N Gadegaard Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 Har kigget lidt på indholdet i fuldkornspasta, brune ris og kartoffel.En ting finder jeg sjovt, nemlig kcal indholdet: Ris: 319 kcal/100 g, Pasta: 341 kcal/100 g og kartoffel: 84 kcal/100 gHvordan kan det være, der er så stor forskel på kcal indholdet i de tre fødevarer? Det er klart der også er flere kulh. i ris og pasta, men hvis man ud fra et lav kcal-mæssigt indtagelsessynspunkt (er det et ord?), ville det så ikk være bedst at spise kartoffel ud fra ovenstående oplysninger?Håber mit spørgsmål er forståeligt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoater Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 det korte svar: jo de mættere mere per kcal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keki Posted September 8, 2008 Report Share Posted September 8, 2008 Har kigget lidt på indholdet i fuldkornspasta, brune ris og kartoffel.En ting finder jeg sjovt, nemlig kcal indholdet: Ris: 319 kcal/100 g, Pasta: 341 kcal/100 g og kartoffel: 84 kcal/100 gHvordan kan det være, der er så stor forskel på kcal indholdet i de tre fødevarer? Det er klart der også er flere kulh. i ris og pasta, men hvis man ud fra et lav kcal-mæssigt indtagelsessynspunkt (er det et ord?), ville det så ikk være bedst at spise kartoffel ud fra ovenstående oplysninger?Håber mit spørgsmål er forståeligt.En er grundene kunne i hvert fald være at pasta og ris er tørrede fødevarer, mens kartoflen er vandholdig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fraende Posted September 9, 2008 Report Share Posted September 9, 2008 Det undrer godt nok også mig det der.. Syntes altid folk spiser ris når de er på 'slanke kur'... Hmm.. Burde da erstattes af Kartofler istedet så, burde det ikke ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasH Posted September 9, 2008 Report Share Posted September 9, 2008 folk spiser ofte ris når de er på slankekure! Næppe i større mængder men sumobrydere derimod får ris adlibitum! Fra et slankeperspektiv er kartofler nok at foretrække som det blev nævnt tidligere i tråden. Ris og pasta er lavet af/består af kerner fra to forskellige græsarter. Kartofler kommer fra en helt anden kategori af plante og selvom kartofler kan spire betragter man ikke kartofler som egentlige kerner. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Træningshjernen Posted September 9, 2008 Report Share Posted September 9, 2008 Derudover er pastaens kulhydrater kortere kæder end kartofler, da stivelsen er en anelse anderledes, derfor er kartofler klart at fortrække når man er på slankekur...Derimod hvis man er sportsmand, så er kartofler kun til perioder hvor man ikke arbejder særlig hårdt, måske hvis man arbejder meget teknisk og ikke så kalorieforbrændende hård træning. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoater Posted September 9, 2008 Report Share Posted September 9, 2008 (edited) Derudover er pastaens kulhydrater kortere kæder end kartofler, da stivelsen er en anelse anderledes, derfor er kartofler klart at fortrække når man er på slankekur...Derimod hvis man er sportsmand, så er kartofler kun til perioder hvor man ikke arbejder særlig hårdt, måske hvis man arbejder meget teknisk og ikke så kalorieforbrændende hård træning.Det er ikke bevist at stivelse mætter mere end f.ek.s sukker* , men kartofler har højere væskeindhold og en vigtig mæthedsfaktor er udspildningsgraden af mavesækken.*(med mindre vi snakker sukker på flydende form , sodavand mm) Edited September 9, 2008 by Zoater Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.