min samvittighedslog


Tulipana
 Share

Recommended Posts

6 august 2008:

Jeg har løbetrænet i mange år, men aldrig løbet mere end 10 km, men for nogle måneder siden, blev jeg singel og så trængte jeg til nye interesser. Da jeg altid har drømt om at løbe marathon, men aldrig har troet jeg havde viljen til det, blev min nye interesse løb, i første omgang halvmarathon (den 28 sep.). (og hvis jeg får trænet over vinteren ville det være fedt at få realiseret min drøm og marathon til foråret)

Så i de sidste 2 mrd. har jeg løbet kontinuerligt. Og fået lagt mit løb i faste rammer, så jeg kan udvikle mig. Jeg løber i øjeblikket 31 km om ugen fordelt på 3 træningspas (8,8,15) i den kommende mrd. regner jeg med at øge den lange tur fra 15 til 17 km, og med tiden skal der også lidt intervaltræning til, så jeg kan øge tempoet.

Samtidig er jeg begyndt at styrketræne med henblik på at styrke mit løb og samtidig blive stærkere. Mit træningsprogram er fordelt på 3 træningspas om ugen og jeg har lige i dag fået omstruktureret mit program og fået nye øvelser. Derfor følger beskrivelsen af mit program først når jeg har gennemført det på fredag så den præcise vægt kan påskrives. bigsmile.gif

Tager gerne imod konstruktive kritik og kommenter endelig hvis i har gode råd til min træning og kost!

Programmet ser således ud:

Dag 1

lunge 1 sæt. 12 rep

squat 3 opvarmningssæt af 5 rep og 3 arbejdssæt af 5 rep

bænkpress 3 opvarmningssæt af 5 rep og 3 arbejdssæt af 5 rep

kettelbell swings 2 sæt af 12 rep

bend over row 2 sæt af 12 rep

hyper extension 3 sæt af 12 rep

maveøvelser

Dag 2

squat 3 opvamningssæt 5 rep og 3 arbejdssæt af 5 rep

press 3 opvamningssæt 5 rep og 3 arbejdssæt af 5 rep

dødløft 3 opvarmningssæt af 5 rep 1 arbejdssæt af 5 rep

mave

Dag 3

lunge 1 sæt. 12 rep

squat 3 opvarmningssæt af 5 rep og 3 arbejdssæt af 5 rep

bænkpress 3 opvarmningssæt af 5 rep og 3 arbejdssæt af 5 rep

kettelbell swings 2 sæt af 12 rep

bend over row 2 sæt af 12 rep

hyper extension 3 sæt af 12 rep

maveøvelser

Det er meningen at jeg i squat, bænkpress og press skal øge vægten med 2,5 kg pr. træningspas, og dødløft skal øges med 5 kg pr. om ugen

7 august 2008

løb 8 km på 45 min og 55 sek.

Er i den sidste mrd. ikke blevet hurtigere på mine korte løbeture, det er ret fustrerende!

Men var dog ca 1 minut hurtigere i dag end jeg plejer...jeg pressede også citronen superman.gi

9 august 2008

Styrketrænede i dag og var meget godt tilfreds med min indsats

lunge 1 sæt. 12 rep

squat: 37,5 kg

bænkpress: 25 kg

kettelbell swings: med 12 kg håndvægt

bend over row med 7 kg håndvægt

hyper extension uden vægt i første omgang

maveøvelser

I morgen er det så planen at jeg skal ud og løbe 15 km.

Edited by Tulipana
Link to comment
Share on other sites

10 august 2008

15 km løb 1 time 20 min

max puls 185

avg puls 165 (i sidste uge da jeg løb 15 km på 1t22min var den 174 er der nogen der kan forklare det?)

Efter at have siddet og kigget ud på det kedelige grå vejr, fik jeg taget mig sammen til at tage løbeskoene på. Jeg har gået med lidt hovedpine de sidste par dage så det var med blandede følelser at jeg begav mig afsted. Men turen gik faktisk rigtig godt, jeg havde dog lidt svært ved at få banket pulsen op dertil hvor jeg plejede, men jeg tilbagelagde de 15 km i næsten konstant modvind, men med fysisk overskud og med en ny personlig rekord i rygsækken, og det er jo fantastisk :superman:

Edited by Tulipana
Link to comment
Share on other sites

11 august

10 min. opvarmning på crosstrainer

lunge 1 sæt. 12 rep

squat: 40 kg

bænkpress: 25 kg (hov glemte at øge vægten i dag...øv)

kettelbell swings: med 12 kg håndvægt

bend over row med 7 kg håndvægt

hyper extension uden vægt i første omgang

maveøvelser

Link to comment
Share on other sites

18 august 2008

Efter en dårlig træningsuge pga. arbejde og fødselsdag, skal der nu i denne uge trænes igennem. sløseri tolereres ikke :nonono:

Trænede ret sent, hvilket jeg ikke er vant til, det ses også, da jeg totalt glemte at øge vægten i bænkpres og squat. Nu må jeg sgu stramme op!!!

Godt ugen kun lige er startet.......

opvarmning

10 min. på crosstrainer

lunge 1 sæt. 12 rep

squat: 40 kg

bænkpress: 25 kg

kettelbell swings: med 12 kg håndvægt

bend over row med 8 kg håndvægt

hyper extension: 3 sæt af 12 rep.

maveøvelser

Link to comment
Share on other sites

19 august 2008

Har været ude og løbe en kort tur i dag på 8,8 km det tog mig 47min12sek, max.puls 185 avg.puls 170. Synes mine ben var noget tung måske pga. styrketræning i går, måske pga. en weekend med alt for lidt søvn, ved det ikke!

Link to comment
Share on other sites

20 august 2008

Opvarmning

10 min på crosstrainer

squat: 45 kg

dødløft: 30 kg

skulderpress: 15 kg

mave

1 times elitespinning: ved ikke helt hvad jeg tænkte på da jeg sagde ja til at tage med, har ikke spinnet i flere måneder, det var jo drønhårdt, troede flere gange jeg skulle falde af cyklen, men havde det jo helt fantastisk da det var overstået. Det var faktisk rart med lidt afveksling til løb, tror både hjerne og ben har godt af det.

Squatten er ved at blive noget hård synes, de sidste rep. af hvert sæt er ved at blive svære at komme op fra, men så meget desto større tilfredsstillelse når jeg har gennemført sættene :blush:

dødløft er en svær øvelse, men har heller ikke trænet den super meget endnu, så satser på jeg kommer efter det om et par træningsgange.

21 august 2008

Måtte holde hviledag, da mine ben var helt ødelagt oven på spinningen, skulle have været ude at løbe men mine ben ville simpelthen ikke.....

Så nu bbliver hele min træningsuge rykket med en dag fordi jeg skulle spille smart til spinning, så på søndag hvor jeg ellers havde planlagt at holde træningsfri skal jeg ud og løbe 15 km så kan jeg lære det

22 august 2008

løb en kort tur, 8,8 km på 48min17sek max puls 182 avg. 164. det var svært at komme i gang da mine ben stadig værkede noget efter spinningen, men det var trods alt en dejlig tur i fantastisk vejr....

God weekend til jer alle....

Link to comment
Share on other sites

24 august 2008

Efter dage med dårlige ben pga en elitespinningtime, synes jeg endelig jeg var ved at være på toppen igen, og besluttede at dette skulle være ugen hvor jeg satte min lange løbetur op fra 15 til 17 km. Jeg havde en løbeaftale med en veninde så skulle bare løbe 5 km alene. Vejret var dejligt så det var bare af sti af sted.

Faktisk endte det med at jeg mistede fornemmelsen for hvor langt jeg havde løbet, så da jeg kom hjem og målte ruten havde jeg løbet 20,6 km på 1time48min.

Så her en mrd. før jeg skal løbe halvmaratahon er status at jeg faktisk allerede nu kan løbe det inden for mit mål som var 2 timer, så nu går jeg lidt og pønser på at ændre målet!

25 august

Nåede lige imellem to aftaler at tage ind og styrketræne, puha sikke ne masse planlægning der skal til, når træning job, venner og flireter skal passes :bigsmile:

sprang squatten over i dag, da mine ben var lidt ømme oven på søndagens løbetur.

Opvarmning

10 min på crosstrainer

lunges 2 sæt af 12 rep.

bænkpress: 3 opvarmningsæt, 3 arbejdssæt med 27,5 kg

kettelbellswing 2 sæt af 12 rep. med 13 kg håndvægt

bend over rows 3 sæt af 12 rep. med 8 kg håndvægt

hyper exstension 3 sæt af 12 rep uden vægt

mave.

Det var alt herfra, god dag til alle....

Link to comment
Share on other sites

27 august 2008

Det var egentlig min styrketræningsdag, men blev overvældet af alle de mennesker der havde valgt at tage i fitness dk nørrebro samtidig med mig, blev enig med mig selv om at jeg ikke gad stå i kø for at styrketræne, så meldte mig til en Bodyattack time. Til dem der ikke ved hvad det er, er det en time baseret på hop og løb. Det er drønhårdt, men også super sjovt og motiverende. Selvfølgelig er jeg lidt ærgerlig over at jeg ikke fik styrketrænet, men da mit primære mål er mit løb, kan jeg godt leve med tanken.

28 august 2008

Vågnede op med en noget øm røv efter gårdagens badutspring, men havde en løbeaftale så løbes skulle der.

Det blev da også til ok pæn tid 8,8 km 45min39 sek.

Men jeg var meget træt i hele min krop og har noget der minder om en begyndende skinnebensbetændelse. :nonono:

Efter løbeturen var jeg virkelig træt, og fik tænkt mig frem til at jeg vist ikke spiser så meget som jeg burde når jeg er på arbejde (jeg er skolelærer), det var vist blandt andet grunden til at jeg var supertræt i dag. Så hvis der er nogen der ligger inden med nogle super gode kostråd til når man træner 6 dage om ugen tager jeg meget gerne i mod. Det er ikke så meget hvad jeg skal spise men mængden tror jeg...

Nu vil jeg vende tilbage til Prison break som er hitserien i øjeblikket.......

God aften

Link to comment
Share on other sites

5 september 2008

Nu ved jeg så hvorfor jeg havde så ondt i hele min krop efter løbeture sidste torsdag. Jeg har været syg siden, og endt med at skulle tage penicillin mod bihulebetændelse :crazy:

Men det er heldigvis ved at være overstået nu, så jeg kan starte træningen op stille og roligt i weekenden. På trods af sygdom, fik jeg alligevel løbet DHL stafet i onsdags, o gløb faktisk rimelig tilfredsstillende, nåede ikke mit mål om at løbe de 5 km. på 22 men, løb dem på 23 så det er ok min tilstand taget i betragtning.

Men nu glæder jeg mig bare til at komme i gang, der er efterhånden ikke så lang tid til jeg skal løbe halvmarathon (den 28 sep.) og jeg glæder mig helt åndsvagt :4thumbup:

God dag...

Link to comment
Share on other sites

8 september 2008

Nu er jeg efterhånden ved at være færdig med at tabe penicillin så nu begynder min krop at fungere igen.

Havde en super travl dag menfik indlagt en 40 min løbetur. da jeg havde super meget tid, valgte jeg at strukturere min tur således: 10 min. opvarmning 30 min fartleg med skiftende tempo og indlagte spurter af forskellige distance. (man kunne måske kalde det ustruktureret intervalløB) Det var sjovt og noget jeg tror jeg vil begynde at gøre lidt oftere.

Har desuden belsuttet at prøve at tabe bare en lille smule fedt inden jeg skal løbe halvmarathon den 28. Så alt sukker og unødvendigt mad er skåret fra, nu må vi se hvordan det går når weekenden nærmer sig. Hvis der er nogen der ligger inde med gode kostråd så lytter jeg velvilligt, synes sgu ikke det er let.

Link to comment
Share on other sites

10 september 2008

Så er jeg sgu på banen igen, i tip top humør efter endt sygdom. Oplever at være virkelig motiveret i øjeblikket, både mht. kost og træning, det er fantastisk!

Løb min sædvanelige tur på 8,8 km i dag på 44.54 med en avg puls: 163 max puls: 185 Det er sgu det bedste jg nogensinde har løbet.....

elsker elsker elsker løb det er så let at se forbedringer, og det øger motivationen helt sindsygt meget!!!! :4thumbup:

God aften til alle derude....ved min bliver det.... :smile:

Link to comment
Share on other sites

11 september 2008

Prøvede på at styrketræne, men måtte stoppe efter 3 opvarmningssæt pga. krampe i baglår. Aner ikke hvorfor, måske fordijeg var sindsyg træt, eller ikke at jeg ikke havde spist jeg ved ikke, det kom ud af den blå luft :unhappy:

Men nåede da lidt:

Opvarmning:

10 min på crosstrainer

lunge 12 på hvert ben

Squat:

3 opvarmnings sæt af 5 rep

bænkpress

3 opvarmningssæt af 5 rep

3 arbejdssæt af 5 rep 29,5 kg

Bend over row:

3 sæt af 12 rep 8 kg håndvægt i hver hånd

hyper extention

3 sæt af 12 rep

mave (trænede ekstra da jeg var super irriteret over ikke at have kunne fuldføre min squat)

Link to comment
Share on other sites

14 september 2008

Løb 18 km på 1.38. Er ved meget godt mod, eftersom jeg løb næsten halvdelen af turen med maverkramper, det var ikke benene eller lungerne der spillede en rolle, det var maven :unhappy: Men hvis bare jeg kan undgå det så tror jeg på at mit halvmarathon nok skal gå perfekt!!

Link to comment
Share on other sites

19 september 2008

17,6 km løb på 1 time og 33 min

21 september

deltog i Friløbet i København, et 10 km løb. En noget smal rute mange steder, og rigtig mange mennekser, men alt i alt hyggeligt løb i godt vejr.

tid 49.18 det var ok omstændighederne taget i betragtning.

Link to comment
Share on other sites

25 september 2008

Nu er det jo ugen op til mit halvmarathon og jeg mener at være 110% klar mht. ben og lunger. Dog har jeg i et stykke tid døjet med jag i maven når jeg løber, ikke fedt fordi det gør det umuligt for mig at øge tempo og dermed puls :mad: Men satser på at på søndag rammer jeg selvfølgelig den perfekte dagsform og løber mit livs løb :4thumbup:

Men hvis der er gode råd til ondt i maven under løb tager jeg gerne imod dem.

var ude og løbe i dag, men døjede med maven, så kunne ikke løbe optimalt og måtte også stoppe og gå på et tidspunkt, men løb vist alligevel ca. 10 km i et roligt tempo. Men var ude og røre benene lidt, inden søndag, uden den store belastning.

Nu er det bare den rigtige kost og hvile inde søndag så det bliver en fornøjelse at løbe. Glæder mig :smile:

Godnat

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

4 oktober 2008

Fik aldrig skrevet hvordan mit første halvmarathon løb af stablen. Det var jo et fantastisk dejligt vejr, høj sol skønt.

Jeg løb på 1.51.41 og vil mene at det er tilfredsstillende i forhold til at det er første gang jeg løb et halvmarathon.

Jeg lagde bare lidt for blødt ud, for da jeg havde løbet ca. 15 km havde jeg overskud og luft til at joke med en veninde der var kommet ind for at se mig løbe. Men så satte jeg også farten op de sidste 6 km.

Men så ved jeg at jeg godt kan løbe de første 10 km med lidt mere fart næste gang jeg skal løbe.

Nu er næste spørgsmål så, hvad skal mit næste mål være????

Tror det bliver marathon på lang sigt, men bliver nødt til at sætte mig nogle delmål også.

I første omgang skal jeg de næste par mrd. have fokus på min kost, vil gerne tabe mig nogle kg. og må hellere gøre det mens motivationen er der. Samtidig har jeg besluttet at starte på noget hardcore i stedet for den eksplosive styrketræning, kørte sgu lidt sur i det, og blev ekstremt usmidig af det også. Så i tiden indtil jul står den på vægttab, hardcore, yoga, spinning og så skal jeg selvfølgelig holde mit løb ved lige.

Puha det er også mange ting, men er jo motiveret.

Nu skal jeg lige løbe erimetageløb i morgen sammen med resten af københavn

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

10 oktober

Skolernes motionsløb (Trimdag) Løb 8 km med syv 2. klasses børn. de var sgu seje, løb de 8 km på 1 time, og det gjorde de nærmest uden at stoppe, jeg er imponeret. Men det er jo også de børn jeg er klasselærer for noget skulle jeg vel putte i deres hoveder om træning :bigsmile:

13 oktober

Har haft lidt svært ved at komme ordentlig i gang med min løbetræning efter E-løb, pga. en mini forstrækning i mit baglår, men når det er sagt, så er det ikke værre end at når jeg først er varm så mærker jeg intet. Men jeg tænker at lidt pause gør underværker???

Mit nye løbe mål er Berlin Marathon 2009, og jeg går i gang med noget målrettet træning efter jul og nytår. Indtil da skal formen bare holdes ved lige og så skal der tabes et par kilo, samt trimmes lidt og smidigheden skal tilbage i benene. Så nu har jeg besluttet at gå i gang med Hardcore i fitnessdk, det er jo fantastisk fed træning lige efter min smag..... Var til det i dag, og huskede lige pludselig hvor fedt det var, og hvor træt man bliver bagefter...

15 oktober

Mere Hardcore i dag, på trods af meget ømme muskler i lårene (der er fokus på squat....) av av av Men hvor er det fedt..... Håber det kan gøre det ud for styrketræning hvis jeg træner hardcore 2 gange om ugen!!???

Man bliver så fantastisk dejlig træt af hård træning.... :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share