Brækket en knogle i foden


SpArKleZ
 Share

Recommended Posts

Jeg har været så heldig at få en Jones-fraktur på 5. metatar i foden (hvis det siger jer noget). Var ude og løbe da foden bare sagde knæk. :weeping:

Har fået at vide at jeg kan regne med at skulle bruge krykker i op til 5 uger, hvilket virker fuldstænig uoverskueligt når man er vant til at træne 6-7 dage om ugen. Ydermere frygter jeg at tage på, da jeg er vant til at have et stort energiforbrug og derfor spiser rimelig meget mad.. en vane som er svær at ændre fra den ene dag til den anden. Jeg har heldigvis ikke fået gips på foden, men har fået en slags stor skistøvle som jeg selv kan tage af og på.

Der er no way jeg kan holde mig i ro i så mange uger, så jeg er på udkig efter ideer til hvordan jeg kan holde mig nogenlunde i form uden at belaste foden for meget. Jeg kan heldigvis styrketræne en stor del af kroppen i maskiner (så helt ubrugelige er de altså ikke ;)), men savner allerede kredsløbstræningen. Vil det være dumt at begynde og cykle (såfremt det ikke gør ondt), eller kan det forværre bruddet? Er der andre herinde som har haft et lignende brud i foden?

Kan man håbe på at det heler hurtigere fordi jeg er vant til at træne meget, og derfor er i god fysisk form?

Link to comment
Share on other sites

Af egen bitter erfaring ville jeg sige nej. men jeg ved jo selvfølgelige ikke hvor stor smerten er hos dig.

Giv foden så meget ro som muligt her i starten. Det bedste råd jeg kan give dig. Men lad være med at gå fuldstændig i stå. Og få den derefter grundigt undersøgt af lægen om foden virkelig er vokset sammen, det er så ærgeligt hvis den ikke er vokset sammen <_< (Lorte militær :thumb_down: )

Edited by Androcles
Link to comment
Share on other sites

Jeg har været så heldig at få en Jones-fraktur på 5. metatar i foden (hvis det siger jer noget). Var ude og løbe da foden bare sagde knæk.

Du kan tro det siger mig noget!!! Jeg har haft PRÆCIS den samme skade. Jeg var bare mere uheldig end dig. Jeg tog IKKE på skadestuen med det samme og forsøgte en uge at træne/dyrke sport gennem smerten. Bl.a på smertestillende medecin osv. :(

Det var selvfølgelig dumt, og til sidst måtte jeg krybe til lægen og få den hårde dom - 8 uger i gips :( Lægen kunne i øvrigt ikke fatte, at jeg havde kunne lave noget som helst på den fod!

Det var selvfølgelig et studie i dumhed, men jeg gad simpelthen ikke tage på skadestuen til at begynde med. De har før sendt mig hjem med skader, hvor de har sagt der ikke er noget galt (Fx en overrevet ledkapsel i fingren) - så jeg har mistet lidt tiltro til dem <_<

Heldigvis kunne jeg efter 3 uger få sådan en plastic-støvle som du også har fået. (Det er altså en del bedre)

Jeg er selv DYBT afhængig af sport og motion, så selvfølgelig kunne jeg ikke holde mig i ro! Jeg humpede i centret og fik lavet noget styrketræning. Man er selvfølgelig lidt hæmmet, når man ikke kan støtte på foden, men man ka' faktisk lave en del.

Som om jeg ikke havde været dum nok til at begynde med, tog jeg selv den der plastic støvle af om begyndte at gå lidt rundt på den. Da jeg så kom til kontrol (efter at jeg selv havde haft den af) sagde lægen, at jeg nok skulle ha den på en uges tid endnu. Han sagde at hvis han tog den af, ville jeg sikkert begynde at hoppe rundt på den med det samme. Den ekstra uge havde jeg den stort set ikke på :4slap:

Min fod er sådan set blevet fin nok alligevel. Dog var jeg i lang tid efter meget øm i den, og her flere år efter, kan jeg stadig opleve smerter hvor brudet sad! Jeg har dog heldigvis nogle gode (private) kontakter hos en læge på en idrætsklinik, som er specialist i den slags. (og andre idrætssakder) Han kunne ikke forstå jeg stadig havde mén og undersøgte mig på kryds og tværs. Jeg skulle være fit for fight og hvis han skulle ind og pille ved det nu, ville det koste mig 6-12 måneder på langs, og sandsynligvis ikke bliver meget bedre alligevel.

- Så det springer jeg over!!

GIV DIN FOD RO!! Det er vist nok noget med, at du kan få et "ekstra led" der hvor bruddet sidder, hvis den ikke får nok ro. Så er det der skal en operation til! :thumb_down:

Alligevel synes jeg godt du kan lave noget som IKKE belaster din fod. Jeg har ved andre fod skader både cyklet og svømmet, med gode resultater. Dig og din læge ved bedst hvad du kan lave uden det giver problemer/smerter!

Du må skrive, hvis du har spørgsmål!! - evt en PM.

DBM

Edited by DBM
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share