ibroken Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 Har lige købt Solgryn fra bilka, den store kasse. Her i morges skulle jeg lave det med mælk og lidt smag (fik at vide kanelsmag er godt). Så jeg tager en okay stor tallerken, fylder op med mælk og havregryn også lidt kanelsmag i toppen. Så ind i mikroovnen i 3-4 min. Så den færdig. Det ser ulækkert ud og smager ulækkert. Skulle til at brække mig.Ved godt jeg gør et eller andet forkert. Det var forresten skummetmælk.Hvordan laver jeg det? Og med hvilken smag? Tak på forhånd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjr Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 1 deciliter havregryn2,5 deciliter vand/mælk Lidt saltKoges i en gryde indtil det er blevet til grød. Tilsæt smag (bær, ingefær, kanel, sukker, honning, whatever).Havregrød SER ulækkert ud og smager klamt, især hvis der er kanel i. Væn dig til det Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPower Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 (edited) 1 kop vand eller mælk½ kop grynlidt saltI mikroen ét minut af gangen på fuld spade og rør lidt rundt, indtil det er færdig. Tiden kan variere en del.Når du har skudt dig ind på den samlede tid kan du nøjes med at dele det i to gange.Jeg putter mælken på bagefter, men sådan er vi forskellige. Når denne basisopskrift virker kan du jo eksperimentere lidt mere med smag, kanel osv. Edited June 9, 2010 by MaxPower Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibroken Posted June 9, 2010 Author Report Share Posted June 9, 2010 Ok, hvad smager det bedst med, efter jeres mening? Hvad plejer I at bruge? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjr Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 (edited) Ok, hvad smager det bedst med, efter jeres mening? Hvad plejer I at bruge?Med ingefær og honning eller med en håndfuld blandede, frosne bær. Edited June 9, 2010 by tjr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibroken Posted June 9, 2010 Author Report Share Posted June 9, 2010 Kan man købe de her frosne bær osv i pakker rundt i Bilka osv? Har slet ikke forstand på mad.., Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lars1977 Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 Prøv med en håndfuld rosiner som tilsætningsstof og drop kanelen. Kanel fungerer efter min mening ikke i grød, med mindre det blandes med sukker som til julegrøden, men så er det jo ikke længere helt så sundt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
essensen Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 Havregrød SER ulækkert ud og smager klamt, især hvis der er kanel i. Væn dig til detStærkt uenig - hvis man ellers laver det rigtigt smager det skide godt.Prøv den her opskridt:60 gram gryn200 ml æggehvide200-250 ml vandSØD3 min i mikrovonen på fuld knald - røre rundt1 min yderligere. Kanel efter behov tilføjes og røres i.1. min yderligere.Herefter kan du smide frosne bær i og lade dem tø op i den varme grød. Smager lækkert. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibroken Posted June 9, 2010 Author Report Share Posted June 9, 2010 Findes de her frosne bær i pakker eller..?Synes blandingen lyder godt med æggehvider osv.Men hvordan blander du æggehvider ned i det? Maser man dem ihjel først eller hva? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
essensen Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 Findes de her frosne bær i pakker eller..?Synes blandingen lyder godt med æggehvider osv.Men hvordan blander du æggehvider ned i det? Maser man dem ihjel først eller hva?Ja, dem kan du købe i poser.Maser dem ihjel? Det er æggehvider? Du putter dem ned i en skål med dine gryn og det samme med vand og rører det rundt sammen med en passende mængde SØD. Det er ret ligetil. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibroken Posted June 9, 2010 Author Report Share Posted June 9, 2010 Kogte æg, er hvad der er tale om, ikk? Andy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wopper Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 Kogte æg, er hvad der er tale om, ikk?Nej, flydende æggehvide. Og det smager IMO af lort i havregrød. Men sådan er vi jo så forskellige. :DJeg foretrækker at lave den plain med noget mælk eller med noget kakao- eller proteinpulver og sødemiddel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
essensen Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 Kogte æg, er hvad der er tale om, ikk?Nej for fanden - flydende æggehvide. Haha, hvordan kunne du dog tro man skulle mase kogte æg ned i? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibroken Posted June 9, 2010 Author Report Share Posted June 9, 2010 Vent lidt... Så jeg kan godt blande mit proteinpulver ned i? Det lyder sgu fedt nok. Chokolade smag i havregryn :)ved ikke hvorfor jeg troede det var kogte æg. Måske fordi det er hvad jeg er mest vant til at spise... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPower Posted June 9, 2010 Report Share Posted June 9, 2010 Jeg vil stadig foreslå dig det simple først, få det til at virke og så tage den derfra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibroken Posted June 10, 2010 Author Report Share Posted June 10, 2010 Yes, det rigtigt!Giver det et forsøg i morgen.Tak for svarene. Vender tilbage, hvis det går galt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibroken Posted June 10, 2010 Author Report Share Posted June 10, 2010 Tja... klarede godt nok the basics. Det blev lavet ordentligt, men jeg kan ikke klare smagen. Jeg prøvede med smag fra proteinpulver, men det er noget nasty shit.I har vel ikke nogle alternative til havregryn? Jeg er vant til cheerios :p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjr Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 Tja... klarede godt nok the basics. Det blev lavet ordentligt, men jeg kan ikke klare smagen. Jeg prøvede med smag fra proteinpulver, men det er noget nasty shit.I har vel ikke nogle alternative til havregryn? Jeg er vant til cheerios :pJeg kan bedre li' havregryn rå med kold mælk, rosiner og nødder.Ellers kan du tage nogle råd fra ham her: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPower Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 Tja... klarede godt nok the basics. Det blev lavet ordentligt, men jeg kan ikke klare smagen. Jeg prøvede med smag fra proteinpulver, men det er noget nasty shit.I har vel ikke nogle alternative til havregryn? Jeg er vant til cheerios :pDu er sart. Prøv både varianten i mikroovn og alm gryde. Det kan godt tænkes at grydeversionen smager bedre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MamboMads Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 Havregrød SER ulækkert ud og smager klamt, især hvis der er kanel i. Væn dig til detNu har jeg ikke spist havregrød siden min mor lavede det til mig som lille, men det smager sgu da hamrende godt, specielt med kanel(sukker)!Hvordan laver man havregryn?Put havregryn i en skål.Put mælk på.Put sukker/rosiner på.Spis.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick_BB Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 Der er ingen af jer, der faktisk svarer på hans spørgsmål(jvf. overskriften).Man laver havregryn ved at valse hel havre. KåreS 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wopper Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 Der er ingen af jer, der faktisk svarer på hans spørgsmål(jvf. overskriften).Man laver havregryn ved at valse hel havre.Dagens visdomsord. Jeg vil også foreslå dig at få det til at fungere back to basic. Prøv at eksperimentere med gryde/mikroovn, tør/fugtig (jo mere vand, jo fugtigere), mere/mindre salt, mælk/proteinpulver/æggehvide/sødemiddel/kanel/vand som ekstra ingrediens. Og sidst men ikke mindst toppings: Frugt, nødder, rosiner - whatever you prefer. Havregrød skal fungere (og det gør det også!). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibroken Posted June 10, 2010 Author Report Share Posted June 10, 2010 Er ikke sart...! Tager sgu hen og køber al slags frugt osv, også prøver jeg igen i morgen!Men for en sikkerhedskyld... Har I noget alternativt til havregrød? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LOEFT Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 Er ikke sart...!(...) Har I noget alternativt til havregrød?Ja prøv øllebrød, min 1½ år gamle datters morgenmad er:Opblød et rugbrød i vand natten over. Kog det ved svag varme i et par timer under hyppig omrørringFryses ned og mikrovarmes efter behov.intet tilbehør - bare ned med det:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjr Posted June 10, 2010 Report Share Posted June 10, 2010 Er ikke sart...! Tager sgu hen og køber al slags frugt osv, også prøver jeg igen i morgen!Men for en sikkerhedskyld... Har I noget alternativt til havregrød?Spiser du det til morgenmad? Efter jeg droppede havregrynene til fordel for æg skete der magiske ting med mit energiniveau og min fedtprocent. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.