Alkohol


FX30
 Share

Recommended Posts

Her er så et weekend aktuelt spørgsmål.

Alkohol!..... Hvor meget feder/skader alkohol egentlig?.....Jeg har en gang ladet mig fortælle at enalmindelig øl feder lige så meget som en flødeis. Kan det være rigtigt?

Er det alkoholen der feder voldsomt i øl?.....

Feder en genstand cocktail lige såmeget som en genstand øl?

Sig noget klogt om alkohol.......please.

Link to comment
Share on other sites

kalorieindhold i diverse drikkevarer:

http://kalorietabel.dk/drikkevarer.htm

1 gram alkohol indeholder 7kcal, så ud fra listen kan du se at 100g Gin indeholder 237kcal men ingen protein, kulhydrat eller fedt, dvs der er 237/7 = 34g alkohol i sådan en portion.

Alkohol er gift og har, som beskrevet i artiklen feminita linker til, flere dårlige effekter end bare kalorieindholdet. I drinks skal du selvfølgelig også medregne energien fra alt hvad der kommer i glasset, men ærligt talt, de færreste gider tælle kalorier, og da slet ikke til en fest, hvis de har tænkt sig at drikke sig fulde. :wink:

Sodavand står af en eller anden grund ikke på den liste, men normal sukkersødet sodavand er typisk 40kcal/100ml - udelukkende kulhydrat. Light er stort set uden kalorier 1kcal/100ml og så er der nogle mellemting (faxe kondi light f.eks.) på 10kcal/100ml

Edited by MaxPower
Link to comment
Share on other sites

Hey... Tak for dit hurtige og gode svar.

Jeg har læst artiklen.....og den giver jo et godt overblik.

Min konklusion....ingen cognac i aften. Øv !

Hehe... Ja mit eget alkohol forbrug blev også pænt redueret efter jeg læste artiklen første gang :bigsmile:

Men husk man også skal leve, så en gang imellem skal man give sig selv lov til lidt sjov :cool:

Link to comment
Share on other sites

Hejsa... !

Følgende link til en god dansk artikel om alkohols negative effekt på styrketræning og vægt

LINK

En udmærket artikel men ....

Ved alkohol indtagelse lagrer man omkring 5 % af de indtagne alkohol-kalorier som fedt. Den resterende mængde omdannes i leveren til acetat. Dette øger blodkoncentrationen af acetat. Når blodkoncentrationen af acetet stiger, så falder fedtforbrændingen, da kroppen prioriterer det brændstof der er mest af.

Ethanol omsættes i leveren først til acetaldehyd ved dehydrogenering (alkohol dehydrogenase). Acetaldehyd er et levertoksisk stof (også et af de stoffer der er med til at give de berømte tømmermænd) som hurtig omdannes videre til acetat som der også står i artiklen (dette har været kendt i mange år så det er vel næppe ny forskning). Men alkohol er et energirigt molekyle og fordi det omdannes til noget andet betyder det jo ikke energien ikke kommer fra alkohol. Når fedt betaoxideres i kroppen omdannes det også et utal af gange til andre stoffer men dette betyder jo ikke at al energien ikke kommer fra fedt.

og noget helt andet er - kan det ikke være fuldstændig ligegyldigt om energien brændes af som fedt eller som acetat - alkohol har en kalorisk værdi (som alle andre fødevarer) - og denne kaloriske værdi tager både hensyn til alkohols kaloriske værdi som alkohol og som acetat (og alle de andre intermediater der nu kan tænkes at dannes i kroppen) så hvorfor bekymdre sig om hvorvidt alkoholen brændes af som fedt eller acetat

Søvnkvaliteten – når man indtager alkohol, så har man for det meste lettere ved at falde i søvn, men desværre forringes søvnkvaliteten drastisk. REM søvnen bliver kortere og man sover generelt ikke så dybt. Dette betyder at man ofte er træt dagen efter man har været på druk. Dette er ikke hensigtsmæssigt, hvis man har et træningspas den næste dag.

Det der står med søvnen giver heller ikke megen mening - forfatteren skriver at REM søvnen forkortes samtidig med at søvnen ikke er så dyb. REM søvnen er det mindst dybe søvnstadie man kan befinde sig på - så hvis både REM søvnen og den dybe søvn forkotes kunne det da være interessant at høre hvilket søvnstadie forfatteren så mener man befinder sig i.

Generel træthed og manglende styrke – når man har drukket store mængder alkohol, så kan man måle at leveren i op til 48 timer efter, stadigvæk forbrænder alkohol. Dette hæmmer glykogen omsætningen, hvilket betyder nedsat energiniveau, og nedsat styrke.

Det er rigtigt at alkohol påvirker glucosemetabolismen i kroppen - ved detoxificeringen af alkohol (de to dehydrogeneringer fra ethanol til acetat) ophobes reducerede former af coenzymet NAD+ hvorfor kroppen ikke kan omsætte laktat (mælkesyre) til pyruvat hvilket i sidste ende betyder at kroppen ikke kan danne glucose de novo . Dette har dog intet med glykogenomsætningen og alt andet lige stimuleres nedbrydningen af glykogen ved manglende evne til at danne glucose (gluconeogenese)

Balance, koordination og reaktionsevne – på grund af den forringede glykogen omsætning, og pga. de neurokemiske effekter alkohol har på hjernen, så vil ens balance, koordination og reaktionsevne også være nedsat.

Mig bekendt er den påvirkning kun til stede sålænge alkoholrusen er til stede - men det kunne da være interessant at se en undersøgelse på det (måske endda mere interessant end at se en undersøgelse der viser at alkohol laves om til acetat)

Sætter hjertet på arbejde – når man har været på druk, så har mange sikkert registreret at deres puls er øget både under og efter drukturen. Alkohol hæver både blodtryk og puls, og sætter hjertet til at arbejde hårdere. Dette er gavnligt, hvis man skal bruge sin aerobe kapacitet dagen efter. En løbetur vil være noget hårdere og mangle kvalitet dagen efter en druktur.

:blink:

Dehydrering – en anden negativ effekt alkohol har på kroppen, er at man hurtigt bliver dehydreret når man indtager store mængder alkohol. For nogen virker det måske mærkeligt, når man jo lige netop indtager store mængder væske. Men det skyldes simpelthen at kroppen bliver drænet for væske, for at nedbryde alkoholen. Nyrerne skal bruge store mængder væske for at kunne bidrage til nedbrydningen af alkohol. Og det er jo efterhånden almen viden at dehydrering har en kraftig negativ effekt på ydeevnen.

Det rene vrøvl - alkohol nedbrydes ikke af nyren og dehydreringen har intet at gøre med hvor hårdt nyrene arbejder (og der skal for øvrigt ikke bruges væske til at nedbryde alkohol).

Alkohol påvirker i stedet hypothalamus og hæmmer afgiften af et hormon der hedder anti-diuretisk-hormon (ADH eller populært vasopressin) hvorfor man under alkoholrusen får store diureser der efterfølgende medfører dehydrering idet tørstcentret sættes midlertidigt ud af funktion.

Edited by Sortiarius
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share