Workoutfanatic Posted February 17, 2002 Report Share Posted February 17, 2002 Jeg har for nyligt fået at vide, at man helst ikke ikke skal opbevare tun i en dåse, som er blevet åbnet. Dette skulle af en eller anden årsag gøre den til den helt store bakteriebombe. Også selvom tunen kun ligget i dåsen i en dags tid. Kan det være rigtigt? Jeg har da tit åbnet en dåse tun og taget halvdelen til feks. en lille tunsandwich, smidt den i en lille plastikpose og derefter ind i køleskabet. Jeg har da ikke fået det dårlig efter at havet spist resten 2 dage senere....Er der nogen, som kan bekræfte denne påstand? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gyver Posted February 17, 2002 Report Share Posted February 17, 2002 Hej...Det jeg har har hørt (har ikke noget bevis for påstanden), er at man ikke skal lade NOGET dåsemad blive for længe i dåsen, efter den er blevet åbnet......Det er noget med at metallet (dåsen) skulle reagere med ilt og der skulle komme nogle knap så sunde stoffer ind i maden...Jeg har som sagt ikke nogen dokumantation for påstanden, men tanken er da nok til, at jeg altid putter åbnet dåsemad over i en skål eller noget tupperware eller lignende...Gyver Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prehn Posted February 17, 2002 Report Share Posted February 17, 2002 Hvis man dækker det over med låg eller sølvfolie, burde man så ikke være ude over det problem??Det er ihvertfald det jeg gør. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Workoutfanatic Posted February 17, 2002 Author Report Share Posted February 17, 2002 Jeg tænkte også på det med plastskåle osv, men det sure er bare, at det giver mere opvask!(Ja, jeg ved det godt! Jeg er extremt doven når det kommer til husholdning) Jeg vil også heller gøre ligesom prehn, og smide det i en tillukket pose, eller lægge et lufttæt læg på, men er det "godt nok"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted February 17, 2002 Report Share Posted February 17, 2002 gyver har fat i noget af det rigtige.så vidt, jeg ved, er der et lag på indersiden af dåser, hvilket beskytter maden fra metallet.Når man så skærer i metallet, er der fri adgang til maden.Så fjern altid al maden fra dåsen på en gang - lige efter åbning. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.