BlaziN Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 Hej alle her på MOL!Håber i alle sammen kom godt ind i det nye år!Jeg har købt mig nogle pakker palmin til fx stegning her i julen.Jeg købte det fordi jeg tænkte det er meget varmestabilt pga alt det mættede fedt og at det umiddelbart var okay sundt da det er kokosolie. Der burde ikke være tilstedeværese af transfedtsyrer, da der stod at det var hydrogeniseret, hvilket jeg tog som "helt hydrogeniseret". Men efter jeg har købt det har jeg blevet ved med at spørge mig selv om det er "helt hydrogeniseret" og umiddelbart fri fra transfedtsyrerer eller om det er "dels hydrogeniseret" og betyder tilstedeværelse af transfedtsyrer.Derfor har jeg prøvet at researche en del på nettet med uden held. Jeg har brugt navnet "Copha", da jeg er meget sikker på det er det samme som palmin på engelsk. Umiddelbart er der mange delte meninger om palmin/copha og derfor håber jeg at i kan give mig et endeligt svar, eller evt, hvordan jeg selv kan finde ud af det.På forhånd tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasH Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 Specielt sundt er det næppe, der er jo dybest set blot margarine uden vand og emulgatorer. Men som du er inde på er indholdet af transfedt minimalt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlaziN Posted January 1, 2012 Author Report Share Posted January 1, 2012 Mange tak for dit svar. Ja der er ingen tvivl om at palmin slet ikke kan sammenlignes med "rigtig" kokosolie, olivenolie osv. men hvis man endelig skulle vælge mellem margarine og andre lign. produkter tror jeg palmin er et bedre valg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Excess Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 (edited) Palmin er helt sikkert ikke decideret sundt. Især ikke fordi at kokosolien er overforarbejdet på alle tænkelige måder, den er endda også bleget (med et eller andet klamt kemikalie). Men, når man nu skal friturestege ved høje temperaturer, kan jeg jeg ikke komme i tanke om et sundere alternativ. Da det er rent mættet fedt burde det ikke indeholde eller danne transfedtsyrer under opvarmning og det er trods alt mættet fedt af den gode slags når det er kokosfedt I øvrigt er det jo tankevækkende at man palmin er så billigt, når man giver 70-90kr for 500gr uraffineret økologisk kokosfedt. Det burde jo principielt set være billigere at undlade raffineringsprocessen. Der er nogen som tager røven på os der ude Edited January 1, 2012 by Excess Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasH Posted January 7, 2012 Report Share Posted January 7, 2012 Palmin er helt sikkert ikke decideret sundt. Især ikke fordi at kokosolien er overforarbejdet på alle tænkelige måder, den er endda også bleget (med et eller andet klamt kemikalie). Men, når man nu skal friturestege ved høje temperaturer, kan jeg jeg ikke komme i tanke om et sundere alternativ. Da det er rent mættet fedt burde det ikke indeholde eller danne transfedtsyrer under opvarmning og det er trods alt mættet fedt af den gode slags når det er kokosfedt I øvrigt er det jo tankevækkende at man palmin er så billigt, når man giver 70-90kr for 500gr uraffineret økologisk kokosfedt. Det burde jo principielt set være billigere at undlade raffineringsprocessen. Der er nogen som tager røven på os der ude Du kan købe det meget billigere over nettet. Palmin laves af affaldskokos der tørret først. Det gøres industrielt i stor skala og der produceres enorme mængder i forhold til efterspørgslen. Holdbarheden er ganske lang og det er også med til at gøre det billigere.Ikke raffineret kokosolie laves lokalt i lille skala af friske kokosnødder. Processen varierer noget men det gøres ikke på samme industrielle måde som palmin. Distribueringen er også anderledes og det gør det også dyrere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Excess Posted January 8, 2012 Report Share Posted January 8, 2012 Du kan købe det meget billigere over nettet. Palmin laves af affaldskokos der tørret først. Det gøres industrielt i stor skala og der produceres enorme mængder i forhold til efterspørgslen. Holdbarheden er ganske lang og det er også med til at gøre det billigere.Ikke raffineret kokosolie laves lokalt i lille skala af friske kokosnødder. Processen varierer noget men det gøres ikke på samme industrielle måde som palmin. Distribueringen er også anderledes og det gør det også dyrere.Hvor kan man købe det billigere? Jeg har ikke fundet det meget billigere end 70kr. Det skal være økologisk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreasH Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Hvor kan man købe det billigere? Jeg har ikke fundet det meget billigere end 70kr. Det skal være økologisk Prøv at søge på engelsk og find forhandlere med adresse i Asien.Alternativt kan du prøve de forhandlere der sælger store spande. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.