Nye kilo regler


jfk
 Share

Recommended Posts

Nye kilo-regler - (4/9 - 2005)

Den 1. maj 2005 indførte IWF (International Weightlifting Federation) nye regler for belastning af vægtstangen samt øgning af kilo. Den samme regel har Danmark indført pr. 1. august 2005.

Der kan nu kun påsættes hele kilo (mod før halve kilo). Mindste øgning er altså 1 kilo. Til gengæld kan man så nøjes med at øge 1 kilo af gangen. Det giver mange flere muligheder for rekorder samt større spænding i konkurrencen om hvem der bliver vinder, idet tokampen nu består af det man reelt har løftet i træk og stød tilsammen.

Det gør det lettere for omverden at forstå, men vi skal lige selv vænne os til de nye belastninger. Det betyder også at en løfter, der f.eks. har sat verdensrekord i øvelsen træk med 144 kg vil vinde over ham som kun har trukket 143 kg, hvor det før i tiden blev betragtet som 142½ begge løft og dermed var letteste mand, der vandt (og måske ikke ham, der havde sat verdensrekord).

Der er indført nye skiver, men desværre har Eleiko haft lidt svært ved at kunne levere disse skiver. Så indtil det lykkes bruges de gamle rekordskiver til at opnå den rigtige belastning. De nye skiver, som er metalskiver, har samme farve som deres storebror: 25 kg og 2½ kg skiverne er røde, 20 kg og 2 kg skiverne er blå, 10 kg og 1 kg skiverne er grønne, 5 kg og 0,5 kg skiverne er hvide. De gamle 1¼ kg skiver bortfalder.

Allan Carlsen

Det bliver ikke sjovt, at være dem der skal sætte kilo på stangen :blink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share