Kosten vs. Træningen - hvad syns i?


Aagaard82
 Share

Recommended Posts

Hej alle sammen :4mewantfood:

Jeg har snart budybuildet i lidt over 6 år, men aldrig rigtig sat mig synderligt ind i min kost og samspillet med træningen.. MEN det skal der laves om på nu!!!

Lige lidt om mig selv først:

MALE - 24 år.

1.87 høj og bred =)

101 kg

Har uploaded 3 billeder, så I mere visuelt kan se, hvad jeg snakker om mht. mål og "mangler" =)

Jeg har altid vejet omkring de 98 kg, men da jeg stoppede med og ryge for godt og vel 1 år siden nu, tog jeg lige SWUPTI 14 kg på og før jeg vidste af det sad jeg med gryden på hovedet og slikkede fedtrig sovs i stride strømme. Jeg havde simpelthen byttet smøgerne ud med trangen til mad og det helt op til 3 store portioner HVER GANG, jeg havde ondt i maven og måtte tit ligge mig bagefter aftensmaden og beklage overfor kæresten at jeg altså ikke var ret meget værd resten af aftenen. Det blev jeg selvfølgelig ked af og jeg fik også et mindre chock da jeg for første gang i lang tid trådte på en vægt og fandt ud af jeg var røget HELT op på 114 kg. Det tog mig noget tid, men jeg fik læst mig frem til at man skulle generaliseret, spise ca. 6 moderate måltider ca. hver 2-3 time hver dag. Så det begyndte jeg med. Resultaterne meldte sig da også med det samme og min vægt begyndte faktisk ret drastisk og gå nedad. Jeg har nu fået vægten ned på 101 kg, men ønsker at få den yderligere ned, da jeg ikke ryger mere og altid gerne har villet veje mindre, er ret bred og forholdsvis muskuløs, men der har altid, ifølge mig selvfølgelig, siddet lidt for meget hist og pist =)

Som I kan se på billederne er det den evindelige sidedelle som jeg ønsker og skille mig af med. Det er en lavere fedtprocent, men helst ikke for stort et tab af muskler. Jeg træner 4 gange i ugen og løber evt. lidt ved siden af:

Mandag: 2 timer. 3 x bryst øvl. 3 x skulder øvl. 3 x triceps øvl. 1 x mave øvl.

Tirsdag: 2 timer. 3 x ben øvl. 3 x ryg øvl. 2 x biceps. 1 x lænd øvl.

Onsdag: 5 km løb

Torsdag: 2 timer. samme som mandag

Fredag: 2 timer. samme som tirsdag

Weekenden = afslapning =) måske løber jeg 5 km lørdag eller søndag.

Efter hver træning tager jeg 40 g whey proteinpulver med et stykke frugt, da jeg har hørt det skulle hjælpe på optagelsen eller noget =)

Min "kostplan" ser således ud, men syntes ikke helt man kan kalde den det, da jeg ingen anelse har om det er helt forkert eller? Det jo dels derfor jeg skriver her. Mine dage ser ret ens ud med maden lige påmær aftensmaden.

En gennemsnitsdag ser således ud for mig:

Omkring kl 8.00: Har lige vejet min morgenmad =): øko havregryn 60 g. øko rosiner 20 g.

ca. 10:00: 1 banan og 1 æble

ca. 12:00 1 ristet bolle med øko leverstej agurk og øko rullepølse.

ca. 14:00 1 skål fesen øko yoghurt alla natural

ca. 16:00 Ja her er jeg altid lidt i tvivl, men som regel en halv dåse tun.

ca. 18:00: Som regel kylling og øko kartofler ovnbagt eller kogt.

Efter 18:00, hvis der går lækkersult i den spiser jeg pistachenødder-peanuts-cashewnødder i stedet for chips og slik. Men holder det til weekenden. Alle ugens dage formår jeg sådan og holde ovenstående.

Jeg vil vædde med det er helt i hækken, det jeg spiser og gør, men så er det jo godt at I kan smide nogle gode råd efter mig =P

Er åbent for ALT, vil bare gerne opnå resultater med træningen og spise så det kan lade sig gøre og er holdbart på længere sigt.

Primære mål:

Lavere fedtprocent

Synligere muskler - er vel en følge af lavere fedtprocent

Tabe mig yderligere 10 kg

Få kosten til at hænge sammen, så den giver mig de ting jeg behøver

På forhånd tak for hjælpen og de gode råd.... :4thumbup:

post-14769-1176898580_thumb.jpg

post-14769-1176898610_thumb.jpg

post-14769-1176898624_thumb.jpg

Edited by Aagaard82
Link to comment
Share on other sites

Jep det er helt i hækken !

For det første for du stort set ingen proteiner, du har kun to måltider i løbet af dagen der indeholder proteiner og de er med to timers mellemrum.

En dåse tun indeholder ca 30 gram protein og alt efter hvor meget kylling du spiser ligger det nok også der et sted, det er 60-80 gram på en dag.

ikke nok !

Derud over spiser du massive mængder kulhydrater som ihvertfald ikke hjælper på dit fedt tab.

prøv at finde en kost pyramide der har en anbefaldet nærings værdi pr måltid og arbejd på at få ændret din kost derfra. det vil være en god start.

Link to comment
Share on other sites

Synes nu ikke det lyder helt så slemt... Går ud fra du spiser dine havregryn med mælk, der er skummetmælk/minimælk klart at foretrække. Din frokost lyder som det mest kritiske, men det kommer også an på hvilken type bolle det er og samme for pålæg. Gå efter brød med masser af fibre og begrænset mængde sukker. Gå efter pålæg med masser af protein og begrænset mængde fedt, normalt indeholder leverpostej og rullepølse begge meget fedt og relativt lidt protein, men den grønne slagter laver nogle fornuftige udgaver. Du burde smide nogle grøntsager til din aftensmad.

Link to comment
Share on other sites

Synes nu ikke det lyder helt så slemt... Går ud fra du spiser dine havregryn med mælk, der er skummetmælk/minimælk klart at foretrække. Din frokost lyder som det mest kritiske, men det kommer også an på hvilken type bolle det er og samme for pålæg. Gå efter brød med masser af fibre og begrænset mængde sukker. Gå efter pålæg med masser af protein og begrænset mængde fedt, normalt indeholder leverpostej og rullepølse begge meget fedt og relativt lidt protein, men den grønne slagter laver nogle fornuftige udgaver. Du burde smide nogle grøntsager til din aftensmad.

ARGH endelig noget respons. Tænkte måske at mit lille indlæg måske var for bredt eller for klassik i sine spørgsmål. Men for at svare på de ting du skriver, så er det skummetmælk 0.1% til havregrynene. Bollen er min. 8% kostfibre og 2% fedt og lavet af hvid hvede, som skulle være godt, skriver de jo selv... Men ja jeg er lidt i tvivl omkring det jeg putter på bollen, for selvom det er økologisk leverstej og økologisk spegepølse, så er det måske ikke så pproteinrigt, men kigger jeg på spegepølsen syns jeg da det ser rimeligt ud, der står 25 g protein ud af 100? Leverstejen har 10 g, men ja fedt niveauet er jo også højt i de 2 ting, men det er måske skidt? Tænker bare at jeg jo skal have noget fedt, men det er den dårlige fedt? Tænker det ikke er så slemt når det er økologisk, kan man så ikke regne med en hvis "go økko effekt" =?

Link to comment
Share on other sites

Jep det er helt i hækken !

For det første for du stort set ingen proteiner, du har kun to måltider i løbet af dagen der indeholder proteiner og de er med to timers mellemrum.

En dåse tun indeholder ca 30 gram protein og alt efter hvor meget kylling du spiser ligger det nok også der et sted, det er 60-80 gram på en dag.

ikke nok !

Derud over spiser du massive mængder kulhydrater som ihvertfald ikke hjælper på dit fedt tab.

prøv at finde en kost pyramide der har en anbefaldet nærings værdi pr måltid og arbejd på at få ændret din kost derfra. det vil være en god start.

Jeg forstår ikke helt hvad du mener med MASSIVE MÆNGDER KULHYDRATER? Det syntes jeg da ikke jeg gør? Hvis du gider sige hvad og hvor det er i min plan? Frugt skulle da være sundt =) Bollen er høj på kostfibre og lav på fedt. Tun er da ik voldsom på den front og leverstej og spegepølsen er økologisk med nogle gode "værdier" =)

Hvis det ikke er nok protein, hmm... Må prøve og søge sådan en kostpyramide, for at se om jeg kan sætte det i et bedre perspektiv så... Du kunne ikke give et lidt hurtigt eksempel, på en dag så, bare sådan tjip tjap tjup, så jeg ser the bigger picture, hvor jeg træder ved siden af?

Link to comment
Share on other sites

ARGH endelig noget respons. Tænkte måske at mit lille indlæg måske var for bredt eller for klassik i sine spørgsmål. Men for at svare på de ting du skriver, så er det skummetmælk 0.1% til havregrynene. Bollen er min. 8% kostfibre og 2% fedt og lavet af hvid hvede, som skulle være godt, skriver de jo selv... Men ja jeg er lidt i tvivl omkring det jeg putter på bollen, for selvom det er økologisk leverstej og økologisk spegepølse, så er det måske ikke så pproteinrigt, men kigger jeg på spegepølsen syns jeg da det ser rimeligt ud, der står 25 g protein ud af 100? Leverstejen har 10 g, men ja fedt niveauet er jo også højt i de 2 ting, men det er måske skidt? Tænker bare at jeg jo skal have noget fedt, men det er den dårlige fedt? Tænker det ikke er så slemt når det er økologisk, kan man så ikke regne med en hvis "go økko effekt" =?

Animalsk fedt er ikke sundt i større mængder ligemeget om det er økologisk eller ej. Men lyder fint med bollen og mælken. Mht sundt fedt så gå efter noget fiskeolie og olivenolie. Mht. forholdet mellem protein og kulhydrat, så kommer det jo an på hvor mange kartofler du spiser til dit kød og om du kun smider en tynd skive pålæg (ca. 10g => 2,5 g protein) på din bolle.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share