Akademisten Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 Alle siger at melklisterstænger er usunde, men man bliver jo nød til at bruge dem engang i mellem!Jeg har i flere år købt "groft" pasta/spagetthi"skriúer" og vilde ris (sorte,brune,hvide). Men for noget tid siden så jeg i fjernsynet at de mørke "melprodukter" (pasta/spagetthi) ofte bare var farvet og kostede et "par" kroner ekstra. Så her er spørgsmålet, er det sundere med feks vilde ris frem for de klisteret i poser, og er spagetthi der er lavet af groft durummel sundere end alt melklisterstænger ?Og evt nogle eksempler på hvor man kan købe noget rigtig godt noget der ikke er farvet :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 Brune parboiled ris er et sikkert valg. Koster vel en 16-20 kr per kg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pioneer. Posted August 12, 2007 Report Share Posted August 12, 2007 Økologisk brune uslebne ris er sundhedsmæssigt at foretrække, indholder langt flest mineraler..Lidt "grovere" i smagen, men ikke voldsomt.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arno109 Posted August 13, 2007 Report Share Posted August 13, 2007 Jeg ville også gå efter de brune parboilede ris- der skulle være mere næring i dem i forhold til alm. ris. Forskellen på ris og pasta(har jeg hørt) er at kroppen suger lidt ekstra væske ved pasta i forhold til ris. Så pasta er nok ikke det oplagte valg i udtømningsfasen under evt. konkurrencediæt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dines Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Alle siger at melklisterstænger er usunde, men man bliver jo nød til at bruge dem engang i mellem!Jeg har i flere år købt "groft" pasta/spagetthi"skriúer" og vilde ris (sorte,brune,hvide). Men for noget tid siden så jeg i fjernsynet at de mørke "melprodukter" (pasta/spagetthi) ofte bare var farvet og kostede et "par" kroner ekstra. Så her er spørgsmålet, er det sundere med feks vilde ris frem for de klisteret i poser, og er spagetthi der er lavet af groft durummel sundere end alt melklisterstænger ?Og evt nogle eksempler på hvor man kan købe noget rigtig godt noget der ikke er farvet :-)Hvor har du hørt det med grovpasta? Det har jeg aldrig hørt om. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
essensen Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Hvor har du hørt det med grovpasta? Det har jeg aldrig hørt om.Det indeholder Gluten, som opsuger væske Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Holm84 Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Davs du! Jeg har i længere tid købt noget der hedder protein pasta som skulle have dobbelt så meget protein i sig end "normalt" plus det skulle alle amino syre(?). Lyder meget godt ikke men har ikke haft tid til at tjekke om vare deklartion nu passer. Men det er da værd at undersøge måske. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dines Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Det indeholder Gluten, som opsuger væske Øhh forstår ikke helt hvad du mener, mit indlæg var ment som et spørgsmål til det første, hvor Akademisten sagde at fuldkornspasta ikke indeholdt flere fibre, men bare var farvet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Davs du! Jeg har i længere tid købt noget der hedder protein pasta som skulle have dobbelt så meget protein i sig end "normalt" plus det skulle alle amino syre(?). Lyder meget godt ikke men har ikke haft tid til at tjekke om vare deklartion nu passer. Men det er da værd at undersøge måske.Fuldkorns pasta er også bedre end almindelige pasta der er flere kostfibre i. Så det kan sagtens betale sig at kigge lidt efter de forskellige pasta typer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akademisten Posted August 14, 2007 Author Report Share Posted August 14, 2007 Alle siger at melklisterstænger er usunde, men man bliver jo nød til at bruge dem engang i mellem!Jeg har i flere år købt "groft" pasta/spagetthi"skriúer" og vilde ris (sorte,brune,hvide). Men for noget tid siden så jeg i fjernsynet at de mørke "melprodukter" (pasta/spagetthi) ofte bare var farvet og kostede et "par" kroner ekstra. Så her er spørgsmålet, er det sundere med feks vilde ris frem for de klisteret i poser, og er spagetthi der er lavet af groft durummel sundere end alt melklisterstænger ?Og evt nogle eksempler på hvor man kan købe noget rigtig godt noget der ikke er farvet :-)Hvor har du hørt det med grovpasta? Det har jeg aldrig hørt om.Det var en gang på DR, formentelig kontant, rene ord for pengene eller hvad deres programmer hedder :-)De lavede en undersøgelse om at der var mange af de dyre "fuldkorns" produkter eller grovpasta bare var almindeligt melklisterstænger der var tilsat farve ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
essensen Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Øhh forstår ikke helt hvad du mener, mit indlæg var ment som et spørgsmål til det første, hvor Akademisten sagde at fuldkornspasta ikke indeholdt flere fibre, men bare var farvet.Sorry, jeg fik på en eller anden måde læst din post som et svar på Arno109's indlæg! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dines Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Hmm nu har jeg søgt lidt rundt på nettet efter den påståede snyd med fuldkornspasta og ikke rigtigt fundet noget reelt...Her lidt fra Per Brændegård i ebNoget fra FødevarestyrelsenTabel 21. Indhold af energi, kulhydrat og kostfiber i pasta pr. 100 g Energi, kJ Kulhydrat, g Kostfiber, g Makaroni, spaghetti, rå 1.570 76,0 3,2 Makaroni, spaghetti, fuldkorn, rå 1.579 73,3 9,6 Kilde: Levnedsmiddeltabeller. Levnedsmiddelstyrelsen. 1996.og lidt reklame fra UrtekramSå jeg fortsætter med at spise fuldkornspasta... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brunsvigeren Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Lige meget med indholdet af kostfibre.. Bare æd noget mere.. :P - medmindre du skal tabe dig self.! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akademisten Posted August 14, 2007 Author Report Share Posted August 14, 2007 Hmm nu har jeg søgt lidt rundt på nettet efter den påståede snyd med fuldkornspasta og ikke rigtigt fundet noget reelt...Det var nu ikke helt en påtale om snyd, men mere en påstand om et tidligere program jeg så ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dines Posted August 14, 2007 Report Share Posted August 14, 2007 Det var nu ikke helt en påtale om snyd, men mere en påstand om et tidligere program jeg så !Men påstod det program du så ikke at fuldkornspastaen ikke indeholdt flere fibre, men bare var farvet? Det vil jeg da kalde for snyd, hvis det var sandt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akademisten Posted August 14, 2007 Author Report Share Posted August 14, 2007 Jo nogle af de mærker de testede... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MissM Posted August 17, 2007 Report Share Posted August 17, 2007 Alle siger at melklisterstænger er usunde, men man bliver jo nød til at bruge dem engang i mellem!Jeg har i flere år købt "groft" pasta/spagetthi"skriúer" og vilde ris (sorte,brune,hvide). Men for noget tid siden så jeg i fjernsynet at de mørke "melprodukter" (pasta/spagetthi) ofte bare var farvet og kostede et "par" kroner ekstra. Så her er spørgsmålet, er det sundere med feks vilde ris frem for de klisteret i poser, og er spagetthi der er lavet af groft durummel sundere end alt melklisterstænger ?Og evt nogle eksempler på hvor man kan købe noget rigtig godt noget der ikke er farvet :-)Hvorfor ikke bare spise nogle bønner og linser........ der er jo meget mere protein i. Samtidig indeholder disse jo oz fytonæringsstoffer, modsat alt det der korn-lort -bare lige min mening Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fast legs Posted August 22, 2007 Report Share Posted August 22, 2007 Davs du! Jeg har i længere tid købt noget der hedder protein pasta som skulle have dobbelt så meget protein i sig end "normalt" plus det skulle alle amino syre(?). Lyder meget godt ikke men har ikke haft tid til at tjekke om vare deklartion nu passer. Men det er da værd at undersøge måske.Jamen det gør det skam - der er tilsat soyamel til "melklisteret" hvilket så gør at pastaen indeholder flere aminosyrer end normalt.Personligt ville jeg så hellere spise fuldkornspasta og et godt stykke kød til, men der er i princippet ikke noget forkert ved påstanden om at proteinpasta indeholder mere protein end normal pasta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.