SaintPauli Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 Et af problemerne ved essentielle olier er, at de oxiderer temmeligt hurtigt og således er "ubrulige". Vil høre om hvordan det forholder sig med nødder/frø. Har derfor en række spørgsmål 1- Hvor godt er olien beskyttet inde i nødderne/frøene? 2- Kan vi regne med at de essentielle fedtsyrer er bevaret eller sker der en releativ hurtig oxidering så snart nødderne/frøene fjernes fra træerne/planterne? 3- Hvorledes forholder det sig med tørristede/olieristede nødder? 4- Er det i øvrigt det samme med alle nødder/frø? 5- Skulle man basere sit olieindtag fra nødder/frø, hvilke er så "de bedste"/"en god kombination" (sammen med noget fiskeolie)? Rock'n Roll SaintPauli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Da'mus Posted February 5, 2005 Report Share Posted February 5, 2005 De fleste nødder og frø - bortset fra kokosnødder - indeholder jo essnetielle fedtsyrer i varierende grad, og de indeholder også fra naturens side antioxidanter. F.eks. er mandler en E-vitamin-bombe og paranødder er rige på selen. Jeg mener, at begge er ret varmebestandige (tager jeg fejl ), så de kan holde til f.eks. tørristning.Hvis fedtsyrerne er blevet oxideret kan man smage og til en vis grad lugte det - de er blevet harske.Ved godt, det ikke var svar på alle spørgsmålene, men lidt var det da Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GentooBox Posted February 6, 2005 Report Share Posted February 6, 2005 De fleste nødder og frø - bortset fra kokosnødder - indeholder jo essnetielle fedtsyrer i varierende grad, og de indeholder også fra naturens side antioxidanter. F.eks. er mandler en E-vitamin-bombe og paranødder er rige på selen. Jeg mener, at begge er ret varmebestandige (tager jeg fejl ), så de kan holde til f.eks. tørristning.Hvis fedtsyrerne er blevet oxideret kan man smage og til en vis grad lugte det - de er blevet harske.Ved godt, det ikke var svar på alle spørgsmålene, men lidt var det da <{POST_SNAPBACK}>E-vitamin ? - er det ikke B2 (riboflavin) der er mest af ? - alle nødder indeholder en vis grad af E-vitamin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GentooBox Posted February 6, 2005 Report Share Posted February 6, 2005 (edited) edit: forkerte tråd... Edited February 6, 2005 by GentooBox Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jones Posted February 12, 2005 Report Share Posted February 12, 2005 bump... kunne være interessant at vide lige mere om dette. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel Posted February 12, 2005 Report Share Posted February 12, 2005 (edited) De fleste nødder og frø - bortset fra kokosnødder - indeholder jo essnetielle fedtsyrer i varierende grad, og de indeholder også fra naturens side antioxidanter. F.eks. er mandler en E-vitamin-bombe og paranødder er rige på selen. Jeg mener, at begge er ret varmebestandige (tager jeg fejl ), så de kan holde til f.eks. tørristning.Hvis fedtsyrerne er blevet oxideret kan man smage og til en vis grad lugte det - de er blevet harske.Ved godt, det ikke var svar på alle spørgsmålene, men lidt var det da <{POST_SNAPBACK}>Nu nævner du kokosnødder som noget dårligt men faktisk er jomfru kokosolie utroligt godt både til den person som ønsker vægttab men også til personer der skal have en hurtigere tilgængelig energi pga. olien indeholder mange mellemkædetfedtsyrer. Disse kan krydse mitochindrierne direkte uden først at skulle fragtens over membranen af L-carnitine, hvilket giver en hurtigere tilgængelig energi samt mellemlangefedtsyrer kæder har vist sig at øge vægttabet på en diæt... her er bare et eksempelARTIKEL Edited February 12, 2005 by angel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted February 12, 2005 Report Share Posted February 12, 2005 Kokosfedt indeholder omkring 45% af den mættede fedtsyre C12, hvilken øger ens LDL-kolesterol. Dette kan næppe betragtes som positivt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jones Posted February 15, 2005 Report Share Posted February 15, 2005 Jeg fandt lige denne oversigt over nødder og frø m.m. http://www.vegetaren.dk/nod.htmDen er selvfølgelig ikke så grundig og besvarer langt fra alle SaintPauli's spørgsmål, men synes ikke rigtigt der er så meget information at finde om dette emne, i hvert fald ikke på dansk, som jeg søgte efter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jones Posted February 15, 2005 Report Share Posted February 15, 2005 Efter denne artikkel lyder solsikkekerner jo virkelig sunde, nærmest sundere end de meget omtalte hørfrø. Er der forresten nogen som kender den biologiske værdi, for protein i de forskellige nødder? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.