Insulin


Michael Soerensen
 Share

Recommended Posts

Håber der en en brainy der gider svare på følgende:

Øget insulinniveau er godt for den anabolske proces i muskelceller.

Men man hører også af og til nogen påstå at en kraftig forøgelse af insulinniveauet (orv, 4 vokaler!) efterfølges af et lavere insulinniveau end oprindeligt. Dvs. det giver bagslag at indtage et stykke chokolade? Er der nogen der kan be- eller afkræfte dette?

Link to comment
Share on other sites

Problemet med chokolade, og mange andre fabriksproducerede varer, er at der næsten ikke er nogle vitaminer etc. i dem

Mad kan ikke blive forbrændt, hvis ikke kroppen får nok vitaminer og mineraler. Derfor kan energien i "tomme kalorier" ikke umiddelbart bruges af kroppen, og bliver derfor lagret som fedt indtil kroppen får tilført de vitaminer og mineraler den skal bruge. I mellemtiden er vi stadig sultne, og spiser derfor mere (som også bliver lagret som fedt, hvis maden ikke indeholder de mineraler og vitaminer kroppen skal bruge)

Link to comment
Share on other sites

ja, det kunne være spændende :)

ideen er bestemt ikke så langt ude - desværre frygter jeg bare, at man er få mm. fra deciderede mangeltilstande, før man kan se en eventuel nedsat energiforbrænding og dermed øget deponering.

fx. kunne man forestille sig nedsat energiforbrænding ved mangel på tiamin.

Om det reelt sker, ved jeg ikke - bøgerne har for travlt med at illustrere sygdomsbilledet, der bl.a andet ses hos alkoholikere med universielle ødemer, åndenød, hjertemuskeldegeneration, polyneuropati, encephalopati og psykose.

Link to comment
Share on other sites

Ok da. Så prøver jeg :blink:

Når du spiser kulhydrater går de i blodet som sukker. Din krop reagerer ved at finde et sted at lagre dem. Insulin bliver frigivet i denne proces. Din krop (Insulinet) vil først prøve og proppe sukkeret i musklerne, men hvis der ikke er mere plads, bliver det lagret som fedt.

Kulhydrater med et højt GI indeks går hurtigt i blodet, så hvis du æder en bunke høj-GI kulhydrater på andre tidspunkter end når du har trænet, vil din krop pludselig have en helvedes masse sukker farende rundt i blodet, så der vil blive produceret en helvedes masse insulin (insulin spike), for at slippe af med sukkeret.

Da der ikke vil være ret meget plads i dine muskler, vil det meste af sukkeret blive lagret som fedt.

Hvis alt for meget sukker bliver banket ind i blodet for hurtigt, vil din krop frigive så meget insulin, at du vil have et lavere blodsukker end FØR du åd. Derfor vil du føle dig træt og sølle.

Hvis du lige har trænet, vil dine muskler være tømt, og der vil være mere plads til nyt sukker. Derfor er det godt at nive høj-GI lige efter træning.

Kulhydrater med et lavt GI går langsommere i blodet. Derfor vil der ikke blive frigivet en masse insulin på én gang, men istedet en smule af gangen.

Hvis du ikke lige har trænet, er det en fornuftig idé at spise disse kulhydrater.

Husk også at protein og fedt sammen med kulhydrater "sænker" GI-tallet

Håber det hjalp lidt

Link to comment
Share on other sites

Ja, tak Columbo, nu nærmer vi os :)

Du danser lidt om grøden, men til slut kommer du ind på hvad jeg synes er interessant og forsømt i diskussionen. Nemlig om det hurtige insulinboost efterfølges af et lavere insulinniveau som netto resulterer i en lavere anabolsk proces. Hvis detter er tilfældet så er søde sager jo ikke smart for vægttræningsfolket.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share