Kalorieunderskud og træning


Brunsvigeren
 Share

Recommended Posts

Nu er der så meget snak om, at man skal være i kalorieoverskud for at få det mest optimale ud af sin træning. Dette fik mig til at tænke på, hvor meget/lidt får man ud af sin træning, hvis man får nok protein 1½-2½ g/pr kg, men stadig er i kalorieunderskud?

Det vil nok være svært at opbygge muskelmasse i en periode hvor man samtidig har kalorieunderskud, tilgengæld kan træningen sørge for at du minimerer muskeltabet.

Desuden vil du godt kunne opleve styrkefremgang, som følge af neurale adaptioner, der (vist) er uafhængig af kostindtaget. Med andre ord, kan du godt blive stærkere under diæt.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du er i kalorieunderskud, vil protein bare blive brændt af og dermed ikke have nogen muskelopbyggende effekt. Hvis du er i kalorieunderskud, tærer kroppen bare på dens egne rescourser (katabolsk tilstand). Derfor er det specielt vigtigt at man efter træning søger for at få en masse hurtige kulhydrater (fx i form af pasta, kakao eller druesukker), da kulhydrater er kropppens fortrukne brændstof. På den måde dækkes dit energibehov. Derudover skal man også gerne have noget protein (fx. i form af tun eller proteinpulver). Hvis man kun tager en proteinshake, bliver det bare brændt af istedet for at bygge muskler. Ved at tage begge dele, opnår du bedst en anabolsk tilstand. Man kan sige at 1+1=3 i tilfælde af indtag af begge dele.

Derfor: Hvis man ikke cutter, så sørg for hele tiden at, vær i energioverskud og få kulhydrater og protein efter træning.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share