peddi Posted May 15, 2006 Report Share Posted May 15, 2006 Vi ved at når Ethanol (Alkohol/Sprit) forbrændes i kroppen bliver det til Ethanal, og derefter Ethansyre (Eddikesyre). Men jeg har også hørt at Ethanol omsættes til triglycerider i kroppen. Og det er en af grundende til at Ethanol feder. Er der nogen der ved noget om dette? Hvad sker der ved omsætningen af Ethanol til Triglycerider? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjr Posted May 15, 2006 Report Share Posted May 15, 2006 Nej.Men forbrændigen af Ethanol giver en del NADH (reducerende kraft), som signalerer til kroppen at betingelserne er givtige for at lagre fedt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jones Posted May 15, 2006 Report Share Posted May 15, 2006 Alkoholen spaltes i leveren af enzymet alkohol dehydrogenase og indgår derefter i citrat cyklus og giver 7kcal pr. gram. Alkohol er dermed ret energitæt, men ved godt det ik lige var det du spurgte om. Forresten har alkoholikere og andre folk med stort alkohol forbrug, en evne til at spalte alkoholen uden om citrat cyklussen, så den ikke giver energi. Hvis dette ikke var tilfældet ville der også være langt flere stærkt overvægtige alhokolikere. Endnu mere off-topic sorry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr flex Posted May 15, 2006 Report Share Posted May 15, 2006 Som tidligere sagt omdannes ethanol til acetaldehyd af alkoholdehydrogenase og acetaldehyd omdannes til acetat/eddikesyre af aldehyddehydrogenase. Dette sker stort set udelukkende i leveren. Ved hver af de to reaktioner omdannes NAD+ til NADH. Disse reduktionsækvavilenter (NADH) kan anvendes af elektrontransportkæden og derved bidrage til oxidativ fosforylering (ADP til ATP). Enzymer i leveren der varetager dannelsen af glukose til blodbanen (glyconeogensen) og betaoxidationen af fedtsyrer inhiberes af de øgede mængder NADH, hvorfor der opstår lavt blodsukker(hypoglycæmi) og ved længere tids forbrug også fedtlever, da fedtsyrene ikke oxideres. Acetat bliver dannet kontinuert i leveren og vil typisk give en konstant blod-acetat-koncentration på ca. 1-2mM, da leveren slet ikke er i stand til at omdanne det (TCA er inhiberet af NADH og der dannes ikke nok GTP til at omdanne acetat til acetylcoA (succinylcoa syntetase)). Acetat afgives til blodet pga ophobningen. Acetat er en ultrakortkædet fed syre og kan forbrændes af stort set alle celler med mitochondrier, herunder altså også lipocytter og myocytter. Cellerne "sparer" på deres eget energilager (glycogen og fedtsyrer). Alkohol omdannes altså ikke til fedt, men "feder" med en værdi af 7kcal/gram som der også siges, da fedt og kulhydrater ikke forbrændes, nå der er alternative energikilder.Her er en glimrende artikel der beskriver det udemærket:http://www.biokemi.org/biozoom/2004_1/bz_0104b.htmHåber at det var svar nok. Hvis det første er helt uforståeligt så er det ikke så væsentligt - det vigtige er at kroppen sparer på fedtet fordi der er andre energikilder til stede, nemlig acetat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dr flex Posted May 15, 2006 Report Share Posted May 15, 2006 fik lige skrevet det lidt knudret kan jeg se. .....Acetat kan ike omdannes i leveren, da der ikke er GTP til stede i sufficiente mængder (TCA inhiberet) og afgives derfor til blodet......... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.