Hessel Posted January 12, 2004 Report Share Posted January 12, 2004 Nu har jeg set et par opskrifter på proteinbare her på motion-online.dk. Det jeg godt kunne tænke mig er nogle forslag til ingredienser. Hvilke ingredienser har:Sundt fedtKulhydraterProteinUdover det skal ingredienserne selvfølgelig også være velegnet til proteinbare. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vandpyt Posted January 12, 2004 Report Share Posted January 12, 2004 Nødder af forskellig art.Honning, tørret frugt, frø (vær opmærksom på at blandt andet rosiner, solsikkefrø og konrprodukter indeholder svampesporer, der i store mængder kan være giftige.)'Pyt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted January 12, 2004 Author Report Share Posted January 12, 2004 (edited) Nu har jeg lavet min første proteinbar: 2 spk. fedtfattig kakao1 overmoden banan25 gram nødder25 gram mandler140 gram whey protein7 dl. musli0,5 liter skummetmælk4 æggehvider2 tsk. bagepulver0,5 tsk. salt2 sps. honning2 tsk. vanillesukkerNødder, mandler, whey og musli blendes i en alm. blender. Det hele blandes sammen og puttes i en bagemaskine. Funktion: dough. Efter endt ældning og hævning. Hældes dejen over på en bradepande. 20-25 min. i ovnen ved 170 grader. Har en kageagtig konsistens, men smager godt. Banan og kakaoen trænger igennem, med et lille smag af nødder.PS.: Hvis man har lyst og diæten kan holde til det kan man evt. putte chokoladeovertræk på. Edited January 12, 2004 by Hessel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vandpyt Posted January 12, 2004 Report Share Posted January 12, 2004 (edited) Lyder lækkert. ;)Når du bruger ferske varer, skal du være opmærksom på holdbarheden.Nogen grund til at du bruger bagepulver?Gider du poste den i opskriftstråden også, tak?Og du har glemt bambus? 'Pyt Edited January 12, 2004 by Vandpyt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted January 12, 2004 Author Report Share Posted January 12, 2004 Nogen grund til at du bruger bagepulver?Det får den til at hæve en smule og så bliver den ikke så hård? Den er ihvertfald luftig. Og du har glemt bambus? :lol: Gider du poste den i opskriftstråden også, tak?Ja, men jeg ved ikke helt om den er god nok. Jeg skal lige eksperimentere lidt mere. Jeg synes ellers idéen med en bagemaskine er god. Måske man også kan bage det i maskinen og bagefter skære den ud? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R.A. Posted January 12, 2004 Report Share Posted January 12, 2004 Hessel, til hvor mange proteinbarer er der i din opskrift? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest PlayboY Posted January 12, 2004 Report Share Posted January 12, 2004 Hmm.. Jeg ville nu bare vælge at lave en chokoladekage, og så hive en god gang protein i den, samt bruge ekstra æg i dejen.. Så er det fino.. Så kunne man evt. tilsætte nødder hvis man kunne lide det ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hessel Posted January 12, 2004 Author Report Share Posted January 12, 2004 Hessel, til hvor mange proteinbarer er der i din opskrift?10-12 stykker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hr.Kirchebrandt Posted January 12, 2004 Report Share Posted January 12, 2004 Bah Hessel - jeg håner din slatne proteinbar :bootyshake: Her er mandeopskriften :lol: Opskriften fra Fattigrøvens Kogebog på "overlevelsesbrød" ,som er enhver vandreguts drøm. Smid nogle nødder i i stedet for den tørrede frugt og I er godt på vej mht proteinerne Overlevelsesbrød. Vægt 1,6 kg. Laves hjemme. 27400 kJ. Energifordeling: 20 % fedt, 71 % kulhydrat 9 % proteinJeg har smagt forsvarets overlevelseskiks, og set forskellige opskrifter på brød af denne type. Alle bygger de på samme ide. Bland alle de mest energirige råvarer sammen og bag det. Her er skelet lidt til velsmagen også, og der er kommet et godt resultat ud af det.100 g sukker100 g honning2 dl olie2 dl mælk1-2 tsk. salt300 g tørret frugt, (abrikoser, figner, rosiner)400 g hvedemel300 g grahamsmel200 g rugmel100 g kokosmel100 g mandler1. Sukker, honning, olie, mælk og salt varmes i en stor gryde.2. Skær fignerne og abrikoserne fint.3. Bland den tørrede frugt og resten af ingredienserne i og ælt grundigt. Dejen er meget tør - det skal den være. Og det er ikke nogen fejltagelse, at der ikke er hævemiddel i.3. Dejen trykkes ned i en smurt form 25 x 35cm, dækkes til med bagepapir og bages ved 180°C i ca. 50 min.Brødet skæres i 10 portionsstykker, mens det er varmt. Hver portion på 160 g indeholder tæt ved 3000 kJ eller ligeså meget energi som i et normalt hovedmåltid! Spises som mellemmåltid eller i stedet for frokost. Drik rigeligt vand dertil! Det lyder fantastisk, men brødet er faktisk udmærket allerede derhjemme i køkkenet, og fremragende at have med på en 30 km langrendstur. Brødkagen er fiberrigt, energirigt og velsmagende. Nogle kunne sikkert få den ide at leve af dette alene. Det kan sagtens lade sig gøre, men det bliver trivielt - sådan vil det gå med et hvilket som helst levnedsmiddel. Brødkagen kan holde sig i ugevis indpakket i en plastpose. Krummerne kan bruges som müesli.Hr. Kirchebrandt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hans_h4x Posted January 12, 2004 Report Share Posted January 12, 2004 Nogen der har en opskrift til en proteinbar, hvor man IKKE bruger proteinpulver? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.