iceb1977 Posted November 21, 2004 Report Share Posted November 21, 2004 HejJeg er igang med et vægttab og har læst om glykæmisk index og forstårdet sådan at man kan bruge det til at inddele sine fødevarer i høj og lavindeks. Dvs. så spise dem med højt glykæmisk indeks før man skaltræne også spise dem med lavt til alle andre måltider. Kan jeg brugeglykæmisk indeks på denne måde eller er det upålideligt ? Hvor kan jeg finde en liste over hvilke fødevarer der tilhører det laveeller det høje ? Hvad med f.eks. solbærmarmelade ? Hilsnericeb1977 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astrid Posted November 23, 2004 Report Share Posted November 23, 2004 Du kan søge på Google og finde mange sider omhandlende glykemisk index (GI). Teorien siger, at for at undgå for store svingninger i blodsukkeret, skal man undgå fødevarer med højt GI. Nogle slankekure fx Atkins forbyder fødevarer med højt GI. Dvs man må ikke spise en gulerod.... Jeg vil lade det være op til dig selv at bedømme, om det mon er gulerødder, man bliver tyk af.Nej, GI-teorien bekræfter bare hvad du ved i forvejen: at du skal undgå sukker og hvidt brød og kigge på det samlede kalorieindhold. En gulerod indeholder ikke mange kalorier, men den har højt glykemisk index. Jeg vil mene, at GI-tabeller forvirrer folk mere end de gavner.Angående marmelade: Det indeholder sandsynligvis 50 % sukker. Og du putter det sikkert på noget hvidt brød. Så du kan næsten gætte dig til svaret.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.