Godt for Arne Astrup


NORAH
 Share

Recommended Posts

Altid rart at tjene lidt ekstra penge :4thumbup:

(er der andre end mig der tænker Danisco når man læser dette :unsure: )

Fra Dagens Medicin

http://www.dagensmedicin.dk/nyheder/2008/0...iekur/index.xml

Fedme-ekspert talte aktiekurser op

2008-02-21Professor Arne Astrup optræden i et tv-program om fedme medførte en markant kursstigning i biotekaktien NeuroSearch, som han selv har 425 aktier i. DR beklager at det ikke fremgik af udsendelsenDR beklager, at fedme-ekspert Arne Astrup fik lov til at optræde som en kommentator i en tv-udsendelse om fedme som et voksende, globalt problem, uden at det fremgik at han selv er aktionær i firmaet NeuroSearch. Udsendelse blev fulgt af en kraftig opdrift til biotekaktien NeuroSearch, som steg 5,5 pct. i et aktiemarked, der ellers faldt, skriver epn.dk.

Udsendelsen fortalte om selskabets potentielle fedme-lægemiddel Tesofensine, som fik følgende bemærkning med på vejen af Arne Astrup, professor og ekspert i fedme og ernæring:

»De (NeuroSearch, red.) har et stof, der virker direkte på hjernen, så der er dér et kæmpepotentiale til at lave en behandling, som virkelig kan få folk til at tabe sig meget mere, end vi hidtil har set,« sagde han i Viden Om-udsendelsen.

Han blev præsenteret som professor ved Institut for Human Ernæring, og det fremgik også af udsendelsen, at han har hjulpet både NeuroSearch og Novo Nordisk med forsøg med fedmebehandling. Det fremgik dog ikke at Arne Astrup faktisk selv han ejer 425 aktier i Neurosearch

Det giver et mere end blot videnskabeligt forhold mellem Arne Astrup og NeuroSearch og Tesofensine og redaktionsleder Rasmus Visby fra DRs »Viden Om« erkender blankt, at det er en fejl, som vil blive rettet i de kommende genudsendelser.

Edited by NORAH
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share