Syre/base balance


Linde
 Share

Recommended Posts

Jeg har et par gange forsøgt at regne på syre/base balance og teste urin, efter at have læst (bl.a. Annemarie Colbin og John Robbins) at man bør undgå at spise for meget syredannende mad. Nu er det så bare sådan at det meste proteinrig mad (specielt kød og kornprodukter mv) er ret syredannende ... MEN så faldt jeg over denne artikel, som jeg gerne vil høre jeres mening om :

Acid/alkaline theory of disease is non-sense

:4smartass:

Link to comment
Share on other sites

Dit blod vil altid have en pH mellem 7.35-7.45 med mindre du er syg!

Korrektioner i dit blods pH sker primært via åndedræt og proteiner og andre stoffer i blodet (buffer-stoffer) og senere via nyrens udskillelsesevne samt knoglernes depot af basiske stoffer!

Din urins surhedsgrad vil rigtigt nok afhænge af kostens indhold af syre/base hvorfor pH vil variere!

Artiklen nævner at kalktilskud ikke hjælper noget som helst på surt blod - men dog er det vigtigt hvis du spiser meget surt at få ekstra kalk, da dine knogler ellers i sidste ende kommer til at mangle det, da det er et af tiltagne at udskille kalk fra knoglerne for at buffe syrene i blodet hvis du over lang tid har surt blod!

Hvis du er sund og rask ser jeg ingen problemer i at indtage en syre-holdig kost - det er ingen videre belastning for en sund nyre!

Edited by angel
Link to comment
Share on other sites

Korrektioner i dit blods pH sker primært via åndedræt og proteiner og andre stoffer i blodet (buffer-stoffer) og senere via nyrens udskillelsesevne samt knoglernes depot af basiske stoffer!

Din urins surhedsgrad vil rigtigt nok afhænge af kostens indhold af syre/base hvorfor pH vil variere!

Artiklen nævner at kalktilskud ikke hjælper noget som helst på surt blod - men dog er det vigtigt hvis du spiser meget surt at få ekstra kalk, da dine knogler ellers i sidste ende kommer til at mangle det, da det er et af tiltagne at udskille kalk fra knoglerne for at buffe syrene i blodet hvis du over lang tid har surt blod!

<{POST_SNAPBACK}>

Hvor jeg har markeret med bold, mener jeg du modsiger dig selv (og artiklen) der vel netop pointerer at kroppen ikke ofrer kalk på sur urin (syre dannende kost) men derimod "kun" på at holde blodet i pH balance (som primært påvirkes af protein og IKKE hvor syredannende kosten iøvrigt er!!) -- Eller ?? :raisebrow:

Edited by Linde
Link to comment
Share on other sites

Jeg går ud fra at artiklen snakker om kalk i sin direkte form - altså kosttilskud og ikke det der kommer fra knoglerne! Der i er forskellen og modsætningen du finder i mit svar....

But your blood never becomes acidic because as soon as the proteins are converted to organic acids, calcium leaves your bones to neutralize the acid and prevent any change in pH. Because of this, many scientists think that taking in too much protein may weaken bones to cause osteoporosis.

Et øget indtag af kalk vil ikke have nogen effekt på dit blod hvorimod den nydannet del af din knogleoverflade, som består af phosphat og kalk i forskellige forbindelser, vil have en effekt på at gøre blodet mere basisk...

Dvs. kalk som kosttilskud har ikke nogen her og nu effekt men på længere sigt dage/uger vil det være en fordel hvis du konstant spiser surt da knoglen eller vil blive tappet for sit kalk og over år kan det medøfre osteomalaci

Taking calcium supplements or drinking alkaline water will not change the pH of your blood...
Korrekt - ingen effekt

Den øget mængde calcium optages i kroppen hvis der er et behov ellers udskilles den igen

...If you hear someone say that your body is too acidic and you should use their product to make it more alkaline, you would be wise not to believe anything else the person tells you.

Igen korrekt - dit blod bliver aldrig surt under normale omstændigheder!

Og hvis det sker korrigeres det via åndedræt, nyre eller knogle

Edited by angel
Link to comment
Share on other sites

Jeg går ud fra at artiklen snakker om kalk i sin direkte form - altså kosttilskud og ikke det der kommer fra knoglerne! Der i er forskellen og modsætningen du finder i mit svar....
But your blood never becomes acidic because as soon as the proteins are converted to organic acids, calcium leaves your bones to neutralize the acid and prevent any change in pH. Because of this, many scientists think that taking in too much protein may weaken bones to cause osteoporosis.

Et øget indtag af kalk vil ikke have nogen effekt på dit blod hvorimod den nydannet del af din knogleoverflade, som består af phosphat og kalk i forskellige forbindelser, vil have en effekt på at gøre blodet mere basisk...

Dvs. kalk som kosttilskud har ikke nogen her og nu effekt men på længere sigt dage/uger vil det være en fordel hvis du konstant spiser surt da knoglen eller vil blive tappet for sit kalk og over år kan det medøfre osteomalaci

Taking calcium supplements or drinking alkaline water will not change the pH of your blood...
Korrekt - ingen effekt

Den øget mængde calcium optages i kroppen hvis der er et behov ellers udskilles den igen

...If you hear someone say that your body is too acidic and you should use their product to make it more alkaline, you would be wise not to believe anything else the person tells you.

Igen korrekt - dit blod bliver aldrig surt under normale omstændigheder!

Og hvis det sker korrigeres det via åndedræt, nyre eller knogle

<{POST_SNAPBACK}>

Det jeg mener er at du ikke skelner mellem syredannede mad og proteinrig mad. Proteinrig mad behøver ikke være særlig syre-dannende (eks. mandler) og syredannende mad behøver ikke indeholde ekstremt meget protein (eks. havregryn).

Der hvor jeg mener hans argumenter er interessante er netop at man ifølge artiklen ikke behøver store mængder Ca og Mg til at neutralsere ekstremt syredannende mad som f.eks. havregryn, så længe man ikke får for meget protein i forhold til Ca (og Mg).

Iøvrigt tak for dine svar - rart med respons fra en af profferne :4smartass:

Link to comment
Share on other sites

Der hvor jeg mener hans argumenter er interessante er netop at man ifølge artiklen ikke behøver store mængder Ca og Mg til at neutralsere ekstremt syredannende mad som f.eks. havregryn, så længe man ikke får for meget protein i forhold til Ca (og Mg).

Hvilket jo iøvrigt også virker logisk. Hvis kroppen brugte Ca på at neutralisere urinen, ville den jo netop ikke være sur. Mange råder dog alligevel til at forholdet mellem P og Ca er ca 1:1 og det er netop det jeg mener er forkert :raisebrow:

Link to comment
Share on other sites

Der hvor jeg mener hans argumenter er interessante er netop at man ifølge artiklen ikke behøver store mængder Ca og Mg til at neutralsere ekstremt syredannende mad som f.eks. havregryn, så længe man ikke får for meget protein i forhold til Ca (og Mg)

Jeg ved ikke helt om jeg forstår dig korekt så!!?

Men jeg finder ikke rigtigt noget sted i artiklen hvor der tales om forskel på syredannende mad uden protein og protein som i sig selv er syredannende ved nedbrydelse?

Jeg finder dog at artiklens forfatter netop nævner at kalk tages fra knoglerne hvorfor knogleafkalkning er en mulighed på længere sigt

Det kan diskuteres om nogle af blodets sure bestanddele som eks. større aminosyrer der ikke filtreres frit over glomerulus i nyren kanvære længere i kredsløbet end nogle af de andre sure bestanddele fra eks. havregrynd hvorfor protein i længden vil være en større syre-belastning for kroppen end andre syreformer??!! Er det det vi er inde på?

I min verden er der ikke en forskel ... begge typer fødevarer vil ved indtag danne syrer som skaber den samme reaktion i kroppen!

Det vil sige at maden i tarmen ikke neutraliseres optimalt --> der optages mere syre fra tarmen end ellers --> metabolisk acidose --> kroppens neutraliseringsprocesser igangsættes!

Link to comment
Share on other sites

Der hvor jeg mener hans argumenter er interessante er netop at man ifølge artiklen ikke behøver store mængder Ca og Mg til at neutralsere ekstremt syredannende mad som f.eks. havregryn, så længe man ikke får for meget protein i forhold til Ca (og Mg).

Hvilket jo iøvrigt også virker logisk. Hvis kroppen brugte Ca på at neutralisere urinen, ville den jo netop ikke være sur. Mange råder dog alligevel til at forholdet mellem P og Ca er ca 1:1 og det er netop det jeg mener er forkert :raisebrow:

<{POST_SNAPBACK}>

AHHH ... er det urinens surhedsgrad du er bekymret for... så er jeg med :bigsmile:

Nej - den skal du ikke bekymre dig over!

Link to comment
Share on other sites

Der hvor jeg mener hans argumenter er interessante er netop at man ifølge artiklen ikke behøver store mængder Ca og Mg til at neutralsere ekstremt syredannende mad som f.eks. havregryn, så længe man ikke får for meget protein i forhold til Ca (og Mg)

Jeg ved ikke helt om jeg forstår dig korekt så!!?

Men jeg finder ikke rigtigt noget sted i artiklen hvor der tales om forskel på syredannende mad uden protein og protein som i sig selv er syredannende ved nedbrydelse?

Jeg finder dog at artiklens forfatter netop nævner at kalk tages fra knoglerne hvorfor knogleafkalkning er en mulighed på længere sigt

Det kan diskuteres om nogle af blodets sure bestanddele som eks. større aminosyrer der ikke filtreres frit over glomerulus i nyren kanvære længere i kredsløbet end nogle af de andre sure bestanddele fra eks. havregrynd hvorfor protein i længden vil være en større syre-belastning for kroppen end andre syreformer??!! Er det det vi er inde på?

I min verden er der ikke en forskel ... begge typer fødevarer vil ved indtag danne syrer som skaber den samme reaktion i kroppen!

Det vil sige at maden i tarmen ikke neutraliseres optimalt --> der optages mere syre fra tarmen end ellers --> metabolisk acidose --> kroppens neutraliseringsprocesser igangsættes!

<{POST_SNAPBACK}>

Nej, det jeg er inde på er at kød f.eks. primært er syre dannende pga protein indhold, hvorimod specielt havregryn o.l. er syredannende ikke så meget pga protein men pga gigant indhold af Phosfor. Og det jeg så mener er at det ikke er noget problem (modsat hvad f.eks. Annemarie Colbin påstår) at spise f.eks. meget havregryn, sålænge calcium indtaget og protein indtaget nogenlunde matcher.

Link to comment
Share on other sites

You should not believe that it matters whether foods are acidic or alkaline, because no foods change the acidity of anything in your body except your urine.
Certain foods can leave end-products called ash that can make your urine acid or alkaline, but urine is the only body fluid that can have its acidity changed by food or supplements. ALKALINE-ASH FOODS include fresh fruit and raw vegetables. ACID-ASH FOODS include ALL ANIMAL PRODUCTS, whole grains, beans and other seeds. These foods can change the acidity of your urine, but that's irrelevant since your urine is contained in your bladder and does not affect the pH of any other part of your body.
When you take in more protein than your body needs, your body cannot store it, so the excess amino acids are converted to organic acids that would acidify your blood.
Link to comment
Share on other sites

Der hvor jeg mener hans argumenter er interessante er netop at man ifølge artiklen ikke behøver store mængder Ca og Mg til at neutralsere ekstremt syredannende mad som f.eks. havregryn, så længe man ikke får for meget protein i forhold til Ca (og Mg)

Jeg ved ikke helt om jeg forstår dig korekt så!!?

Men jeg finder ikke rigtigt noget sted i artiklen hvor der tales om forskel på syredannende mad uden protein og protein som i sig selv er syredannende ved nedbrydelse?

Jeg finder dog at artiklens forfatter netop nævner at kalk tages fra knoglerne hvorfor knogleafkalkning er en mulighed på længere sigt

Det kan diskuteres om nogle af blodets sure bestanddele som eks. større aminosyrer der ikke filtreres frit over glomerulus i nyren kanvære længere i kredsløbet end nogle af de andre sure bestanddele fra eks. havregrynd hvorfor protein i længden vil være en større syre-belastning for kroppen end andre syreformer??!! Er det det vi er inde på?

I min verden er der ikke en forskel ... begge typer fødevarer vil ved indtag danne syrer som skaber den samme reaktion i kroppen!

Det vil sige at maden i tarmen ikke neutraliseres optimalt --> der optages mere syre fra tarmen end ellers --> metabolisk acidose --> kroppens neutraliseringsprocesser igangsættes!

<{POST_SNAPBACK}>

Nej, det jeg er inde på er at kød f.eks. primært er syre dannende pga protein indhold, hvorimod specielt havregryn o.l. er syredannende ikke så meget pga protein men pga gigant indhold af Phosfor. Og det jeg så mener er at det ikke er noget problem (modsat hvad f.eks. Annemarie Colbin påstår) at spise f.eks. meget havregryn, sålænge calcium indtaget og protein indtaget nogenlunde matcher.

<{POST_SNAPBACK}>

Nu er jo netop phosphat i blod af typen HPO4- pga. blodet pH omkring de 7.4 - derfor vil denne også kunne buffer evt. andet syreoverskud så snart pH begynder at falde bare lidt - så JA - den er slet ikke så vanskelig som en ren syre som eks. HCl (saltsyre) der vil dannes fra arginin, lysin eller histidin!

Jeg er med på hvad du mener nu :wink:

Link to comment
Share on other sites

Nu er jo netop phosphat i blod af typen HPO4- pga. blodet pH omkring de 7.4 - derfor vil denne også kunne buffer evt. andet syreoverskud så snart pH begynder at falde bare lidt - så JA - den er slet ikke så vanskelig som en ren syre som eks. HCl (saltsyre) der vil dannes fra arginin, lysin eller histidin!

Damn du er klog :4thumbup:

:nissetunge:

Link to comment
Share on other sites

Nu er jo netop phosphat i blod af typen HPO4- pga. blodet pH omkring de 7.4 - derfor vil denne også kunne buffer evt. andet syreoverskud så snart pH begynder at falde bare lidt - så JA - den er slet ikke så vanskelig som en ren syre som eks. HCl (saltsyre) der vil dannes fra arginin, lysin eller histidin!

Damn du er klog :4thumbup:

:nissetunge:

<{POST_SNAPBACK}>

:4smartass::4smartass::4smartass:

:tongue:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share