Vitaminer


Vitalic
 Share

Recommended Posts

For at man må kalde noget for en juice skal det rent faktisk være friskpresset, det andet (juice fremstillet af koncentrat) er pr definition en saft. Men det tager man vist ikke så tungt i dk.

Nej jeg har ingen referencer så jeg er sikkert fuld af "#¤%/& :D

Det skal dog påpejes at i mange frugter findes der et ikke ubetydeligt indhold af vitaminer i skallen. Nedfrysning og efterfølgende optøning er heller ikke optimalt hvis man vil bibeholde det maksimale vitamin indhold.

Desuden er der et utal af phytokemikalier i frugt og grønt hvis effekt endnu ikke er klarlagt, om man får det fulde udbytte af disse stoffer i en juice? Det er der vist ingen der ved...

Link to comment
Share on other sites

For at man må kalde noget for en juice skal det rent faktisk være friskpresset, det andet (juice fremstillet af koncentrat) er pr definition en saft. Men det tager man vist ikke så tungt i dk.
Stk. 5. For frugtsaft, som er drikkelige i naturlig tilstand, hvor ordet ”saft” indgår i varebetegnelsen, kan i stedet anvendes ordet ”juice”.

Har ikke lige orket at nærlæse, men det kommer vel an på, hvad der menes med "naturlig tilstand".

Citatet er hentet her.

Nederst på siden står noget om definitionen på frugtsaft:

1.

a)

Frugtsaft

 

  

Gæringsdygtigt, men ugæret produkt, som er fremstillet af frugter, der er sunde og modne, friske eller konserverede ved nedkøling, af en eller flere sorter, og som er i besiddelse af den farve, aroma og smag, der er karakteristisk for saften af de frugter, hvorfra produktet hidrører. Aroma, frugtpulp og celler fra saften, som udskilles under fremstillingen, kan restitueres i saften.

 

  

Frugtsaft, der er fremstillet af citrusfrugter, skal hidrøre fra den afskallede frugt. Limesaft kan dog fremstilles af hele frugter i overensstemmelse med god fremstillingspraksis, som tillader at nedsætte tilstedeværelsen i saften af dele af frugtens skal til et minimum.

 

B )

Frugtsaft fremstillet af koncentrat

 

  

Produkt fremstillet ved i den koncentrerede frugtsaft at erstatte det vand, som blev fjernet fra saften ved koncentrationen, og restituere de aromaer samt eventuelt den frugtpulp og de celler, som er fjernet fra saften, men genvundet under fremstillingen af den pågældende frugtsaft eller af frugtsaft af samme frugtsort. Det tilsatte vand skal besidde egnede karakteristiske egenskaber, især ud fra et kemisk, mikrobiologisk og sensorisk synspunkt, således at saftens væsentlige egenskaber sikres.

 

  

Frugtsaft, der er fremstillet af koncentrat, skal udvise organoleptiske og analytiske karakteristika, der mindst svarer til en gennemsnitssafttype fremstillet af frugter af samme sort, jf. punkt 1 a.

Edited by Hoosier
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share