SUND kost trods den søde tand.


Guest Slettet
 Share

Recommended Posts

Guest Femina;-)

Hey :)

Coq Rouge - Det var da også for irriterende.........for tiden er der jo påskeæg/chokolade overalt!!! De er svære at komme uden om!

Vandpyt - Sikke en parallel! Men jo; mad,sex og søvn er basale behov som man ikke må benægte sig selv. Det handler bare om at få -god mad. Godt for en selv ihvertfald - det samme gælder de andre ting.

Que fair - Sidder og læser dit indlæg samtidig med at jeg vitterligt forundres at ordene er som taget ud af min mund....

angel - Tak for indlæget om de fysiologiske mekanismer! Og ja jeg kender punkt 1. For får jeg bare fingrene i et stykke chokolade ender det med hele pladen. Nogen siger ofte "snup et bolche og du kan fjerne den værste sukkertrang - NO WAY it just startet!

Litopsi: Mht. kold tyrker-teorien så har jeg i sinde at forsøge -men måske først efter eksamenslæsningsperioden hvis det bliver får hårdt med afholdenhed.

Det er i denne sammenhæng "enten eller"fremgangen som jeg må hælde til, ellers falder jeg i.... :(

He he...'slikantabus' - tænk hvis jeg fik en lægeerklæring på det.....

Sovs eller mangel på samme - måske er det en ret gammel 'dansk' vane med den der sovs - jeg undres ofte. Ligesom sildebordet er det til påske...... kartofler er skønne - især nye pillede kartofler også helt uden sovs:-). Det er vel ligeså meget folks vaner som det er traditionerne man roder ved hvis man takker nej til noget der for andre er "normalt".....bryder mig ikke selv om det meste kød....og sodavand/øl/spiritus - men det er vist et must i manges øjne...

Alle har en last eller to. Det gælder bare om at være bevidst om man selv føler sig generet af den så man derfra kan forsøge at ændre den.

En god måde at reducere sit eget slik/søde sager- forbrug er at DELE det med alle mulige folk. Gad vide hvilke positive sidegevinster det vil give hvis man begyndte at dele ud af sin slikpose til folk i bussen, toget, på arbejdet, i skolen etc.?

Edited by Femina;-)
Link to comment
Share on other sites

mht. til sovs osv. er dette også en vanesag..

Stoppede for 5-10 år med at siden at spise sovs (er 18 nu) og spiser det kun sjældent når man er ude at spise i byen, ved venner etc. For meget sovs bliver næsten kvalmende... Andre kan ikke klemme kartoflerne ned, uden sovs.... Jeg spiser bare en masse forskelligt salat, gøræntsag whatever til og en masse mælk og eller vand.

Desuden har jeg i samme periode heller ikke spist smør på brødet... Jeg syntes nu det er for klamt at spise (smagen af det.. ikke tanken om fedt vel at mærke)..

Det var ikke fordi vi ikke kunne lide disse ting i familien, men dels for at leve sundere, og dels fordi hjerte-kar sygdomme lå/ligger til familien.... (uden nogen overhovedet er overvægtige..)

Dermed er det blevet en vane ikke at spise det, istedet for en vane at spise det.. :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Efter at have læst alle svarene igennem, har jeg det faktisk ret godt. Jeg troede jeg var alene men kan se der er flere som mig der har en ustyrlig sød tand. Jeg er igang med at tabe mig og det går ret fint. Det eneste der generer mig er at folk ikke kan FATTE at jeg ikke vil prøve at smage noget bestemt mad, dessert osv.. Det kan drive mig til vanvid at man hver gang skal forklare hvorfor man ikke vil være med i kage klubben, hvorfor man ikke tager sovs og dressing osv osv... Som om det ikke kræver nok af en at spise fornuftigt :angry: Jeg er også begyndt at gå i byen uden at drikke... Min erfaring har vist at det jeg kan nå at tabe mandag - Fredag kan ryge på igen efter én bytur, så det er ikke til at bære... Men folk FATTER bare ikke hvorfor jeg ikke drikker... Det er sku da lige meget siger de... alkohol feder ikke, og de kommer med en masse gode råd, og undskyldninger folk at drikke, det er som om byen kun er for de fulde folk.. Selvfølgelig drikker jeg da, men jeg vælger mine drukture med større omhu, så er jeg også foreberedt på at jeg nok ikke taber mig den uge, og så er det ikke så slemt. Mht slik og søde sager har jeg ingen gode forslag da jeg selv er en ko til at holde mig fra de ting, og som andre nævner er weekenderne de værste... Men bare jeg taber mig så betyder det ikke noget at der ryger lidt slik ned gennem ugen... :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har også selv en ustyrlig sød tand!! Jeg er dog god til at styre den, og kan sagtens - konsekvent - sige nej til slik, sodavand, kager o.lign til hverdag. Folk er enda holdt op med at spørge dumt til mine madvaner - det tog også sin tid :) Men når det så SKAL være - som regel en dag i weekenden - så skal det også gøres ordentlig. Som i dag hvor jeg både har spist slik og islagkage til den store guldmedalje :)

Jeg gider simpelthen ikke noget små-nipperi med 3 vingummibamser om dagen - næææh gi´ mig 300g slik og lad mig være zen-master resten af tiden :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share