AGV Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Der findes proteinpulver i mange forskellige prisklasser, men hvor stor er forskellen egentlig i kvalitet. Med andre ord, bør man gå efter det billigst, mellemgruppen eller er pengene reelt givet bedst ud på det dyreste? Hvad mener I og hvad indtager du selv det billige eller dyre? Ps. Jeg spørger ikke til konkrete mærker, blot billigt i forhold til dyrt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fame Boy Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Forskellen er den samme.Protein=protein. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
salt Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Forskellen er smagen og opløseligheden. Det er i hvert fald min erfaring. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AGV Posted August 7, 2011 Author Report Share Posted August 7, 2011 Forskellen er smagen og opløseligheden. Det er i hvert fald min erfaring.I mener altså, at man får ligeså meget ud af at købe det billige. Altså rent muskelmæssigt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yod Manut Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Forskellen er smagen og opløseligheden. Det er i hvert fald min erfaring.Enig.Der er jo nok forskel på kvaliteten mellem nogle produkter. Men det er jo totalt uigennemskueligt, desværre. Kunsten er nok at undgå supplementer i videst muligt omfang.Så der jo i.ø. også diskussionen omkring whey contra cassein contra miscellar (eller hvad det nu hedder) Den synes jeg egentligt er mere interessant. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fame Boy Posted August 7, 2011 Report Share Posted August 7, 2011 Så der jo i.ø. også diskussionen omkring whey contra cassein contra miscellar (eller hvad det nu hedder) Den synes jeg egentligt er mere interessant.Det synes jeg på ingen måde er interessant, men det har vi snakket om et par gange efterhånden.Ofte vil de proteinpulvre med flotte kulørte etiketter også være dem med mest tilsat lort. Bulkpowders er muligvis det billigste man kan opstøve, og det mixer nemt og smager fint og neutralt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yod Manut Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Det synes jeg på ingen måde er interessant, men det har vi snakket om et par gange efterhånden.Det erindrer jeg ikke Men er kulhydrat så også kulhydrat? Ris, flormelis, forskellen er den samme.Ofte vil de proteinpulvre med flotte kulørte etiketter også være dem med mest tilsat lort. Bulkpowders er muligvis det billigste man kan opstøve, og det mixer nemt og smager fint og neutralt.Nu vil Zorglub, af gode grunde, helst ikke have vi diskutere mærker. Men lige netop Bulkpowders, har jeg selv købt calcium casseinate ved. Der var talrige plastrester i pulveret. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
/Niels Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 Der er ikke nogen forskel på protein for den almindelige person (skal du stille op til BB konkurrence indenfor de næste par måneder er der måske) - på samme måde som det er ligegyldig hvilken form for kulhydrat du propper i din shake.Sammeligningen mellem f.eks. fructose og kartofler svarer jo til en sammenligning af proteinpulver og kød som proteinkilde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fame Boy Posted August 8, 2011 Report Share Posted August 8, 2011 (edited) Det erindrer jeg ikke Men er kulhydrat så også kulhydrat? Ris, flormelis, forskellen er den samme.Nej.Protein har for eksempel ikke samme effekt på blodsukkeret som kulhydrat har. Nu vil Zorglub, af gode grunde, helst ikke have vi diskutere mærker. Men lige netop Bulkpowders, har jeg selv købt calcium casseinate ved. Der var talrige plastrester i pulveret.Det er selvfølgelig uheldingt, men studier hvor N=1 er sjældent noget man skal basere det helt store på. Jeg har personligt brugt det firma et par gange og har kun gode ting at sige om det. Det kunne for såvidt også være et af de andre firmaer der sælger no-name valleprotein i store mængder. Faktum er at man kan købe 5kg proteinpulver til lige omkring 35£, mens man skal give op mod det dobbelte for produkter med en mere farverig etiket og et større marketingsbudget. Det er også fint nok hvis man bedre kan lide smagen og har masser af penge, men det betyder bestemt ikke at kvaliteten er bedre.Personligt har jeg prøvet at spise manisk hver 2-3 time og drikke kassein om aftenen og pis og lort uden at se fantastiske resultater. Jeg har også prøvet at lade være med at stresse så meget over det og have sporadiske "små-faster" (og til tider længere faster) uden at det på nogen måde påvirkede min kropskomposition negativt.I mine øjne er det spild af penge at købe kassein i stedet for valle - hvis man virkelig er så bange for at blive katabolsk midt om natten, så kan man jo tilføje olivenolie, fiber og eventuelt skyr/fromage frais/mælk til sit sidste måltid. Edited August 8, 2011 by Fame Boy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yod Manut Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 Men hvis protein er protein, og prisen bør være den udslagsgivende faktor. Så er mit spørgsmål følgende. Den omtalte forhandler har et produkt: Super Pea Protein Isolate. Det er suverænt det billigste proteinpulver i deres katalog. Her kan man spare ca. 25% til 45% i forhold til deres whey.Hvorfor er det så ikke det du køber? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fame Boy Posted August 9, 2011 Report Share Posted August 9, 2011 Primært pga smag og "mixability", sekundært bioavailability og tertiært aminoprofil.Det er velkendt og veldokumenteret at plantebaseret proteinpulver ikke har samme tilgængelighed som vallebaseret. Det er forholdsvis nemt at påvise.Det er dog såvidt vides aldrig påvist at kassein skulle være bedre end valle.Jeg forstår desuden ikke hvordan vi gik fra at snakke in valle vs kassein til at inkludere hDet korte af det lange er at valle er det ideelle valg for langt de fleste. Godt og billigt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yod Manut Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Primært pga smag og "mixability", sekundært bioavailability og tertiært aminoprofil.Det er velkendt og veldokumenteret at plantebaseret proteinpulver ikke har samme tilgængelighed som vallebaseret. Det er forholdsvis nemt at påvise.Det er dog såvidt vides aldrig påvist at kassein skulle være bedre end valle.Jeg forstår desuden ikke hvordan vi gik fra at snakke in valle vs kassein til at inkludere hDet korte af det lange er at valle er det ideelle valg for langt de fleste. Godt og billigt.Well, jeg opponerer blot imod at protein = protein. Synes egentligt at det er en unødig forsimpling. Jeg bliver så måske misforstået, fordi jeg ikke har udtrykt mig klart nok.Med miscellar, mente jeg f.eks. blandingsprodukter, hvor der eksempelvis kunne være æg eller andet gøgl i. Således at forstå: Valle vs. Kassein vs. Æg vs. Soya vs. Ærter vs. Hamp vs. ris-øko-trip vs. Progenex-bomben. Så det var egentligt ikke så meget valle vs. kassein jeg mente. Men mere generelt. Det synes jeg er interessant. Derimod synes jeg ikke der er interessant om Bodylabs 100%-version af 80%-valle er bedre Dymatize 7hour Slow Release-valle. For det er jo med al sandlighed blot bogus-ettiketter alligevel.At protein ikke har samme effekt på blodsukkeret som kulhydrat har, er jo også en længere snak. For hvis man kigger isoleret på blodsukker/insulin, så mener at jeg f.eks. Jacob Søndergaar, på hans facebook, for ikke så længe siden har posted henvisning til en undersøgelse, der påviste at mørkt rugbrød havde samme insulin spike som krydderboller. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. Durden Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 f.eks. Jacob Søndergaar, på hans facebook, for ikke så længe siden har posted henvisning til en undersøgelse, der påviste at mørkt rugbrød havde samme insulin spike som krydderboller.Har du mulighed/tid/lyst til at grave linket frem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fame Boy Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Siden hvornår er mørkt rugbrød blevet en proteinkilde? :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yod Manut Posted August 10, 2011 Report Share Posted August 10, 2011 Durden: Desværre. Det vil tage for lang tid.FameBoisenBær: Nøh, læs nu lige hvad jeg skriver. Pointen er hvis man kigger isoleret på insulin, så er kulhydrat, i et vist omfang, tilsyneladende også ’bare’ kulhydrat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.