Nærings svind


Achilles
 Share

Recommended Posts

Nogen der ved om f.eks broccoli mister noget af sin nærings værdi ved at blive tilberedt i en mikrobøljeovn ?

Prøvede at give 200 g. broccoli ca 5 min i en mikroovn og efterfølgende vejede det ca 160 g. det må jo være vandet der fordamper, men er der nogen næringstoffer deri eller hvordan?

Link to comment
Share on other sites

i grundreglen nej, mikroovn er en "nænsom" måde at tilberede mad ...så med mindre væsken sivede af frem for dampede af, så har dine grønsager den samme nærringsværdi.

Yderligere læsning : Astrup, "Menneskets ernæring"

prøv evt. at lege lidt med:

http://myfoodintake.com/pl.asp?p=1&id1...ti=0&uni=me

databasen har broccoli i mange forskellige afskygninger

mvh Zoater

Link to comment
Share on other sites

i grundreglen nej, mikroovn er en "nænsom" måde at tilberede mad ...så med mindre væsken sivede af frem for dampede af, så har dine grønsager den samme nærringsværdi.

Yderligere læsning : Astrup, "Menneskets ernæring"

mvh Zoater

hvilke sider i den bog???

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share