Spørgsmål til lystfiskerne


SaintPauli
 Share

Recommended Posts

Fedt % i fisk varierer med årstiden. Er der nogle der kan fortælle mere om det? Hvornår er f.eks. makrellen mest fed/mager. Er det forskelligt fra art til art eller er der nogle generelle retningslinier?

Rock'n Roll :strat:

SaintPauli

Lige inden de skal gyde vil min logik sige mig. :)

'Pyt

Link to comment
Share on other sites

Jeg skal ikke kunne sige det med makrellen, men fx. havørreden har ingen spiseværdi overhovedet efter den er trukket op i åerne for at gyde, når de kommer ud igen er de næsten sorte nogle gange, og kaldes derfor "kakkelovnsrør" - De er magre og smager forfærdeligt, men efter et par uger i havet hvor appetitten er stor får de igen deres sølvfarve og dejlige smag tilbage.

Så de bedste og mest "sunde" fisk, vil jeg skyde på du får i april/maj.

Link to comment
Share on other sites

Så de bedste og mest "sunde" fisk, vil jeg skyde på du får i april/maj.

Kommer an på definitionen af bedste og sundeste?

Det kan heller ikke siges for fisk generelt, da der er stor variation.

Men til spørgsmålet.

Makral er mest mager omkring april og fedest ca okt-jan.

Igen: Det kan heller ikke siges for fisk generelt, da der er stor variation.

Der er mange faktorer der spiller ind. Det kommer blandt andet an på hvilke farvande de færdes i og som du nævner arten.

Sild kan for eksempel variere fra 4% fedt til 30%, men følger nogenlunde makrals mager/fed årsvariation.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share