Foredrag om mænd, spiseforstyrrelser og træningsafhængighed


Morten Z
 Share

Recommended Posts

Mænd, spiseforstyrrelser og træningsafhængighed

Drenge og mænd med spiseforstyrrelser er en overset gruppe. En del af dem træner hårdt i fitnesscenteret eller dyrker fx atletik eller svømning. Det er ikke let at erkende, at man er afhængig af træning eller har en spiseforstyrrelse - som mange oven i købet tror, at kun kvinder lider af.

Så kom til dette foredrag, hvor du kan høre en personlig historie med af en Michael, som var elitesvømmer, men blev skadet. Det tog hårdt på ham, og han kom aldrig rigtig tilbage igen. Dette var blandt andet med til, at Michael udviklede spiseforstyrrelsen tvangsoverspisning og i perioder trænede rigtig meget. Michael kæmpede med tvangsoverspisning i mere end 12 år og vejede på sit højeste 148 kg. I dag har Michael det godt og har et mere afbalanceret og sundt forhold til mad.

Aftenen byder også på et fagligt oplæg af en ekspert i træningsafhængighed, cand.scient. idræt og sundhedsvidenskab Klaus Sig Larsen.

Foredraget henvender sig til dig, som har en spiseforstyrrelse, er pårørende eller fagperson.

Lidt om foredragsholder Klaus Sig Larsen, Cand. Scient. i idræt og sundhedsvidenskab

Foredragsholder Klaus Sig Larsen, som er Cand. Scient. i idræt og sundhedsvidenskab, vil holde et oplæg om træningsafhængighed i relation til spiseforstyrrelser.

I oplægget vil Klaus komme rundt om emnet træningsafhængighed og megareksi – med særligt fokus på mænd og besvare spørgsmål som: Hvordan/hvorfor er træningsafhængighed opstået? Hvad driver en til denne ekstreme besættelse og fokusering på træning og krop? Hvad er de fysisk og psykiske konsekvenser som følger? og er træning ikke længere sundt?

Klaus har skrevet speciale i træningsafhængighed, hvor han bl.a. undersøgte forekomster af træningsafhængighed hos mandlige atleter inden for individuel idræt og team sport. Han er pt. i gang med forberedelserne til et ph.d. projekt, som handler om træningsafhængighed i relation til muskel dysmorfi og knoglestyrke.

Entré: 50 kr. til støtte for LMS’ arbejde

Sted: Aktivitetshuset, Stuen48, Dronningens Tværgade,1302 København K

Tilmelding: Klik her for at tilmelde dig foredraget om mænd, træningsafhængighed og spiseforstyrrelse

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share