Valg af Pasta/Ris


Akademisten
 Share

Recommended Posts

Alle siger at melklisterstænger er usunde, men man bliver jo nød til at bruge dem engang i mellem!

Jeg har i flere år købt "groft" pasta/spagetthi"skriúer" og vilde ris (sorte,brune,hvide).

Men for noget tid siden så jeg i fjernsynet at de mørke "melprodukter" (pasta/spagetthi) ofte bare var farvet og kostede et "par" kroner ekstra.

Så her er spørgsmålet, er det sundere med feks vilde ris frem for de klisteret i poser, og er spagetthi der er lavet af groft durummel sundere end alt melklisterstænger ?

Og evt nogle eksempler på hvor man kan købe noget rigtig godt noget der ikke er farvet :-)

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville også gå efter de brune parboilede ris- der skulle være mere næring i dem i forhold til alm. ris. Forskellen på ris og pasta(har jeg hørt) er at kroppen suger lidt ekstra væske ved pasta i forhold til ris. Så pasta er nok ikke det oplagte valg i udtømningsfasen under evt. konkurrencediæt :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Alle siger at melklisterstænger er usunde, men man bliver jo nød til at bruge dem engang i mellem!

Jeg har i flere år købt "groft" pasta/spagetthi"skriúer" og vilde ris (sorte,brune,hvide).

Men for noget tid siden så jeg i fjernsynet at de mørke "melprodukter" (pasta/spagetthi) ofte bare var farvet og kostede et "par" kroner ekstra.

Så her er spørgsmålet, er det sundere med feks vilde ris frem for de klisteret i poser, og er spagetthi der er lavet af groft durummel sundere end alt melklisterstænger ?

Og evt nogle eksempler på hvor man kan købe noget rigtig godt noget der ikke er farvet :-)

Hvor har du hørt det med grovpasta? Det har jeg aldrig hørt om.

Link to comment
Share on other sites

Davs du! Jeg har i længere tid købt noget der hedder protein pasta som skulle have dobbelt så meget protein i sig end "normalt" plus det skulle alle amino syre(?). Lyder meget godt ikke men har ikke haft tid til at tjekke om vare deklartion nu passer. Men det er da værd at undersøge måske.

Link to comment
Share on other sites

Guest Slettet bruger
Davs du! Jeg har i længere tid købt noget der hedder protein pasta som skulle have dobbelt så meget protein i sig end "normalt" plus det skulle alle amino syre(?). Lyder meget godt ikke men har ikke haft tid til at tjekke om vare deklartion nu passer. Men det er da værd at undersøge måske.

Fuldkorns pasta er også bedre end almindelige pasta der er flere kostfibre i. Så det kan sagtens betale sig at kigge lidt efter de forskellige pasta typer

Link to comment
Share on other sites

Alle siger at melklisterstænger er usunde, men man bliver jo nød til at bruge dem engang i mellem!

Jeg har i flere år købt "groft" pasta/spagetthi"skriúer" og vilde ris (sorte,brune,hvide).

Men for noget tid siden så jeg i fjernsynet at de mørke "melprodukter" (pasta/spagetthi) ofte bare var farvet og kostede et "par" kroner ekstra.

Så her er spørgsmålet, er det sundere med feks vilde ris frem for de klisteret i poser, og er spagetthi der er lavet af groft durummel sundere end alt melklisterstænger ?

Og evt nogle eksempler på hvor man kan købe noget rigtig godt noget der ikke er farvet :-)

Hvor har du hørt det med grovpasta? Det har jeg aldrig hørt om.

Det var en gang på DR, formentelig kontant, rene ord for pengene eller hvad deres programmer hedder :-)

De lavede en undersøgelse om at der var mange af de dyre "fuldkorns" produkter eller grovpasta bare var almindeligt melklisterstænger der var tilsat farve !

Link to comment
Share on other sites

Øhh forstår ikke helt hvad du mener, mit indlæg var ment som et spørgsmål til det første, hvor Akademisten sagde at fuldkornspasta ikke indeholdt flere fibre, men bare var farvet.

Sorry, jeg fik på en eller anden måde læst din post som et svar på Arno109's indlæg!

Link to comment
Share on other sites

Hmm nu har jeg søgt lidt rundt på nettet efter den påståede snyd med fuldkornspasta og ikke rigtigt fundet noget reelt...

Her lidt fra Per Brændegård i eb

Noget fra Fødevarestyrelsen

Tabel 21. Indhold af energi, kulhydrat og kostfiber i pasta pr. 100 g

Energi, kJ Kulhydrat, g Kostfiber, g

Makaroni, spaghetti, rå 1.570 76,0 3,2

Makaroni, spaghetti, fuldkorn, rå 1.579 73,3 9,6

Kilde: Levnedsmiddeltabeller. Levnedsmiddelstyrelsen. 1996.

og lidt reklame fra Urtekram

Så jeg fortsætter med at spise fuldkornspasta...

Link to comment
Share on other sites

Det var nu ikke helt en påtale om snyd, men mere en påstand om et tidligere program jeg så !

Men påstod det program du så ikke at fuldkornspastaen ikke indeholdt flere fibre, men bare var farvet? Det vil jeg da kalde for snyd, hvis det var sandt.

Link to comment
Share on other sites

Alle siger at melklisterstænger er usunde, men man bliver jo nød til at bruge dem engang i mellem!

Jeg har i flere år købt "groft" pasta/spagetthi"skriúer" og vilde ris (sorte,brune,hvide).

Men for noget tid siden så jeg i fjernsynet at de mørke "melprodukter" (pasta/spagetthi) ofte bare var farvet og kostede et "par" kroner ekstra.

Så her er spørgsmålet, er det sundere med feks vilde ris frem for de klisteret i poser, og er spagetthi der er lavet af groft durummel sundere end alt melklisterstænger ?

Og evt nogle eksempler på hvor man kan købe noget rigtig godt noget der ikke er farvet :-)

Hvorfor ikke bare spise nogle bønner og linser........ der er jo meget mere protein i. Samtidig indeholder disse jo oz fytonæringsstoffer, modsat alt det der korn-lort :laugh:

-bare lige min mening

Link to comment
Share on other sites

Davs du! Jeg har i længere tid købt noget der hedder protein pasta som skulle have dobbelt så meget protein i sig end "normalt" plus det skulle alle amino syre(?). Lyder meget godt ikke men har ikke haft tid til at tjekke om vare deklartion nu passer. Men det er da værd at undersøge måske.

Jamen det gør det skam - der er tilsat soyamel til "melklisteret" hvilket så gør at pastaen indeholder flere aminosyrer end normalt.

Personligt ville jeg så hellere spise fuldkornspasta og et godt stykke kød til, men der er i princippet ikke noget forkert ved påstanden om at proteinpasta indeholder mere protein end normal pasta.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share