Priskrig på protein pulver


Devious Builder
 Share

Recommended Posts

Så vidt jeg ved, er metoderne for testning af denaturering ikke standardiserede og der findes ikke undersøgelser der kan påvise at ion exchange skulle ødelægge bioaktiviteten i valleprotein.

Der burde vel også ske big-time denaturering når vallen rammer mavesækken pga. mavesyren!!!

Link to comment
Share on other sites

Når et protein er Ion-exchanged betyder det at proteinet er skilt ud fra resten af næringsstofferne ved brug af syre. At man udsætter proteinet for dette beskadiger det en del og man får et dårligere produkt end hvis det havde været udvundet gennem en anden og mere skånsom form for filtrering.

<{POST_SNAPBACK}>

Præcist hvordan bliver proteinet beskadiget ved ion-exhange kromatografi?

Link to comment
Share on other sites

En side med en oversigt over fremstillingsprocesser for valleprotein:

Vallproteinfremstilling

<{POST_SNAPBACK}>

Det 'videnskabelige' i artikelen er vist til at overse - også er den postet på en side der har økonomiske interesser i kosttilskud.

Den artikel gælder vist ikke som dokumentation :tongue:

<{POST_SNAPBACK}>

Nu sælges der meget forskellige former for protein på den ovenstående side, så man kan ikke rigtig bruge det til argument for at det der skrives ikke holder. Fx bliver et vist kreatinprodukt kritiseret en del for at være for dyrt osv, men det sælges alligevel på siden. Det samme gør sig gældende ved protein, så det at der skulle være økonomiske interesser involveret, betyder ikke nødvendigvis at informationen er usaglig/upålidelig :wink:

Sputnik> Har du overhovedet åbnet det link?

Link to comment
Share on other sites

Sputnik> Har du overhovedet åbnet det link?

<{POST_SNAPBACK}>

Ja, der står da ikke noget brugbart.

However, because of the chemical reagents used, pH sensitive fragments are damaged and some amino acids are denaturated.

Hvordan er de pH-sensitive fragmenter blevet skadede? Hvilke aminosyrer denaturerer og hvordan?

I det hele taget har jeg svært ved at se, hvorfor en oprensning med HCl med en pH på 4,5 er hårdere ved proteinerne end mavesyrens pH på 1,0.

Link to comment
Share on other sites

Sputnik> Har du overhovedet åbnet det link?

<{POST_SNAPBACK}>

Ja, der står da ikke noget brugbart.

However, because of the chemical reagents used, pH sensitive fragments are damaged and some amino acids are denaturated.
Hvordan er de pH-sensitive fragmenter blevet skadede? Hvilke aminosyrer denaturerer og hvordan?

I det hele taget har jeg svært ved at se, hvorfor en oprensning med HCl med en pH på 4,5 er hårdere ved proteinerne end mavesyrens pH på 1,0.

<{POST_SNAPBACK}>

Good point

Link to comment
Share on other sites

Så vidt jeg ved, er metoderne for testning af denaturering ikke standardiserede og der findes ikke undersøgelser der kan påvise at ion exchange skulle ødelægge bioaktiviteten i valleprotein.

Der burde vel også ske big-time denaturering når vallen rammer mavesækken pga. mavesyren!!!

<{POST_SNAPBACK}>

Helt enig!

Hvis proteinet ikke er denatureret når man indtager det, skal det nok blive det når det blandes med mavesyren. I øvrigt er der meget effektive enzymer i fordøjelseskanalen, der nedbryder proteinet til enkelte aminosyre uanset om det er nativt eller de-nativt (denatureret).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share