Pasta, ris og kartoffel.


N Gadegaard
 Share

Recommended Posts

Har kigget lidt på indholdet i fuldkornspasta, brune ris og kartoffel.

En ting finder jeg sjovt, nemlig kcal indholdet:

Ris: 319 kcal/100 g, Pasta: 341 kcal/100 g og kartoffel: 84 kcal/100 g

Hvordan kan det være, der er så stor forskel på kcal indholdet i de tre fødevarer? Det er klart der også er flere kulh. i ris og pasta, men hvis man ud fra et lav kcal-mæssigt indtagelsessynspunkt (er det et ord?), ville det så ikk være bedst at spise kartoffel ud fra ovenstående oplysninger?

Håber mit spørgsmål er forståeligt.

Link to comment
Share on other sites

Har kigget lidt på indholdet i fuldkornspasta, brune ris og kartoffel.

En ting finder jeg sjovt, nemlig kcal indholdet:

Ris: 319 kcal/100 g, Pasta: 341 kcal/100 g og kartoffel: 84 kcal/100 g

Hvordan kan det være, der er så stor forskel på kcal indholdet i de tre fødevarer? Det er klart der også er flere kulh. i ris og pasta, men hvis man ud fra et lav kcal-mæssigt indtagelsessynspunkt (er det et ord?), ville det så ikk være bedst at spise kartoffel ud fra ovenstående oplysninger?

Håber mit spørgsmål er forståeligt.

En er grundene kunne i hvert fald være at pasta og ris er tørrede fødevarer, mens kartoflen er vandholdig.

Link to comment
Share on other sites

folk spiser ofte ris når de er på slankekure! Næppe i større mængder men sumobrydere derimod får ris adlibitum! Fra et slankeperspektiv er kartofler nok at foretrække som det blev nævnt tidligere i tråden. Ris og pasta er lavet af/består af kerner fra to forskellige græsarter. Kartofler kommer fra en helt anden kategori af plante og selvom kartofler kan spire betragter man ikke kartofler som egentlige kerner.

Link to comment
Share on other sites

Derudover er pastaens kulhydrater kortere kæder end kartofler, da stivelsen er en anelse anderledes, derfor er kartofler klart at fortrække når man er på slankekur...

Derimod hvis man er sportsmand, så er kartofler kun til perioder hvor man ikke arbejder særlig hårdt, måske hvis man arbejder meget teknisk og ikke så kalorieforbrændende hård træning.

Link to comment
Share on other sites

Derudover er pastaens kulhydrater kortere kæder end kartofler, da stivelsen er en anelse anderledes, derfor er kartofler klart at fortrække når man er på slankekur...

Derimod hvis man er sportsmand, så er kartofler kun til perioder hvor man ikke arbejder særlig hårdt, måske hvis man arbejder meget teknisk og ikke så kalorieforbrændende hård træning.

Det er ikke bevist at stivelse mætter mere end f.ek.s sukker* , men kartofler har højere væskeindhold og en vigtig mæthedsfaktor er udspildningsgraden af mavesækken.

*(med mindre vi snakker sukker på flydende form , sodavand mm)

Edited by Zoater
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share