YoGz Posted March 30, 2008 Report Share Posted March 30, 2008 Hejsa folkens..Jeg har kigget lidt på to madplaner, men er i tvivl om hvilken der vil være den perfekte til mig.._____________________________________Lidt fakta om mig:Vægt: 76,5 kgHøjde: 181lidt kraftig bygget - men har lidt fedt på maven som jeg vil af med ;)_____________________________________Morgen:300 g yoggi pærer/banan + 50 g müsli fra kornkamretMellemmåltid:1 rugbrød med 30 g pålæg1 æble eller bananFrokost:3 rugbrød med ca 114 g pålæg300 g salat (Iceberg + agurk + peber)Mellemmåltid:1 rugbrød med 30 g pålæg1 æble eller bananAftensmad (tidlig)250-300 g kød300 g salat (Iceberg + agurk + peber)150 g kartoffelsauceAftensmad (Sent)3 Rugbrød med 114 g pålæg300 g salat (Iceberg + agurk + peber)Mellemmåtid (Tidlig)1 æble1 bananEller også har jeg kigget på denne: Morgena) 3 dl skummetmælk med 2 dl havregryn (70g). 1 stk. frugt(banan).Ca. 1 dl friskpresset appelsinjuice (saft af 1 appelsin)B) 2 grove rundstykker (ca. 100g) med 15g smør, 1 æg, 3 dl skummetmælkFormiddag1 stk. frugt eller grønt (frit).Frokosta) brød: 2-3 skiver rugbrød (max. 120g)min. 150g grønsager som pynt eller salatvælg 2 af følgende forslag samt spis 1 banan til.1) 60 g middagsrest2) 1 æg3) 1 avokadoB) salat af: min. 200g grønsager (alle slags) med 120g kød/2æg, samt 2 dl kogt pasta og ½ dl mager dressing. Pasta kan byttes til 100g groft brød.c) varm ret:ca.100g kød (=1 hakkebøf)/fisk med min. 200g grønsager. Max. 1 dl mager sovs. 4 kartofler (150g)/2 dl (ca. 100g) kogt pasta/kogt ris (60g rå)/80g brød. Evt. 1 tsk. rapsolie/olivenolie til tilberedningEftermiddaga) 1 skive rugbrød (50g)/2-3 stk. knækbrød/3 stk. wasa crips med 4 skiver kødpålægGerne 1 stk. frugt (100-150g)B) Eller vælg en af de andre forslag fra udleveret liste med mellemmåltider side 1 og x mængden med 2Efter træning½ l. drikkeyoghurt max. ½ time efter træningAftenVarm mad: 150 g magert kød eller fisk(alle slags)/ret med 3 æg4 stk kartofler (200g) eller 60g rå ris eller pasta (3 dl kogt)/100g brød.min. 200g grønsager (bør fylde 2/5 af tallerkenen) heraf 1 gulerod.2 tsk. rapsolie(10g)/olivenolie til tilberedning eller dressing. Kan ombyttes til 1 spsk. pesto/25 g sorte oliven/65 g grønne oliven.(15 stk.)/1½ spsk. frø/½ avokado.1 dl mager jævnet sovs med max. 5% fedt.______________________________________Hvilken vil i tro vil passe bedst til mig, og jeg vil gerne tabe mig oki hurtigt - og ang. sulten det er intet problem, så jeg lige pludselig får et ædeflip - kan sagtens holde sulten ud ;)eller vil i forslå en helt anden? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apprenti Posted March 30, 2008 Report Share Posted March 30, 2008 hvis kalorierne er den samme er det jo bare at vælge den der tiltaler dig bedst...du kan eventuelt søge på krop&kost her på forum'et. det er et excel ark hvor du kan indtaste madvarer og så på den måde se hvor mange kcal du indtager om dagen - eller se hvor meget de to kostplaner anbefaler dig at spise.men umiddelbart vil jeg mene du skal indtage omkring 2500-2000kcal afhængig af aktivitetsniveaumen husk at ting tager tid.held og lykke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nina Lærke Posted March 30, 2008 Report Share Posted March 30, 2008 HejsaGør det lidt nemmere for dig selv at tabe dig:Forbrænd mere energi, end du indtager. Det er en del mere simpelt end alt det der tryllekunst med lidt groft brød med persille og minus hvidt brød, slik og smør. I bund og grund er det et spørgsmål om energiindtag - hvad du putter i munden. Den første filosofiske lærersætning, der kom til mig, var Jokeren, der rappede "her er en slankekur, hold op med at æde!", og selvfølgelig er det rigtigt, hvad han siger. Men det er forfærdeligt usund og der er 100.000 flere fordele ved at komme ud af røret og "løbe igennem". Så god fornøjelse med kampen og hvis du virkelig får løbet igennem (man starter selvfølgelig et sted og forbedrer sig gradvist), så vil du også kunne mærke helt automatisk, hvad det er for en slags mad, din krop har brug for. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norsk Posted March 31, 2008 Report Share Posted March 31, 2008 Hej YoGzJeg vil gerne sige tak fordi du videre føre min kost plan og de forslag som jeg har fået Jeg følger selv den første plan og jeg har indtil videre tabt mig 1 kg uden at dyrket sport som jeg skal igang med i morgen i Fitnessdk i vejle. Men hvilken en er helt op til dig, men det er jeg synes personligt at min den virker godt. Jeg spiser meget kød når jeg holder tidligt fri fordi så jeg kan holde på min muskelmasse. Det er en vigtig ting i det du skal igang med.Jeg ville lige skrive dettemed venlig hilsen Christian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Holme Posted April 1, 2008 Report Share Posted April 1, 2008 hej yogz!Jeg har lige brugt 'lidt' tid (= over en time tog det sq )på at skrive min madplan ned for i dag - jeg tænkte nemlig at du og måske andre kunne bruge den. Jeg synes de forslag du har skrevet ned er lidt for upræcise - hvad er f.eks. "114 g pålæg" - der er stor forskel på om det er rejesalat eller røget filet.Tjek den her: http://www.motion-online.dk/fora/index.php...;showentry=9143Vær lige opmærksom på at man ikke kan køre længere tid på 1500 kcal om dagen. Jeg har foreløbig gjort det 6 uger og kan godt mærke at depoterne er ved at være drænet. Men to uger kan du gøre det uden problemer skulle jeg mene, alt efter hvor aktiv du er etc.Håber det kan bruges. Og held og lykke med projektet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPiffy Posted April 3, 2008 Report Share Posted April 3, 2008 Undskyld denne her, men jeg kan ikke lade være:Hvordan måler du pålæg til ca. 114 g MVH Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norsk Posted April 3, 2008 Report Share Posted April 3, 2008 hejDet er da meget nemt. jeg plejer at få kylling pålæg fra fakta og hvis du tager ca det på alle rugbrød så har man 114 g ca.med venlig hilsenChristian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YoGz Posted April 7, 2008 Author Report Share Posted April 7, 2008 Uhh alle sammen! jeg siger mange tak for hjælpen - virkelig noget jeg har kunne bruge til noget..og specielt tak til dig holme, fordi du har gidet og bruge så lang tid for at skrive en så detaljeret madplan til mig - den er som du selv siger lidt mere beskrivende, og forståelig ..Jeg tror jeg vil begynde på din madplan :D Siger endnu engang tak til jer alle :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MuseM Posted April 8, 2008 Report Share Posted April 8, 2008 hej yogz!Jeg har lige brugt 'lidt' tid (= over en time tog det sq )på at skrive min madplan ned for i dag - jeg tænkte nemlig at du og måske andre kunne bruge den. Jeg synes de forslag du har skrevet ned er lidt for upræcise - hvad er f.eks. "114 g pålæg" - der er stor forskel på om det er rejesalat eller røget filet.Tjek den her: http://www.motion-online.dk/fora/index.php...;showentry=9143Vær lige opmærksom på at man ikke kan køre længere tid på 1500 kcal om dagen. Jeg har foreløbig gjort det 6 uger og kan godt mærke at depoterne er ved at være drænet. Men to uger kan du gøre det uden problemer skulle jeg mene, alt efter hvor aktiv du er etc.Håber det kan bruges. Og held og lykke med projektet.Hej Holme :-)Jeg kiggede lige din madplan for inspiration... kan se, at du deler dine måltider op i %-dele af totalt kalorieindtag. Er der en slags "standard" for, hvordan man bør fordele kalorieindtaget? Har nemlig personligt en dårlig vane med at spise mest sidst på dagen, men når jeg følger en plan, jeg har lagt på forhånd, så går det som regel bedre, så det vil jo være oplagt at lave en inddeling som dig!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ap1983 Posted April 8, 2008 Report Share Posted April 8, 2008 Hej Holme :-)Jeg kiggede lige din madplan for inspiration... kan se, at du deler dine måltider op i %-dele af totalt kalorieindtag. Er der en slags "standard" for, hvordan man bør fordele kalorieindtaget? Har nemlig personligt en dårlig vane med at spise mest sidst på dagen, men når jeg følger en plan, jeg har lagt på forhånd, så går det som regel bedre, så det vil jo være oplagt at lave en inddeling som dig!!!Ved ikke om det er en regl, men jeg går altid efter:Morgenmaden ca. 20% Frokosten 25 %Aftensmaden ca. 25 %De resterende ca. 30 % af energien bliver placeret på mellemmåltider. Jeg spiser aldrig efter kl 19:30. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lille-B Posted April 8, 2008 Report Share Posted April 8, 2008 Ved ikke om det er en regl, men jeg går altid efter:Morgenmaden ca. 20% Frokosten 25 %Aftensmaden ca. 25 %De resterende ca. 30 % af energien bliver placeret på mellemmåltider. Jeg spiser aldrig efter kl 19:30.Nu siger man jo, at morgenmaden er vigtigst. Så det er huleme ikke meget, der blir' spist her !Morgenmad som en konge, middag som en prins, aftensmad som en fattig !Betina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.