Resistant starch


Torben F.
 Share

Recommended Posts

På wiki læste jeg en artikel om resistant starch. Resistant starch skulle optages anderledes end 'normal' stivelse - faktisk i kategori med fiber. Resistant starch skulle bl.a. opstå når kogte kartofler nedkøles.

Der listes nogle fordele ved denne type stivelse: 1) den har mange af de gode egenskaber som fiber, 2) der optages kun 2-3kcal ved resistant starch i.ft. de normale 4 pr. kulhydrat, 3) de har en høj satiety index score, 4) øge fedtmetabolismen.

Holder det? det lyder jo næsten for godt til at være sandt, og der er også en del kritik under diskussionen af artiklen?

Link to comment
Share on other sites

Resistent stivelse bliver gæret i tyktarmen og bidrager til at holden dennes flora sund, det samme gør div opløselige fibre. De kcal som du optager fra resistent stivelse og lign skyldes at tarmen bakterier laver nogle mellemlange fedtsyrer af dem som du optager. Disse er der spekuleret meget i og mange mener at de hjælper med at øge fedtforbrændingen generelt. Uanset hvad tilfældes er så findes resistent stivelse i alle stivelsesholdige fødevarer, specielt dem der er nedkølede efter opvarmning, såsom kartofler. Brød indeholder dem i øvrigt også!

Mvh Andreas

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share