Nygren Posted March 26, 2003 Report Share Posted March 26, 2003 Så lige tilbud på linser i Netto. 900 gram for 10 kr.Da jeg bemærkede at de indeholder over 23 gram protein pr. 100 gram, måtte jeg bare prøve dem.De smager ikke af så meget, men skulle vist være ret sunde. Og så gætter jeg på at det defineres som "grønt".Bare et hint til dem der ikke kender linser :-)HilsenNygren Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokr@tez Posted March 26, 2003 Report Share Posted March 26, 2003 (edited) Jeg har tit tænkt på at købe dem pga. af næringsindholdet, men de ser ikke særlig "sunde" ud :lol: Hvordan æder du dem? de må da smage af et eller andet, - gnu måske? ;) Edited March 26, 2003 by sokr@tez Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nygren Posted March 26, 2003 Author Report Share Posted March 26, 2003 Jeg tilberedte dem også for første gang i dag. Tog ca. 100g.De skal koge mellem 12-24 minutter. Jeg gav dem 18 minutter og puttede dem så i en gryde med 500g oksekød, majs, ærter, gulerødder, chilibeans, champignoner og en dåse tomat.Mens det simrede i 12 min. kogte jeg en gang ris til.Selve linserne gjorde retten mere fyldig og så synes jeg de smager lidt som bønner.HilsenNygren Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokr@tez Posted March 26, 2003 Report Share Posted March 26, 2003 hmm det kunne godt være at man skulle prøve det... ^_^ :smashtard: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nexus Posted March 26, 2003 Report Share Posted March 26, 2003 God ide - jeg bruger selv nogle gange røde linser i f.eks. kød sovs - men også i f.eks farsbrød - uhm lækkert.Det gode ved dem er at de ikke skal ligge i blød ligesom andre linser skal - kikærter er også en af mine favoriter, jeg laver dem bare så sjældent. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dines Posted March 27, 2003 Report Share Posted March 27, 2003 Bruger dem også en gang imellem, de smager også ok i tomatsauce med andre grøntsager og noget kød (f.eks. kalkun eller kylling) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokr@tez Posted March 28, 2003 Report Share Posted March 28, 2003 ok, nu fik i overtalt mig til at købe de røde djævle igår... :retard: Er det meningen, at de skal blive så grynede og mosede :confused2: De smagte simpelthen, som en selvdød gnu, der har ligge på savannen et par uger føj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nexus Posted March 28, 2003 Report Share Posted March 28, 2003 :lol: - ja, de smager ikke så godt, hvis man bare spiser dem for sig selv - men som sagt er de gode til stive kødsovs og fars af med man kan også lave linsesuppe men det kræver en opskrift som jeg ikke har - det plejer dog at stå på embalagen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokr@tez Posted March 28, 2003 Report Share Posted March 28, 2003 Det var min plan at kyle (grøden?) i min millionbøf, men det kunne jeg sq ikke få mig selv til, så hellere bunde en liter flaxolie :o Er det meningen, at det skal blive til en melet, grim og klam grød? jeg kogte skidtet i 12 minutter... :confused2: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nightbringer Posted March 28, 2003 Report Share Posted March 28, 2003 Er det meningen, at det skal blive til en melet, grim og klam grød? jeg kogte skidtet i 12 minutter... :confused2: aner jeg ikke men inspireret af tråden købte jeg også en pose, jeg fik samme resultat som dig, og kylede dem med stor iver i min aftensmad Nu er jeg efterhånden også blevet en ret stor tilhænger af bønner(kidney, hvide, blackeye, you name it) og synes at de smagsmæssigt minder meget om hinanden.Men nogen enestående kulinarisk oplevelse er det da ikke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Power Clauer Posted March 28, 2003 Report Share Posted March 28, 2003 Det lyder ellers meget fristende med sådan nogle linser, men de sidste par indlæg har skræmt mig lidt....hehe men jeg tror sq jeg vil prøve dem alligevel... 10kr er jo ikke en formue :) - Power Clauer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nygren Posted March 29, 2003 Author Report Share Posted March 29, 2003 Hmm nu får jeg helt dårlig samvittighed over at se så mange skuffede indlæg mht. disse linser. :( Jeg fik også en grødet masse, men ved at smide dem sammen med min store kødret, fik jeg en dejlig stor portion mad. Det virkede næsten som en slags meljævning som gjorde sovsen mere fyldig.Hvis man spiser det alene, er det ikke sikkert det smager så godt.HilsenNygren Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sas Posted March 29, 2003 Report Share Posted March 29, 2003 Linser skal tilberedes med kærlighed og krydderier så tager de sig bedst ud :) Som alternativ til de røde linser der fåes i supermarkedet kan jeg anbefale de gule Mung Dal split linser (15 kr for 2 kilo) der kun fåes i Indiske/Pakistanske (ikke tyrkiske) grønthandlere. Smagsmæssigt egner den sig godt for den uvante linsepiser.Jeg prøver lige en af dagene at finde en af de gode autentiske Indiske opskrifter jeg har liggende på en flammende karry/linse suppe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.