Glykæmisk Indeks...


iceb1977
 Share

Recommended Posts

Hej

Jeg er igang med et vægttab og har læst om glykæmisk index og forstår

det sådan at man kan bruge det til at inddele sine fødevarer i høj og lav

indeks. Dvs. så spise dem med højt glykæmisk indeks før man skal

træne også spise dem med lavt til alle andre måltider. Kan jeg bruge

glykæmisk indeks på denne måde eller er det upålideligt ?

Hvor kan jeg finde en liste over hvilke fødevarer der tilhører det lave

eller det høje ?

Hvad med f.eks. solbærmarmelade ?

Hilsner

iceb1977

Link to comment
Share on other sites

Du kan søge på Google og finde mange sider omhandlende glykemisk index (GI). Teorien siger, at for at undgå for store svingninger i blodsukkeret, skal man undgå fødevarer med højt GI. Nogle slankekure fx Atkins forbyder fødevarer med højt GI. Dvs man må ikke spise en gulerod.... Jeg vil lade det være op til dig selv at bedømme, om det mon er gulerødder, man bliver tyk af.

Nej, GI-teorien bekræfter bare hvad du ved i forvejen: at du skal undgå sukker og hvidt brød og kigge på det samlede kalorieindhold. En gulerod indeholder ikke mange kalorier, men den har højt glykemisk index. Jeg vil mene, at GI-tabeller forvirrer folk mere end de gavner.

Angående marmelade: Det indeholder sandsynligvis 50 % sukker. Og du putter det sikkert på noget hvidt brød. Så du kan næsten gætte dig til svaret.... :wink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share