Stulle Posted March 3, 2004 Report Share Posted March 3, 2004 HejDe fleste steder opgives energiindhold i den rå vare. Men hvor meget udvider flg madvarer sig rent vægtmæssigt?Havregryn (jeg vil selv gætte på ca. 10 gange)Ris (4-5)Paste (3-4)Brune ris (3-4)Er jeg helt forkert på den?Det var selvfølgeligt meget simpelt at lave nogle forsøg - men tallene findes vel et sted?Mvh/Kent Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPower Posted March 3, 2004 Report Share Posted March 3, 2004 Jeg tror det afhænger en del af hvor længe du lader det stå og suge og under hvilke forhold.Når jeg koger ris skal der bruges ca 1½ gang så meget vand som ris. Noget af det fordamper naturligvis, men risens vægt er nok mindst det dobbelte efter kogning.Havregrød laver jeg af og til med forholdet 2:1 mellem vand og gryn.Du er forhåbentlig klar over at 100g et-eller-andet indeholder ligeså meget energi før som efter kogning. Energitætheden bliver bare lavere pga den øgede vægt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.