Kogning


Stulle
 Share

Recommended Posts

Hej

De fleste steder opgives energiindhold i den rå vare. Men hvor meget udvider flg madvarer sig rent vægtmæssigt?

Havregryn (jeg vil selv gætte på ca. 10 gange)

Ris (4-5)

Paste (3-4)

Brune ris (3-4)

Er jeg helt forkert på den?

Det var selvfølgeligt meget simpelt at lave nogle forsøg - men tallene findes vel et sted?

Mvh

/Kent

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror det afhænger en del af hvor længe du lader det stå og suge og under hvilke forhold.

Når jeg koger ris skal der bruges ca 1½ gang så meget vand som ris. Noget af det fordamper naturligvis, men risens vægt er nok mindst det dobbelte efter kogning.

Havregrød laver jeg af og til med forholdet 2:1 mellem vand og gryn.

Du er forhåbentlig klar over at 100g et-eller-andet indeholder ligeså meget energi før som efter kogning. Energitætheden bliver bare lavere pga den øgede vægt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share