Rav Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 HejJeg er helt ny inde for kost og træning så min viden er ret begrænset, især omking mad. Men har hørt at næringsindholdet i pasta 'ændrer sig' når man koger det, og da jeg er ved at ligge en kostplan kunne jeg godt tænke mig at få afklaret dette :)Hvis jeg nu vejer 100g spaghetti af, koger det og spiser det. Hvor meget har jeg så indtaget?Spaghetti: 371 kcal, 13 protein, 75 kulhydrater, 2 fedtellerSpaghetti, kogte: 141 kcal, 5 protein, 29 kulhydrater, 0,4 fedt(tal taget fra kalorietabel)Måske et rookie sprøgsmål, men jeg synes det lyder mærkeligt :p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barcelona7 Posted August 4, 2009 Report Share Posted August 4, 2009 Prøv at tænk en ekstra gang :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The-Pimp Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 vand.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emilg Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 100 gr pasta har den fordeling af makronæringsstoffer som står på etiketten. At du koger dem gør intet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
789 Posted August 5, 2009 Report Share Posted August 5, 2009 HejJeg er helt ny inde for kost og træning så min viden er ret begrænset, især omking mad. Men har hørt at næringsindholdet i pasta 'ændrer sig' når man koger det, og da jeg er ved at ligge en kostplan kunne jeg godt tænke mig at få afklaret dette :)Hvis jeg nu vejer 100g spaghetti af, koger det og spiser det. Hvor meget har jeg så indtaget?Spaghetti: 371 kcal, 13 protein, 75 kulhydrater, 2 fedtellerSpaghetti, kogte: 141 kcal, 5 protein, 29 kulhydrater, 0,4 fedt(tal taget fra kalorietabel)Måske et rookie sprøgsmål, men jeg synes det lyder mærkeligt :pSom det også er skrevet ovenfor, så ændrer selve pastaen sig ikke rent energimæssigt ved at blive kogt. Dog optager pastaen en del vand under kogning. Så den samme energimængde er fordelt over en større masse efter kogning.De værdier du har skrevet er opgivet pr 100g.Derfor bliver værdien for den kogte pasta lavere end den rå pasta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.