brinch93 Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 Hej jeg ville høre om der er forskel på at spise rå-, røret-, kogte-, stegte æg osv. til morgenmad? :4mewantfood: Jeg vil gerne have så meget protein ud af det som muligt, men vil helst undgå salmonella.Jeg ved godt at det med at drikke rå æg til morgenmad er et levn fra rocky, men det er stadig en mulighed.Jeg har kigget andre tråde igennem, men vil lige have det besvaret, så jeg er 100% sikker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimmer07 Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 Jeg joiner lige tråden med en tilføjende spørgsmål om æg:)Nogle der ved, hvilken slags fedt der er i æg...mættet eller umættet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. Durden Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 Det gør ingen forskel i forhold til proteinmængde, hvordan æggene tilberedes. Og du skal være opmærksom på, at proteinet primært sidder i æggehviden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koral Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 Dr. DurdenJeg er ret sikker på, det gør en forskel.Du optager ikke proteinet ordentligt, hvis du ikke varmer det igennem. En tur på panden, i mikroovnen, i gryden eller what ever.I et gennemsnitligt æg er der ca 3-4 gram protein i hviden og 3 gram prot i blommen. Og så en 5 gram fedt i blommen + en masse vitaminer og mineraler.Ergo. Whole eggs, cook, eat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
brinch93 Posted June 13, 2010 Author Report Share Posted June 13, 2010 Dr. DurdenJeg er ret sikker på, det gør en forskel.Du optager ikke proteinet ordentligt, hvis du ikke varmer det igennem. En tur på panden, i mikroovnen, i gryden eller what ever.I et gennemsnitligt æg er der ca 3-4 gram protein i hviden og 3 gram prot i blommen. Og så en 5 gram fedt i blommen + en masse vitaminer og mineraler.Ergo. Whole eggs, cook, eat.så de skal koges, på rugbrød, med en gang salat :P? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjr Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 Jeg joiner lige tråden med en tilføjende spørgsmål om æg:)Nogle der ved, hvilken slags fedt der er i æg...mættet eller umættet?Hovedsagligt umættede: http://www.foodcomp.dk/v7/fvdb_details.asp?FoodId=0340 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. Durden Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 Dr. DurdenJeg er ret sikker på, det gør en forskel.Du optager ikke proteinet ordentligt, hvis du ikke varmer det igennem. En tur på panden, i mikroovnen, i gryden eller what ever.I et gennemsnitligt æg er der ca 3-4 gram protein i hviden og 3 gram prot i blommen. Og så en 5 gram fedt i blommen + en masse vitaminer og mineraler.Ergo. Whole eggs, cook, eat.Hmm, http://www.danskeslagterier.dk/smcms/Diaetistforum/Ernaering/Naeringsindhold/Index.htm?ID=10608 siger faktisk 16% prot i blommen og 11% hviden. Min fejl.Mht. din pointe om optagelse - har du en source på det? Jeg tror ikke optaget af makro-næringsstoffer ændres ved tilberedning (muligvis hastigheden, men ikke det totale optag). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MANDINGO Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 Udover salmonella m.m. risikoen ved rå æg, så blokerer et stof - avidin - i det rå æg for optagelsen af et vigtigt B-vitamin - biotin - i ægget.Opvarmning neutraliserer avidin, så biotin´et i ægget kan udnyttes af gourméen! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.