Atkins Diæt


salt
 Share

Recommended Posts

Jeg synes det kunne være sjovt at se programmet.

Atkins diæt: Sand eller falsk?

Engelsk dokumentar.

Det anslås, at ca. 10 millioner allerede har læst bogen, og stjerner som Jennifer Aniston, Robbie Wiliams samt Renee Zellweger har tabt adskillige kilo ved hjælp af dr. Atkins kontroversielle diæt. Diæten, der bandlyser kulhydrater og opfordrer til at spise masser af proteiner og fedt, har nærmest revolutioneret de gængse hovedregler, når det kommer til dét at tabe sig.

Selvom dr. Atkins hjertebarn i første omgang stort set blev ignoreret da den blev formuleret i 1972, er den stille og roligt blevet en kæmpe succes, trods advarsler fra både Europa og USA om, at Atkins diæt kan være direkte farlig for helbredet. Sundhedseksperterne er dybt uenige om, hvorvidt diæten er direkte sundhedsskadelig, eller om den i virkeligheden er gavnlig for helbredet på længere sigt. Der findes undersøgelser, der understøtter begge teorier, men i virkeligheden er det måske et spørgsmål om, hvilke interesser samfundet har i at ændre vores opfattelse af fedtindtagelse og livsstil.

Link to comment
Share on other sites

Vores hjerneceller har brug for kulhydrater for at fungere optimalt. Får de ikke det, vil kroppen for at kompensere for dette vha. ketose omdanne fedt til keton-stoffer som subsititut for det manglende kulhydrat. Problemet er at at disse stoffer ikke er så effektiv en energikilde for hjernen som kulhydrat, hvorfor man kan opleve alle slags ubehageligheder så som - men ikke kun - svimmelhed, hovedpine og almen træthed.

Alene af denne grund kan Atkins-kuren vel næppe anbefales vægttab eller ej.

Bortset fra det skal det da blive spændende at se udsendelsen senere i aften. Tak til Salt for adviseringen :smile:

Edited by RunnersHigh
Link to comment
Share on other sites

Det var da en relativ informativ udsendelse; specielt at følge "Nicki" og hendes erfaring med kuren.. :bigsmile:

Jeg ved ikke om jeg skal grine eller græde, men hendes opførsel illustrerede vel meget godt hvad for få kulhydrater kan gøre ved hjernecellerne.

Hun tabte vægt, så på den måde fungerede kuren, men spørgsmålet er om prisen ikke er for høj i forhold til hvor dårligt hun fik det..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share