Mandler ?


Bjarkan
 Share

Recommended Posts

Jeg har flere steder læst at mandler er et godt valg hvis man gerne vil have lidt sødt, men slår jeg op i min kcal tabel så er der ikke nogen forskel på om jeg spiser marcipanbrød eller mandler ca 550kcal for 100g, ved godt man måske nemmere guffer marcipan brøddet en 100g mandler, men jeg tænker om ikke der også er en anden faktor, noget med fibrer eller sukkerstoffer der gør mandlerne til et bedre valg ?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har flere steder læst at mandler er et godt valg hvis man gerne vil have lidt sødt, men slår jeg op i min kcal tabel så er der ikke nogen forskel på om jeg spiser marcipanbrød eller mandler ca 550kcal for 100g, ved godt man måske nemmere guffer marcipan brøddet en 100g mandler, men jeg tænker om ikke der også er en anden faktor, noget med fibrer eller sukkerstoffer der gør mandlerne til et bedre valg ?

mandler feder

Link to comment
Share on other sites

Marcipan:

http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_details.asp?FoodId=1103

Mandel:

http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_details.asp?FoodId=0181

Bortset fra at deres totale kalorieindhold er oppe i samme niveau (mandler er faktisk højere), så er der mildt sagt markant forskel indhold og kvaliteten af hvad du egentlig får indenbords.

Mandler og nødder generelt har gode fedtsyrer og en del protein. Marcipan er groft sagt mandel-masse, sukker og diverse tilsætningsstoffer.

Så vidt jeg lige kan vurdere får du cirka den dobbelte mængde af de fleste vitaminer og mineraler fra mandler ift marcipan. Det er som regel en god ting. :smile:

Link to comment
Share on other sites

Marcipan:

http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_details.asp?FoodId=1103

Mandel:

http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_details.asp?FoodId=0181

Bortset fra at deres totale kalorieindhold er oppe i samme niveau (mandler er faktisk højere), så er der mildt sagt markant forskel indhold og kvaliteten af hvad du egentlig får indenbords.

Mandler og nødder generelt har gode fedtsyrer og en del protein. Marcipan er groft sagt mandel-masse, sukker og diverse tilsætningsstoffer.

Så vidt jeg lige kan vurdere får du cirka den dobbelte mængde af de fleste vitaminer og mineraler fra mandler ift marcipan. Det er som regel en god ting. :smile:

marcipan mætter bedre + færre kalorier

Link to comment
Share on other sites

marcipan mætter bedre + færre kalorier

Jeg er rimlig uenig med begge ting. Det er nemt nok at få et marcipanbrød på 100 gram ned, men der imod 100g mandler tagere da lige lidt længere tid, og mætter en del mere. Og det med kalorierne, for det første er der mange hurtige og tomme kulhydrater i marcipan (hvor imod i mandler er der masser af sunde fedtsyrer). Og man kommer meget nemt til at spise flere gram af et marcipanbrød end af mandler, derfor for man nemt også flere kalorier ned.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er rimlig uenig med begge ting. Det er nemt nok at få et marcipanbrød på 100 gram ned, men der imod 100g mandler tagere da lige lidt længere tid, og mætter en del mere. Og det med kalorierne, for det første er der mange hurtige og tomme kulhydrater i marcipan (hvor imod i mandler er der masser af sunde fedtsyrer). Og man kommer meget nemt til at spise flere gram af et marcipanbrød end af mandler, derfor for man nemt også flere kalorier ned.

tror det er forskelligt fra person til person, hvad man bliver mest mæt af, jeg bliver fx bedre mæt af hvidt brød end rugbrød.

Link to comment
Share on other sites

tror det er forskelligt fra person til person, hvad man bliver mest mæt af, jeg bliver fx bedre mæt af hvidt brød end rugbrød.

Det er meget muligt, men du kan ikke seriøst mene det er lige så godt eller bedre at spise marzipanbrød som mandler.

Enten tager du pis på os, du har markante mangler i din viden om kost men svarer på trods af dette eller du prøver bevidst at give dårlige råd. Umiddelbart er det de muligheder jeg kan se, men måske er forklaringen en anden?

Link to comment
Share on other sites

Det er meget muligt, men du kan ikke seriøst mene det er lige så godt eller bedre at spise marzipanbrød som mandler.

Enten tager du pis på os, du har markante mangler i din viden om kost men svarer på trods af dette eller du prøver bevidst at give dårlige råd. Umiddelbart er det de muligheder jeg kan se, men måske er forklaringen en anden?

jeg ka n godt lide s sager søde og bruger hellere mine kalorier pådet
Link to comment
Share on other sites

Mit gæt er han bevidst prøver at give dårlige råd, for det er ikke anbefalelsesværdigt.

Anyways Bjarkan, så har MaxPower svaret dig ganske fornemt og jeg ville foreslå du lytter til det han skriver.

Link to comment
Share on other sites

Det her er helt uvidenskabligt, men kan man næsten ikke altid gå udfra at fødevare i u-forarbejdet form er sundere end forarbejdede fødevare? Nu er "sundere" jo et temmelig vidt begreb, men her tænker jeg på at man får flere nærigsstoffer i forhold til Kcal.

Jeg bruger selv den regl når jeg fx skal spise i kantinen osv, nu mere af den oprindelige fødevare der er i retten, nu mere sikre kan jeg føle mig på at jeg ikke putter unødige Kcal i min krop.

Men som sagt- det er ikke et råd, mere et spørgsmål.....

Link to comment
Share on other sites

Det her er helt uvidenskabligt, men kan man næsten ikke altid gå udfra at fødevare i u-forarbejdet form er sundere end forarbejdede fødevare? Nu er "sundere" jo et temmelig vidt begreb, men her tænker jeg på at man får flere nærigsstoffer i forhold til Kcal.

Jeg bruger selv den regl når jeg fx skal spise i kantinen osv, nu mere af den oprindelige fødevare der er i retten, nu mere sikre kan jeg føle mig på at jeg ikke putter unødige Kcal i min krop.

Men som sagt- det er ikke et råd, mere et spørgsmål.....

Det gælder i hvert fald for mange produkter, men bare ikke for alle, fordi man kan jo fx sige at skummetmælk er forarbejdet, men den proces har jo bare gjort den sundere? Så det handler vel også langt hen af vejen om den proces, som fødevaren udsættes for. Tilsættes der fx ekstra vitaminer eller sukker. Men med hensyn til mælken så har den jo faktisk rigtigt nok mistet næringstoffer, i form af, at fedtet er blevet taget fra :laugh:, men det har jo blot gjort den sundere, så konklusionen er vel at det handler om hvad for nogle næringstoffer der bliver skilt fra? Men tørrede frugter er vel et godt eksempel på det du siger der, de mister så hvidt jeg ved, vitaminer i forhold til friske?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share