msb87

Medlemmer
  • Posts

    95
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by msb87

  1. Hej Mol.

    Så er tiden igen kommet til at logge.

    Jeg er fornylg gået fra alm. bb/styrketræning til crossfit, da jeg tror på, at det er fremtidens træning!

    Jeg trængte til, at prøve noget nyt. Planen er, at jeg vil crossfitte 2-4 gange om ugen, og skulle derudover gerne få trænet lidt almindelig kosmetiks træning 2 gange om ugen. Jeg træner crossfit i "butcherslab".

    Status:

    173 cm lang

    72-73 kg tung og vil skyde min fedtprocent til at være omkring 13.

    løft:

    BP: 110

    SQ: ca 120

    DL: 140

    5 km: 19:20 min DHL

    10 omkring: ca. 41 min

    Ved ikke med diverse andre løft, da jeg først er begyndt på dem fornylig.

    Jeg træener for en allround form :)

    Følg med hvis I har lyst :)

    Dagens workout blev til en 10 min AMRAP bestående af

    5 airsquat

    10 x kb swing // 24 kg

    15 situps

    Det blev til 10 eller 11 runder :)

  2. Hej.

    Som tidligere sagt, kan balistiske stræk være en god idé. Eksempelvis for hoftebøjerne, inden squat eller lign. Decideret udstrækning vil ødelæggge den elastiske energi, der så vidt jeg husker ophobes i senerne. Den elastiske energi vil tit give lidt ekstra "kraft". Så udstrækning er ikke fordelagtigt, man strækker heller ikke ud før en løbetur.

    Håber det kan bruges til noget :)

  3. det lykkedes mig at faa en tid i morges. Laegen udelukkede alle tre muligheder. Men kunne ikke sige hvad det var ud over at det var mekanisk. Det var selvfoelgelig heller ikke saa "heldigt" at de konstante smerter stort set er forsvundet, efter jeg begyndte at lave masser af McKenzie-straek og holde laende extented.

    Han ville gerne have mig videre til en fys og saa tilbage ham, fordi han var nysgerrig efter hvad de finder frem til.

    Er desuden sent til x-ray - ved ikke om det mest var for at jeg skulle foele "action".

    Men aller foerst skal jeg over min influenza..., saa maa jeg se... Tak for hjaelpen!

    Hej Durde.

    Som tidligere nævnt, kan der være mange grunde. Jeg ville nok prøve, at strække forsiden ud, din abdomen kan sagtens være for stram. Hvordan er din holdning? kommer du frem med columna, altså så du ikke overstrækker, når du træner?

    Ville ikke udelukkende strække haserne ud, men også dine hoftefleksere!

  4. Hej Avenue.

    Jeg har selv døjet med skulderproblemer over et år. Jeg har fået foretaget UL-scanning og røntgen, men alt ser tilsyndeladende ud til at være som det skal. Jeg har været hos 6 forskellige fysser, bl.a. John Werner, som jeg føler er yderst kompetent, tror bare at skulderproblematikken er utrolig svær at have med at gøre. Jeg har lavet diverse stabiliserende øvelser og udstræk som ikke har hjulpet. Jeg føler virkelig jeg har prøvet alt!! Jeg har en ubalance på min højre kontra venstre side og en lille smule winging på min højre scapula, men to af mine fysser mener ikke at det er noget problem, når jeg bruger scapula rent funktionelt.

    Pt. er jeg hos en fys, og jeg er for første gang blevet mobiliseret/manipuleret. Jeg var meget skeptisk til at starte med, da jeg rent mentalt har sat mig for, at det er pga. winging jeg har haft kroniske smerter. Men jeg har for første gang i 15 mdr. lige haft 10 dage uden smerter. Rent funktionelt får jeg ondt hvis jeg bruger den, men jeg har også kun haft få behandlinger. Måske du skulle prøve at blive mobiliseret inden du kaster dig ud i en operation.

    Jeg har siden, jeg fik skaden været ude af stand til at træne forsiden og de fleste rygøvelser, specielt lateralt har givet smerter, men nu føler jeg for første gang, at der er lys forude.

    Håber du kan bruge det til noget.

    Mvh.

    msb

  5. Jeg kunne læse mig til, at eftersom dit scapula winger, træner du både serratus og rhomboideus. Godt nok er begge muskler med til at holde scapula inde til thorax, men tilgengæld arbejder de modsat hinanden. Så drop rhomboideerne, og træn serratus.

    Så siger du, at dit skulder blad hængere lavere: En kort pec. major og latissimus kan være medvirkende til dette. Har din fys undersøgt længden af disse muskler?

    Derudover skal du træne levator scapula og trapezius øverste del, da det er de muskler der skal elevere dit scapula. Hvilket ikke formås.

    Bliv ved med at udspænd pec. minor, og træn trap 3, da denne er antagonist til pec. minor.

    Drop rhomboideus.

    Held og lykke med træningen, og hav tålmodighed

    Hej Millertime.

    Mange tak for svaret det giver god mening. Hvad mener du med trap 3? og hvor ofte anefaler du jeg træner?

  6. Nu er jeg ingen ekspert eller noget, men jeg tænker bare, at hvis du strækker ud flere gange dagligt (gennem et år!!) og pecs'ne stadig er stramme selvom du ikke træner dem - er det så ikke på tide operation bør overvejes?

    http://209.85.129.132/search?q=cache:oQ56c...lient=firefox-a

    Jeg har ikke strukket mine pecs major/minor ud i særlig lang tid, og slet ikke med ordenlig teknik. Min ene fys har været inde på compartment syndrome, men ikke i en særlig seriøs grad.

  7. måske er det ikke en god ide at lave rows, da de kan være med til at styrke den fejlaktivering du sandsynligvis har mellem rhomboideus og den nederste trap.

    Laver du stående wall slides? Evt. med monitorering af skulderbladsbevægelsen imens?

    Er forskellen opstået gradvist eller akut. Er der noget unilateral aktivitet fra sport involveret (f.eks. tennis), eller en længere periode med gipsning af den ene arm?

    Monitorering af skulderbladsbevægelsen ? Går ud fra at mine fysser, specielt John Werner (parkens idrætsklinik) har tjekket om mine skuldre er på plads under udførelserne, skulder skal jo ned i baglommen ik? :o)

  8. det skal din fys hjælpe dig med

    ideelt set skal du lave dem flere gange hver eneste dag

    Jeg var hos en fys i Australien, som mente jeg udførte dem fint, det var godt nok op ad vægen. En af mine danske fysser gav mig seratus træning, men i form af back flyes og nogle kabeløvelser, men på daværerende tidspunkt var min udstrækning af pecs ikke god nok.

    Pt. Jeg laver jeg face pulls, scap pushups, back flyes og liggende rear laterial raise, og en enkel øvelse for supraspinatus med fokus på concentrisk og excentrisk fase 3x/ugen samt alm. rygtræning og udstrækning af pecs 3-5 gange dagligt, både stærk af pec major/minor.

    Forslår du jeg tilføjer nogle wall slides måske 2-3 x dagligt?

  9. Jeg syntes og stående wall slides lyder som en glimrende ide. Dog syntes jeg du skal få en fysioterapeut eller lignende til at vise dig den og andre øvelser, så du kan blive korigeret de første par gange. Har selv prøvet diverse øvelser for samme problem og de er sindssygt svære at få gjort ordentligt uden en hjælper.

    Hvilke øvelser har du lavet?

  10. måske er det ikke en god ide at lave rows, da de kan være med til at styrke den fejlaktivering du sandsynligvis har mellem rhomboideus og den nederste trap.

    Laver du stående wall slides? Evt. med monitorering af skulderbladsbevægelsen imens?

    Er forskellen opstået gradvist eller akut. Er der noget unilateral aktivitet fra sport involveret (f.eks. tennis), eller en længere periode med gipsning af den ene arm?

    Alle mine fysser har sagt, at jeg godt må træne ryg, om mine nedre trapz er underudviklet ved jeg ikke.

    Har lavet wall slides før, men de er pt. droppet.

    Skaden er opstået over tid, men blev ved en specifik træning i april sidste år :( for meget. - der skulle ikke være tale om en evt. lammelse.

  11. Dysfunktioner: stram pec og svag seratus anterior

    Skade: impigment af supraspinatus senen

    er det rigtigt forstået`?

    Hvad har du lavet af scapula træning?

    Hvad har lavet af udstrækning?

    Hvad har du lavet af supraspinatus træning?

    Mine pecs er konstateret stramme, serratus er ikke nødvendigvis svag, men min skulder winger mere, ved udholdende træning af serratus.

    Skaden: Har ikke en som sådan konstateret impingment, men det er vel den der kommer i klemme? (ved ikke lige hvordan det giver mening)

    Scapula træning: scapula pushups og diverse elastik og -løft over hovedet, bl.a. som vist i artikler som shoulder savers og weakpoint træning for atleter, hvis du er bekendt ved disse.

    udstrækningen er først ordenligt begyndt for 6 uger siden og har været wall strech, stræk af lats, og alm stræk af pectoralis major/minor i dørkam.

    supraspinatus træning har været med elastikker og vægte, de typiske øvelser.

    Mvh.

    Msb

  12. Hej Mol.

    Jeg har fået konstateret for stram pectoralis minor og englevinger. Det har stået på et år nu, og pt. er jeg hos den 5 fysioterapeut. Min højre scapula hænger 2-3 cm. længere nede end min venstre, og er ligesom fortykket, sikkert pga. wingingen?!? Al skulder og brysttræning er udelukket, da jeg har kraftige smerter dage efter træning af disse muskelgrupper. Jeg har moderate smerter hver dag, formentlig i supraspinatus og af og til gør selve scapula ondt. Jeg har prøvet diverse rotator cuff, scapula (serratus minor) træning samt udstrækning, men intet ser ud til at hjælpe. 2 x ultralyd samt røntgenundersøgelse har ikke vist noget som helst. Min nuværerende fys mener, at der på trods af man ikke kan se nogen impingement, at der formentlig er tale om dette alligevel.

    Er der nogen der har oplevet samme problem, hvis ja hvad gjorde du/I så?

    Jeg ved godt det er svært, at svare på, når man reelt set ikke kan tag og føle problemet selv, men jeg er desperat og vil forsøge hvad som helst. Jeg kan evt. poste et billede, hvis nogen vil give et bud.

    Håber I kan hjælpe

    mvh.

    msb

  13. Nu skal jeg ikke kunne gøre mig klog på din skade, uden at have set på dig og evt. høre mere om smerten/problemet. Umidelbart ville jeg dog også sige at det kunne tyde på "svag" postural rygmuskulatur. Hvis dette er problemet, er udstrækning af brystmuskulatur og derefter træning af rygmuskulatur vejen frem. Problemet er bare at, har du det, vi i fagsprog kalder krydset skuldersyndrom, skulle du måske overveje at besøge en uddannet fys., da han/hun ville kunne give dig bedre vejledning end den du hidtil har fået.

    Synes dog også som tidligere nævnt, at det er en smule inkompetence, ikke at kunne give dig bedre vejledning. Nu ved jeg jo så heller ikke hvor langt de er, men er de længere end 3. modul (2. semester), SKAL de kunne problematikken her og dermed også vide vejen frem herefter.

    Hvis du har direkte smerte, synes jeg du skulle besøge en uddannet fys., da ingen herinde har mulighed for at gætte sig frem til dit problem, kun ved at læse de 4-5 linier du har skrevet.

    Håber du kunne bruge mit svar til noget.

    Hvad er krydset skuldersybdrom?

  14. Hej Durden.

    Hvor længe har du haft skaden og hvad er du i stand til at gøre?

    Jeg lider lidt af samme problem, er nu ved den 4 fysioterapeut og har haft skaden i 1 år til april. Ligesom dig sidder mine skuldre ikke i samme højde, og jeg føler smerte som du selv dig ved brystøvelser og kast. Jeg har prøvet at strække brystmusklerne ud igennem noget tid, men synes ikke det giver nogen mærkbar effekt.

    Er spændt på at følge din sag, håber du er heldigere end jeg hidtil har været.

  15. Hej igen.

    Tak for alle svarene. Jeg er bestemt blevet klogere..

    Men synes ikke jeg ser nogen forbedringer, jeg træner stabiliserende øvelser 5-6 x i ugen + 2-3 gange med diverse rows. Hvor lang tid skadesperiode er der typisk ved denne skade/syndrom? Synes jeg gør alt hvad jeg kan, men intet hjælper.

    Sagen er den, at jeg skal til Australien om 2 uger, og jeg planlægger at være der i min. 4 måneder, det er ikke lige sagen at tage afsted, når man hverken kan det ene eller andet. Jeg kan selvfølgelig lave nogle øvelser for rhomboideus og serratus anterior ved hjælp af nogle elastikker og håndvægte, men ellers er jeg på bar bund, da vi de første par måneder skal rejse og ikke vil have mulighed for at komme i træningscenter, ydermere har jeg læst, at vis thoracic nerven er skadet vil træning være ineffektivt...

    Er der nogen som har lidt af englevinger og kan give mig nogle gode fiduser?

    mvh.

    msb

  16. Det er nu ikke din latissimus dorsi der holder scapula på plads men derimod M. rhomboideus, den nederste 1/3 af m. trapezius samt M. serratus anterior der står for arbejdet

    Kig på den rigtig gode artikel jeg linker til nederst i posten her... PTPoul fra forummet her har skrevet den og han ved hvad han skriver om

    Men husk at det nok kommer til at tage lang tid at få ordentlig på plads... stræk de korte muskler på forsiden og styrk de bagerste som beskrevet i artiklen... hvis du har yderligere spørgsmål så skriv igen :smile:

    Weakpoint træning for fitness atleter

    Mange tak!!

    Og det er selvfølgelig m.rhomboideus, trapezius og serratus anterior der skal styrkes, men det sker så vidt jeg ved også ved diverse rows...

    Ja, har efterhånden fundet ud af, at års uhensigtsmæssig træning ikke bliver rettet op på hverken 1 eller 5 måneder. Jeg mener bare selv, at jeg altid har været meget fokuseret på at træne for og bagside lige meget.