iceb1977 Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Hvilke slags mysli kender I til ?Hvilke spiser I selv ? Jeg prøver at undgå kulhydraterne såhhvad kan man blande selv og hvordan laver man en god mysli ? Lad mig høre hvad I synes. Jeg har selv spist havregød men er blevet træt af varm havregrød hver morgeniceb1977 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Hvilke slags mysli kender I til ?Hvilke spiser I selv ? Jeg prøver at undgå kulhydraterne såhhvad kan man blande selv og hvordan laver man en god mysli ? Lad mig høre hvad I synes. Jeg har selv spist havregød men er blevet træt af varm havregrød hver morgeniceb1977Hej Det er lidt svært at forene at du ikke ønsker kulhydrat, og samtidig vil have müsli. Havregryn er jo også i høj grad kulhydrat. Jeg mener selv det er vigtigt at få kulhydrat om morgenen. Da hjernen skal bruge kulhydrat.Der findes en müsli( jeg mener ikke man må reklamere herinde, så kan ikke nævne navn), som stort indhold af fiber og ganske lidt sukker i sig. Den har i nogle test vundet over havregryn. hvis du så putter lidt frisk frugt ovenpå er det et ganske udemærkede alternativ til havregryn. Jeg bruger enten en fedtfattig yougurt eller soyamælk ovenpå.Et andet alternativ når jeg selv kører træt i havregrød, er at spise havregryn med soyamælk som er tilsat vanille. Det gøre lige det er lidt anderledes. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iceb1977 Posted June 2, 2007 Author Report Share Posted June 2, 2007 Ja det var også det jeg mente. Jeg opprioriterer lavt sukker og fedtindhold og ikke lavt kulhydratindhold.Soyamælk har jeg ikke prøvet ? Hvordan smager det og hvad er forskellen på det også normal mælk i forhold til fedt og kylhydrater osv ? Jeg bruger selv kærnemæk eller cheasy naturel også med meget lidt fedt. Dog er der jo meget fedt i normale havregryn så dem har jeg også fundet økologisk hvor der kun er 4 procent fedt i dem i forhold til de 16 uøkologisk . iceb1977 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keki Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 (edited) Jeg spiser disse fra Superbrugsen. Isis-morgenmadVed ikke om de er specielt sunde men de smager godt På hjemmesiden står der:• Ikke tilsat sukker• Fiberrige - 20-21 % kostfibre• Kalorielette - Op til 30 % færre kalorier• Sprøde og knasendePrisen er lidt pebret, men det kan sagtens bruges til at peppe havregrynene op - evt. også med lidt tilsat frisk frugt Næringsindhold pr. 100 g, Müsli med Rosiner Energi (kJ/kcal) 1330/320 1340/320 Protein: 11 g Kulhydrat 51 g - heraf sukkerarter 7,5 g Fedt 6 g - mættede fedtsyrer 1,5 g - enkeltumættede fedtsyrer 2,2 g - flerumættede fedtsyrer 2,4 g Kostfibre 20 g Natrium 0,27 g Kolesterol 0 mgDer er ikke tilsat sukker, så vil antage at sukkerarterne primært stammer fra rosinerne/hindbærene (i den anden version) Edited June 2, 2007 by Keki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xraz Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 90% havregryn + 10% mysli :4thumbup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
789 Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Hvilke slags mysli kender I til ?Rigtig mange slags! Hvis du virkelig er interesseret i hvilke slags jeg har kendskab til, så besøg et større varehus og kast et blik på hylderne, jeg kender dem alle (stortset)Hvilke spiser I selv ?Havregryn med mælk og en gang i mellem med lidt frugt.Jeg prøver at undgå kulhydraterne såhhvad kan man blande selv og hvordan laver man en god mysli ?Havregryn + nødder + rosiner har jeg brugt en delJeg har selv spist havregød men er blevet træt af varm havregrød hver morgenSå lad være med at spise det! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Ja det var også det jeg mente. Jeg opprioriterer lavt sukker og fedtindhold og ikke lavt kulhydratindhold.Soyamælk har jeg ikke prøvet ? Hvordan smager det og hvad er forskellen på det også normal mælk i forhold til fedt og kylhydrater osv ? Jeg bruger selv kærnemæk eller cheasy naturel også med meget lidt fedt. Dog er der jo meget fedt i normale havregryn så dem har jeg også fundet økologisk hvor der kun er 4 procent fedt i dem i forhold til de 16 uøkologisk . iceb1977Soyamælk smager lidt anderledes end mælk. Energiindholdet er ca. det samme som skummetmælk. Den med vanille er der mere energi i end skummetmælk, men godt som et afbræk i ny og næ. Årsagen til jeg bruger soyamælk fremfor alm. mælk er at jeg tror det er bedre at få planteprodukter fremfor animalske. Jeg vil anbefale dig at købe en müsli der hedder Finax natural. Pep den op med frugt, og cheasey natural yougurt som du bruger i forvejen, kan sagtens bruges på. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iceb1977 Posted June 2, 2007 Author Report Share Posted June 2, 2007 Kan ikke finde den nogen steder på nettet hvor kan man købe den finax naturel ? Er det så den finax med ikke så meget sukker eller ? iceb1977 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keki Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Kan ikke finde den nogen steder på nettet hvor kan man købe den finax naturel ? Er det så den finax med ikke så meget sukker eller ? iceb1977Føtex.Den har ikke ret meget sukker nej - og den smager godt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskopumper Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Hvis du ikke vil spise kulhydrat til morgenmad, så drop müslien. Jeg spiser hver morgen en omelet bestående af 3 æggehvider, 1 æg, spinat, tomat, fetaost. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keki Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Ja, det var også det jeg mente. Jeg opprioriterer lavt sukker og fedtindhold og ikke lavt kulhydratindhold.Soyamælk har jeg ikke prøvet ? Hvordan smager det og hvad er forskellen på det også normal mælk i forhold til fedt og kylhydrater osv ? Jeg bruger selv kærnemæk eller cheasy naturel også med meget lidt fedt. Dog er der jo meget fedt i normale havregryn så dem har jeg også fundet økologisk hvor der kun er 4 procent fedt i dem i forhold til de 16 uøkologisk . iceb1977Hvis du ikke vil spise kulhydrat til morgenmad, så drop müslien. Jeg spiser hver morgen en omelet bestående af 3 æggehvider, 1 æg, spinat, tomat, fetaost.Det er vidst ikke det personen ønsker jf. quoten.Vil i øvrigt heller ikke mene at morgenmaden er stedet hvor man skal spare på kulhydraterne! Efter en lang nat uden mad skal man bruge energi - kulhydrater - til at få hjernen i omdrejninger og klar til dagen.Ønsker man at reducere kulhydrat og/eller kalorieindtaget vil jeg mene at man skal fokusere på dagens øvrige måltider - selvfølgelig skal man dog ikke starte med et kalorieorgie - men pointen er vidst igennem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RuneN Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Har også selv spist en masse af Finax' naturel-udgave og den kan klart anbefales.. den indeholder også 20% kostfibre. Som Keki nævner, så kan du købe den i Føtex. Har checket en af pakkerne fra mit køkkenskab og den hedder "Finax BranMüsli+ Naturell".Et godt alternativ er Urtekrams økologiske Fibermüsli, der indeholder 17% kostfibre. Fordelen ved den er, at den til forskel fra Finax'en indeholder rosiner og er lidt mindre "tør" i det, hvis du fx vil bruge den som ymerdrys. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskopumper Posted June 2, 2007 Report Share Posted June 2, 2007 Det er vidst ikke det personen ønsker jf. quoten.Vil i øvrigt heller ikke mene at morgenmaden er stedet hvor man skal spare på kulhydraterne! Efter en lang nat uden mad skal man bruge energi - kulhydrater - til at få hjernen i omdrejninger og klar til dagen.Ønsker man at reducere kulhydrat og/eller kalorieindtaget vil jeg mene at man skal fokusere på dagens øvrige måltider - selvfølgelig skal man dog ikke starte med et kalorieorgie - men pointen er vidst igennem OP vil gerne undgå kulhydraterne, så mit råd er spot on Min omelet indholder 400-500 kcal, så der er da masser af energi :4mewantfood: Jeg kan ikke se nødvendigheden af at spise kulhydrater om morgen. Hvis man gerne vil have sin fedtprocent ned, er det en anerkendt metode at begrænse sit kulhydratindtag til timerne efter sin træning. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
linis Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Nu ved jeg godt du ville have müsli/morgenmad med lavt sukkerindhold, MEN... hvis du på et tidspunkt vil bulke igen eller bare forkæle dig selv med en megagod müsli, kan jeg godt anbefale denne: (kræver dok at man ikke er bange for at lave lidt selv...100 g sødmandler uden skral100 g valnødder100 g brazil nuts100 g cashew100 g kokosflager100 g solsikkekerner100 g dadler uden stenmælken fra en færsk kokosnød.Dadler og kokosmælk køres sammen i en food processor til en masse som er blød nok at blande sammen med nødderne. Kom blandingen i ovnen 150 grader en time. Sluk for varmen og lad stå i ovnen over nat med åbent log.Knus blandingen i stykker med en kniv og rør det sammen med havregryn. Smager sindssygt godt!! :4thumbup: Jeg levede på den müsli når jeg var überaktiv og igang med både kampsport, løb og fitness. Det var det eneste jeg holdt mig mæt på om formiddagen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keki Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 (edited) Hov, dobbeltpost Edited June 3, 2007 by Keki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keki Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 OP vil gerne undgå kulhydraterne, så mit råd er spot on Den quote jeg har henvist til fra topicstarter siger ellers det modsatte Min omelet indholder 400-500 kcal, så der er da masser af energi :4mewantfood: Jeg kan ikke se nødvendigheden af at spise kulhydrater om morgen. Hvis man gerne vil have sin fedtprocent ned, er det en anerkendt metode at begrænse sit kulhydratindtag til timerne efter sin træning.Det er det muligvis, men man skal have kulhydrater og fibre - og der er morgenmaden vel et meget godt sted at sætte ind. Er enig i at en begrænsning af kulhydratindtaget kan være en fordel ved diæt, men jeg vil samtidig fraråde "kulhydratforskrækkelse" - raffinerede kulhydrater i form af grove, fuldkornsprodukter kan bestemt også være en god ting i en idæt. De mætter godt og længe og er IMO en del af en fornuftigt disponeret kost. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keki Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 Nu ved jeg godt du ville have müsli/morgenmad med lavt sukkerindhold, MEN... hvis du på et tidspunkt vil bulke igen eller bare forkæle dig selv med en megagod müsli, kan jeg godt anbefale denne: (kræver dok at man ikke er bange for at lave lidt selv...100 g sødmandler uden skral100 g valnødder100 g brazil nuts100 g cashew100 g kokosflager100 g solsikkekerner100 g dadler uden stenmælken fra en færsk kokosnød.Dadler og kokosmælk køres sammen i en food processor til en masse som er blød nok at blande sammen med nødderne. Kom blandingen i ovnen 150 grader en time. Sluk for varmen og lad stå i ovnen over nat med åbent log.Knus blandingen i stykker med en kniv og rør det sammen med havregryn. Smager sindssygt godt!! :4thumbup: Jeg levede på den müsli når jeg var überaktiv og igang med både kampsport, løb og fitness. Det var det eneste jeg holdt mig mæt på om formiddagen.Årh hvad Har du beregnet hvor mange kcal der er i den der portion? :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
linis Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Årh hvad Har du beregnet hvor mange kcal der er i den der portion? :4mewantfood:Hehe, nej, det har jeg aldrig gjort . Man kan nok estimere energiværdiet til ca 600 kcal/100 g nødblanding. Nu husker jeg ikke helt hvor mange kcal der er i havregryn/100 g, men gætter det ligger på en 270-300? Jeg blandede ca 1 dl nødder med 1 dl havregryn, så jeg tror rent vægtmæssigt er der 1,5 g nødder/1 g havre. Så måske noget i stil med 480 kcal/100g müsli?I Sverige kan man købe en sukkerfri vanilleyoghurt som smager herregodt blandet med den müsli :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keki Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Hehe, nej, det har jeg aldrig gjort . Man kan nok estimere energiværdiet til ca 600 kcal/100 g nødblanding. Nu husker jeg ikke helt hvor mange kcal der er i havregryn/100 g, men gætter det ligger på en 270-300? Jeg blandede ca 1 dl nødder med 1 dl havregryn, så jeg tror rent vægtmæssigt er der 1,5 g nødder/1 g havre. Så måske noget i stil med 480 kcal/100g müsli?I Sverige kan man købe en sukkerfri vanilleyoghurt som smager herregodt blandet med den müsli :4mewantfood:HAHA jeg troede du åd det hele på én gang Dét havde været en ordenlig røvfuld kalorier - men du skrev også at du var temmelig aktiv... Fik vidst ikke tænkt den helt igennem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keki Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 (edited) Agh, den dobbeltposter...! Edited June 4, 2007 by Keki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Hehe, nej, det har jeg aldrig gjort . Man kan nok estimere energiværdiet til ca 600 kcal/100 g nødblanding. Nu husker jeg ikke helt hvor mange kcal der er i havregryn/100 g, men gætter det ligger på en 270-300? Jeg blandede ca 1 dl nødder med 1 dl havregryn, så jeg tror rent vægtmæssigt er der 1,5 g nødder/1 g havre. Så måske noget i stil med 480 kcal/100g müsli?I Sverige kan man købe en sukkerfri vanilleyoghurt som smager herregodt blandet med den müsli :4mewantfood:du kan også købe en sukkefri vanilleyougurt i DK, den er fra cheasey.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keki Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 du kan også købe en sukkefri vanilleyougurt i DK, den er fra cheasey..Tænkte også på at nævne det... Men han skrev den skulle smage godt Synes den er ekstremt syntetisk den fra Cheasy - men ja ganske vidst er det sandt at den fås i det ganske, danske land Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Tænkte også på at nævne det... Men han skrev den skulle smage godt Synes den er ekstremt syntetisk den fra Cheasy - men ja ganske vidst er det sandt at den fås i det ganske, danske land Ja det har du egentlig ret i. Ellers kan jeg på det varmeste anbefale soya mælk med vanille. Det smager himmelsk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oksen fra Århus N Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 Jeg kan nu godt lide cheasy vanilje-yoghurt. Den smager lidt i retning af min barndoms ymer, hvor vi rørte æggeblommer og vaniljesukker i. Hvis man vil prøve det i dag, så bør man bruge pasteuriserede æggeblommer, for at undgå salmonella. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
linis Posted June 4, 2007 Report Share Posted June 4, 2007 (edited) du kan også købe en sukkefri vanilleyougurt i DK, den er fra cheasey..Er det rigtigt?! Ej, hvor dejligt! Jeg har vist ikke kigget godt nok efter. Jeg må give den en chance så. Jeg ved ikke hvad de lavet med den jeg plejede at købe i Sverige, men den smagte som cremet vanilleis, selv om den kun indholdt 0,1% fedt og intet sukker. Edited June 4, 2007 by linis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.