JCVD Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Hvad er de bedste kilder til hvert makronæringsstof?Jeg er lidt en 'newbie' indenfor dette område, men jeg har selv forsøgtat sammensætte et skema, der angiver de bedste og sundeste kilder:- Carbs: (brune)Ris, (fuldkorns)pasta, (groft)brød, kartofler osv.- Protein: Kød (især kylling), fisk, havregryn, bønner, æggehvider, champignon, broccoli, blomkål, ærter- Fedt: Nødder, mandler, peanuts, fisk, forskellige vegetabilske olier,Er det et godt udgangspunkt? Kan jeg tilføje mere?Bonusspørgsmål: Hvad så med frugt/grønt? Er det ligemeget, bare det er grønt?Såsom f.eks. gulerødder, æbler, bananer, agurk, appelsiner, kiwier, broccoli ? Mange takJCVD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet_26102014 Posted February 25, 2010 Report Share Posted February 25, 2010 Carbs henter du skam også i grøntsager og frugt. Nogle mener endda, at det det er mere fordelagtigt . Paleo, The Zone diet osv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kongsfelt Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 Desuden vil jeg mene at det er forkert at kategorisere champignon, blomkål, ærter og brocoli som proteinkilder.. Jovist, det indeholder da noget, men mængden er forsvindende lille.Havregryn er heller ikke hovedsageligt en proteinkilde, men en kulhydratkilde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KåreS Posted February 26, 2010 Report Share Posted February 26, 2010 (edited) Hey På Fødevaredatabanken kan du slå op, hvilke fødevarer der indeholder flest proteiner, kulhydrater, vitaminer + meget mere.Nedenstående er et dybt link til en oversigt, hvor du så kan klikke dig videre til lister over de enkelte næringsstoffer mv.:http://www.foodcomp....db_nutrlist.asp Edited February 26, 2010 by KåreS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wopper Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Helt enig med Kongsfelt. De grøntsager + havregryn du har nævnt er altså hovedsagligt kulhydratkilder. Desuden indeholder bønner flere kulhydrater end proteiner - men de er stadig en fin proteinkilde.Lyst pasta, ris og brød er dårlige kulhydratkilder - så gå hellere efter rugbrød, havregryn, fuldkornsvarianter og grøntsager.Mht. proteinkilderne, så mangler du helt klart mælkeprotein - hvor er mælk, yoghurt, ost og proteinpulver?Mht. fedtkilderne, så er mandler og peanuts jo også nødder. ;) Derudover kan du jo adde æggeblomme - og jeg synes også det ville være en dum idé helt at undgå mættet fedt.Frugt er fint, hvis du timer det ordentligt - altså når du har brug for nogle hurtige kulhydrater. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MagnumIs Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Helt enig med Kongsfelt. De grøntsager + havregryn du har nævnt er altså hovedsagligt kulhydratkilder.Hvormeget protein er der da i havregryn? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPower Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Hvormeget protein er der da i havregryn?Du kunne jo prøve at slå det op. Der findes mange sider på internettet til dette, f.eks. www.foodcomp.dk eller www.kalorietabel.dkHvorfor er det så interessant at citere gamle indlæg fra Wopper? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MagnumIs Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Du kunne jo prøve at slå det op. Var det ikke bedre han selv forklarede, hvad man mente så jeg ikke misforstå? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.