Michael Soerensen Posted September 21, 2002 Report Share Posted September 21, 2002 Håber der en en brainy der gider svare på følgende:Øget insulinniveau er godt for den anabolske proces i muskelceller. Men man hører også af og til nogen påstå at en kraftig forøgelse af insulinniveauet (orv, 4 vokaler!) efterfølges af et lavere insulinniveau end oprindeligt. Dvs. det giver bagslag at indtage et stykke chokolade? Er der nogen der kan be- eller afkræfte dette? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Columbo Posted September 23, 2002 Report Share Posted September 23, 2002 Problemet med chokolade, og mange andre fabriksproducerede varer, er at der næsten ikke er nogle vitaminer etc. i demMad kan ikke blive forbrændt, hvis ikke kroppen får nok vitaminer og mineraler. Derfor kan energien i "tomme kalorier" ikke umiddelbart bruges af kroppen, og bliver derfor lagret som fedt indtil kroppen får tilført de vitaminer og mineraler den skal bruge. I mellemtiden er vi stadig sultne, og spiser derfor mere (som også bliver lagret som fedt, hvis maden ikke indeholder de mineraler og vitaminer kroppen skal bruge) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackmoore Posted September 23, 2002 Report Share Posted September 23, 2002 øøøh..gider du vise nogen undersøgelse, der siger at mads forbrændingsværdi er afhængigt af mineral indholdet, og kaloriers "lagringsevne" er vitaminbestemt??Det er jeg sgu ikke rendt ind i endnu!...venlig hilsen Blackmoore Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
typen Posted September 23, 2002 Report Share Posted September 23, 2002 Det kunne jeg også godt tænke mig at vide!øhm.... hvad er det egentlig Columbo svarer på? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted September 23, 2002 Report Share Posted September 23, 2002 ja, det kunne være spændende :)ideen er bestemt ikke så langt ude - desværre frygter jeg bare, at man er få mm. fra deciderede mangeltilstande, før man kan se en eventuel nedsat energiforbrænding og dermed øget deponering.fx. kunne man forestille sig nedsat energiforbrænding ved mangel på tiamin.Om det reelt sker, ved jeg ikke - bøgerne har for travlt med at illustrere sygdomsbilledet, der bl.a andet ses hos alkoholikere med universielle ødemer, åndenød, hjertemuskeldegeneration, polyneuropati, encephalopati og psykose. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skumhest Posted September 24, 2002 Report Share Posted September 24, 2002 Men man hører også af og til nogen påstå at en kraftig forøgelse af insulinniveauet (orv, 4 vokaler!)Lige en sidebemærkning til dine 4 vokaler...Hvad med 8 konsonanter på tysk - - - Angstschveden ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Columbo Posted September 24, 2002 Report Share Posted September 24, 2002 Jeg læste det i Udo Erasmus' mursten "Fats the heal, Fats that Kill" - den er bygget på Erasmus' grundige research, så det er vel næppe noget han bare fyrer af fra hoften Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
typen Posted September 24, 2002 Report Share Posted September 24, 2002 OK, synes bare ikke at det svarede på det oprindelige spørgsmål! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michael Soerensen Posted September 25, 2002 Author Report Share Posted September 25, 2002 Næh, ingen har kunnet svare på det oprindelige spørgsmål... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Columbo Posted September 25, 2002 Report Share Posted September 25, 2002 Ok da. Så prøver jeg Når du spiser kulhydrater går de i blodet som sukker. Din krop reagerer ved at finde et sted at lagre dem. Insulin bliver frigivet i denne proces. Din krop (Insulinet) vil først prøve og proppe sukkeret i musklerne, men hvis der ikke er mere plads, bliver det lagret som fedt.Kulhydrater med et højt GI indeks går hurtigt i blodet, så hvis du æder en bunke høj-GI kulhydrater på andre tidspunkter end når du har trænet, vil din krop pludselig have en helvedes masse sukker farende rundt i blodet, så der vil blive produceret en helvedes masse insulin (insulin spike), for at slippe af med sukkeret. Da der ikke vil være ret meget plads i dine muskler, vil det meste af sukkeret blive lagret som fedt.Hvis alt for meget sukker bliver banket ind i blodet for hurtigt, vil din krop frigive så meget insulin, at du vil have et lavere blodsukker end FØR du åd. Derfor vil du føle dig træt og sølle.Hvis du lige har trænet, vil dine muskler være tømt, og der vil være mere plads til nyt sukker. Derfor er det godt at nive høj-GI lige efter træning.Kulhydrater med et lavt GI går langsommere i blodet. Derfor vil der ikke blive frigivet en masse insulin på én gang, men istedet en smule af gangen.Hvis du ikke lige har trænet, er det en fornuftig idé at spise disse kulhydrater.Husk også at protein og fedt sammen med kulhydrater "sænker" GI-tallet Håber det hjalp lidt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michael Soerensen Posted September 26, 2002 Author Report Share Posted September 26, 2002 Ja, tak Columbo, nu nærmer vi os :) Du danser lidt om grøden, men til slut kommer du ind på hvad jeg synes er interessant og forsømt i diskussionen. Nemlig om det hurtige insulinboost efterfølges af et lavere insulinniveau som netto resulterer i en lavere anabolsk proces. Hvis detter er tilfældet så er søde sager jo ikke smart for vægttræningsfolket. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.