Torben F. Posted December 12, 2010 Report Share Posted December 12, 2010 På wiki læste jeg en artikel om resistant starch. Resistant starch skulle optages anderledes end 'normal' stivelse - faktisk i kategori med fiber. Resistant starch skulle bl.a. opstå når kogte kartofler nedkøles. Der listes nogle fordele ved denne type stivelse: 1) den har mange af de gode egenskaber som fiber, 2) der optages kun 2-3kcal ved resistant starch i.ft. de normale 4 pr. kulhydrat, 3) de har en høj satiety index score, 4) øge fedtmetabolismen.Holder det? det lyder jo næsten for godt til at være sandt, og der er også en del kritik under diskussionen af artiklen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasH Posted December 12, 2010 Report Share Posted December 12, 2010 Resistent stivelse bliver gæret i tyktarmen og bidrager til at holden dennes flora sund, det samme gør div opløselige fibre. De kcal som du optager fra resistent stivelse og lign skyldes at tarmen bakterier laver nogle mellemlange fedtsyrer af dem som du optager. Disse er der spekuleret meget i og mange mener at de hjælper med at øge fedtforbrændingen generelt. Uanset hvad tilfældes er så findes resistent stivelse i alle stivelsesholdige fødevarer, specielt dem der er nedkølede efter opvarmning, såsom kartofler. Brød indeholder dem i øvrigt også!Mvh Andreas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.