.

    Så derfor måtte jeg spørge.

    Rigtig god torsdag :bigsmile:

    Fedt at du stadig smider nogle PR ind imellem - :devil:

    Hilsen

    Jens

  6. ...der er jo ingen grund til at beskæftige sig med arbejde . . . det klare kollegerne jo. :laugh:

    Jo, det kan let gå hen og blive møgirriterende med den form for prioritering.

    Vi har en ENERGIVAMPYR ansat her hos os - og den type mennesker er absolut heller ikke sjove at have som kollega.

    Tillykke med dine PR's Miguel - du går da til den! Så det er ikke ren motionstræning du har gang i. :superman:

    Et spørgsmål:

    Er du geocacher?

    Rigtig god onsdag kære ven. :bigsmile:

    Hilsen

    Taurus

  7. Hvor hyggeligt med dobbeltbesøg from the dark side.

    Miguel, jo det er selvfølgeligt rigtigt men fra 10 til pludselig kun at kunne tage 5 var ikke en del af planen men det er jo nok sådan det er i praksis.

    Taurus, først: tak for ønskerne, det lader til at de bliver hørt højere oppe. Og ja, jeg kan skunte lade være at lave lidt luskestyrketræning ved siden af :blush: Det var dejligt at du lige gav lyd herovre - du er lidt stille på hjemmebanen. Håber meget er alt er som det skal være alligevel. Var du mon oppe længe nok til at se de lysende natskyer her forleden? Jeg var på vej i seng da jeg spottede dem - årets først og så måtte sengen lige vente lidt.

    I ønskes begge en god søndag og forhåbentlig en ugestart hvor I kan få brugt noget at det gode vejr som vist venter os :sun:

    Godmorgen Gregers.

    Jeg synes det er fint at du har overskud til lidt styrketræning ved siden af - og forståeligt nok, så mister man lidt styrke når cykling er så meget mere i fokus.

    Jo, jeg er lidt stille, men træning fortsætter ufortrødent, den ligger bestemt ikke stille.

    Jeg fik set de lysende natskyer ved midnatstide mellem torsdag og fredag. Jeg blev gjort opmærksom på det gennem Lyra's forum af Camilla Bacher og det passede perfekt, da jeg skulle hente datteren og hendes veninde på Ringsted Station lidt over midnat. De var til Avril Lavigne koncert i KB-hallen.

    Rigtig god mandag. :bigsmile:

    Hilsen

    Taurus

  8. Ditto Sjælland Rundt. Godt nok er jeg vant til at stå tidligt op men alligevel. Men lad os se hvad der sker på søndag - de har ikke den bedste reg-- vejrudsigt og en del af dem kører ikke SR hvis det regner for meget.

    Det lyder som en ret heftig rute - hvis vi får lokket de andre med på den er jeg glad for at jeg alligevel ikke kom på cyklen i dag - den trækker da tænder ud :devil: Men jeg er i hvert fald frisk. Men vi skal nok være forberedt på noget venteri men det er vel også OK? Med så mange bakker i den kaliber kommer du også til vente på en anden een :unhappy: er sq for gammel til at maxe ud så mange gange og komme på højkant igen. Meeeeeen noget kan jeg vel alligevel uden at gå kold.

    En rigtigt ond Kermit-rute, der kræver god gang proteinpulver når man kommer hjem.

    I stedet for cyklen blev det til lidt hjemmestyrk mellem oprydning:

    Pullups: 10, 10, 10, 10

    Chinups: 5, 5 - hvad f... skete der lige der????

    Planken: 120 sekunder - vi begynder at nærme os noget kritisk hvor der ikke er til meget mere

    (længere pause)

    Ab-rolls: 16, 16, 16

    Gldags armstrækkere: 20, 20, 20, 20, 20

    Ahh, hvor var det dejligt med 9 timers søvn men der mangler stadig en del før jeg har indhentet efterslæbet - er temmelig zombie-agtig i dag.

    Hej Gregers.

    Uanset om man er BB'er eller cykelentusiast, så er proteinpulver et super tilskud i kosten. Der kommer din viden om kost og vægttræning dig rigtig godt til gode i din cykling.

    De ture du kaster dig ud i, slider godt på bentøjet . . . føj da.

    Dejligt at se dit supplement med nogle gode kropsøvelser! :bigsmile:

    Rigtig god weekend - med håb om godt cykelvejr.

    Jens

  9. . . .

    På vej hjem fra en kop familiekaffe måtte jeg lige ind og hilse på mit "gamle" chinstativ nede på skolen. Ikke at jeg skal genoptage styrketræningen men jeg måtte lige se hvor meget jeg har mistet. 22 kropshævninger i træk plus 3 med lille pause i bundstilling blev det til så det er godkendt.

    Hæ, hæææ - Gregers. Du er afsløret! :tongue:

    Du kan bare ikke lade være, nej . . .

    Godt at læse, at det stadig sidder i blodet på dig.

    Rigtig god weekend!

    "En der stadig holder et vågent øje med dig" :bigsmile:

  10. 10 minutes dip test i dag. 86 Reps. +1 til PR

    . . .

    Hej Blackmoore.

    Typisk dig - altid helt vanvittige tests, hvor vi andre bare kan reagere målløst . . . :smile:

    Du ønskes en dejlig uge - og pas nu ikke på at gå hen og blive 'en streg i luften' med de marathonøvelser. :tongue:

    Hilsen

    Taurus

  11. Hej Gregers.

    Jeg er lige kommet hjem fra et Astrotræf ved Vejby Strand (Tisvildeleje) her i eftermiddags.

    Turen hjem var på godt 100km. og jeg kunne ikke køre 5km. uden at jeg mødte en eller flere cykelryttere. Der var godt nok sadlet op denne søndag og nogle af dem gik godt nok til den.

    Du ønskes en forrygende uge - også på cyklen selvfølgelig . . .

    Hilsen

    Jens

  12. Hej Gregers.

    Jeg tænker nogle gange på, om du ville leve en mere afslappet tilværelse hvis du havde kone og børn. :tongue:

    Der er gang i dig hele tiden - lægger du dig aldrig på sofaen en dag i ny og næ for at læse en god bog eller se en god film?

    Du er utrolig aktiv. Der er altid nogle gode beretninger om de ting du foretager dig.

    Rigtig dejlig tirsdag ønskes du her fra Sorø! :bigsmile:

    De bedste hilsner

    "Fra en trofast læser" :smile:

  13. Sikke nogle stemningsbilleder - det var sådan det danske landskab skulle tegne sig. :bigsmile:

    Håber at I virkelig har nydt det - sådanne dage går hurtigt.

    Jeg vidste ikke du stod på Snowboard?

    Datteren herhjemme købte et til sig selv til en, i mine øjne, vanvittig pris fra ny. Men siden har vinteren ikke været vinter som vi normalt kender den, så indtil videre ligger det pakket væk.

    Takker der Taurus, jeg kan forstå på det hele at jeg bliver nød til at lave en profil på bodybuilding.dk så

    Du er meget velkommen Peter.

    Du hører blandt de sjældne unge mennesker, hvis intellekt giver plads til at du kan være alle steder. Så blev du aktiv på det andet forum, ville det glæde mig.

    Din opførsel . . . og ikke mindst dine uploadede videosekvenser er virkelig guld værd i ethvert forum. :4thumbup:

    Rigtig god søndag.

    Jens.

  14. Mange tak og i lige måde! ægerligt du stoppede med din MOL log :cry:

    Hej Tind.

    Jeg er selv lidt ked af det, men må acceptere, at jeg ikke har det fornødne overskud til at føre log to steder.

    Selvom copy/paste er nemt og bekvemt så kræver det ekstra ressourcer og jeg har her valgt fra.

    Samtidig vil min egen logføring være det eneste der holder mig aktiv på lige fod med indlæg i andre logbøger, heriblandt din. Alle andre steder vil jeg ikke være aktiv grundet andre yngre indlægsholderes modvilje mod den dybe forståelse.

    Men jeg kigger af og til forbi dig når tiden er dertil.

    Jeg synes du er meget spændende at følge, så jo - jeg dukker uventet op, dog ikke altid med kommentarer i din log.

    Jeg elsker simpelthen dine videoclips - og kvaliteten af dem er bare super!!

    Godt gået med din DL - selvom du nu ikke selv er helt tilfreds.

    Du ønskes en yderst behagelig lørdag! :bigsmile:

    De bedste hilsner til dig fra

    Taurus

  15. ...

    1r med 125kg (og dagens stunt på film, se youtube filmen i bunden :tongue: ) ...

    Hej Tind.

    Vaskeægte journalistik! :tongue:

    Man har mere travlt med at filme end at hjælpe en mand i nød.

    Flot bænkpres!

    Biceps er meget udsat, så det lyder fornuftigt med at skåne den.

    Rigtig dejlig torsdag ønskes du her fra det midtsjællandske.

    Taurus

  16. . . .

    Ellers står den på job i dag. Til aften skal jeg så have noget varm mad, og måske en kop cacao (vejret er jo til varme drikke, må man sige), og så ikke for sent til køjs.

    Godaften Okse.

    Det bliver tidligt mørkt og koldt er det som du også nævner.

    Du skulle prøve at tage en liggestol og sætte dig udenfor en stjerneklar aften med et tæppe godt om dig og et stort krus brandvarm kakao, og se op på stjernerne.

    Det behøver ikke være mere end 15-20minutter - og så nyde himlen. Der kan så lige smutte en flyvemaskine forbi eller et par satellitter . . . og måske et flot meteor!

    Nu er meteorsværmen Tauriderne forbi, de er ellers såkaldte langsomme meteorer og rigtig flotte, men der kan jo godt dukke et enkelt op.

    Som naturmand, så er det nok noget du ville få en del ud af også.

    Rigtig god torsdag

    Taurus

  17. Hej Gregers.

    Sig mig, - vejer du dig konsekvent hver dag?

    Ifølge dit vedhæftede skema ser det nemlig sådan ud. Selv har jeg altid vejet mig een gang ugentligt.

    I Fullbody træner du mange øvelser (12-14), og jeg kan så se af dit sidste indlæg, at du er ret hæmmet af en masse mennesker i centret.

    Kunne det friste dig med færre øvelser (mere basis) og mere volumen, eller rokker det for meget ved din planlægning?

    Man kan sige, at så slipper du for at skulle kæmpe dig frem til alle øvelserne og det reducerer din træningstid.

    Har jeg været i centret i 1½ time synes jeg at det må være nok - så næsten 2½ time må være noget nær en tålmodighedsprøve. :laugh:

    Du er altså mand for at give den fuld skrue - det har jeg også tidligere nævnt, men jeg kan ikke lade være at beundre dig for det!

    Rigtig dejlig onsdag ønskes du her fra det fugtige og klamme Sorø - uf, for et vejr . . . :sneaky2:

    De bedste hilsner til dig fra

    Taurus