DM Cykling


allerup
 Share

Recommended Posts

Min træningsmakker blev onsdag Danmarksmester i holdløb. Herningholdet kørte så overbevisende, og havde så meget overskud, og så meget ekstra at give af, at der i min verden ikke er tvivl om, at hvis CSC og Fakta havde stillet op, så havde de fået røvfuld!

Fredag blev den 21 årige Brian Vandborg nummer 3, kun 31 sekunder fra sejren på enkeltstarten. Undervejs havde han en kort overgang bedste mellemtid, men da han startede først, havde han ikke mulighed for mellemtider overhovedet.

Det minder mig meget om situationen, da Riis lå til at slå Indurain, men ikke fik mellemtiden, og tabte med en lignende margin.

Men helt ufattelig godt kørt af Danmarks nu ubetingede størte talent!

I linjeløbet leverede Junior-Danmarksmesteren 2001, Matti Breschel, dagens største overraskelse, ved at blive nummer 7.

Link to comment
Share on other sites

Fredag blev den 21 årige Brian Vandborg nummer 3, kun 31 sekunder fra sejren på enkeltstarten. Undervejs havde han en kort overgang bedste mellemtid, men da han startede først, havde han ikke mulighed for mellemtider overhovedet.

Det minder mig meget om situationen, da Riis lå til at slå Indurain, men ikke fik mellemtiden, og tabte med en lignende margin.

Men helt ufattelig godt kørt af Danmarks nu ubetingede størte talent!

Vandborgs enkeltstart kan kun betegnes som sensationel. Den var det suverænt mest bemærkelsesværdige i DM-ugen. Ærgerligt at Morten Christensen var syg, det kunne have været spændende at se, hvad han kunne have præsteret.

I linjeløbet leverede Junior-Danmarksmesteren 2001, Matti Breschel, dagens største overraskelse, ved at blive nummer 7.

Ja, men han er jo heller helt uden evner B)

Men hvad skete der med Herningrytterne i elitelinjeløbet??? :confused2: Bedste mand endte som nr. 37 eller deromkring, hvis ikke jeg har misset noget. Var de mætte af succes, trætte ovenpå holdløb og enkeltstart eller blev de snørret??? Kan Fistandantilus diske op med lidt insiderviden :)

Linjeløbet var heller ikke nogen succes for 3. divisionsholdet CK Kronborg Pro. Det andet 3.divisionshold Glud & Marstrand fik de 2 sidste placeringer i top 10, og var repræsenteret i det afgørende hug, og selvom G&M rytteren måtte slippe, så er de nok glade på Horsensegnen.

Ziggymund :wave:

Link to comment
Share on other sites

Kan Fistandantilus diske op med lidt insiderviden
Kan du tro! :)
Sort søndag

30-6-2003 af Sportschef Finn Skov

Lige så solbeskinnet fredagens enkeltstart var, lige så grå og trist blev søndagens linieløb ved DM i Nibe i mere end en forstand for Herning CK. Dagens tre linieløb for hhv. dame elite, herre junior og herre elite forløb ikke helt, som man havde håbet i Herning-lejren. Til gengæld bliver det glædeligt at se den rød-hvide dannebrogstrikot repræsenteret i dette års Tour de France, der starter på lørdag. Det blev et faktum, da Team CSC's Nicki Sørensen kunne trække sig sejrrigt ud af det 192 km lange linieløb for eliten.

Elitens linieløb blev i år utraditionelt først åbnet meget sent inde i løbet. De sidste fire år er DM i linieløb blevet åbnet med ekstremt højt tempo med Team CSC og Team Fakta som temposættere. Med dette på nethinden holdte Herning CK's Ari Højgaard sig godt langt fremme fra start af. Han forsøgte efter 14 kms kørsel på den første af ialt 11 omgange at få sat gang i løjerne med et udbrudsforsøg. Med sig fik han Göran Jensen fra Glud & Marstrand og de to fik hurtigt oparbejdet et komfortabelt forspring til et stadig mere passivt hovedfelt.

Først på fjerde omgang kom der en yderligere åbning i løbet, da Team Faktas Jørgen Bo Petersen strøg afsted med Lars H. Thomsen, Team Bornholm, og Lasse Bøchmann, CK Kronborg CK. De tre fik på omgangen efter kontakt. Heller ikke dette fik umiddelbart feltet med CSC-rytterne i front til at sætte farten markant op. Således skulle udbruddet få ro helt frem til sjette omgang, hvor der for alvor blev lukket op for farten i hovedfeltet. Dette medførte, at hovedfeltet knækkede over. Herning CK havde her kun Brian Vandborg og Nikolaj Knudsen med i den forreste del, og nede i den jagtende anden gruppe tog specielt unge Morten Knudsen ansvar i forfølgelsen på at lukke hullet, og det skulle vise sig at ske fyldest just, som der blev samling mellem udbrydergruppen og fronten af hovedfeltet.

Herefter nåede der ikke at komme meget ro over feltet, før Rabobanks Michael Rasmussen røg afsted på stigningen ved Vokslev sammen med fire ryttere Allan Johansen (Team Fakta), Bo Hamburger (Formaggi Pinzolo), Nicki Sørensen (Team CSC) og unge Kasper Klostergaard, Glud & Marstrand Horsens. En konstellation som ikke just var den mest optimale for Team CSC, efter at holdet havde fået æren af at ligge i front af hovedfeltet og arbejde de første 130 km af løbet. Derfor blev Nicki Sørensen beordre til ikke at tage del i føringerne.

Det blev afgørende, da det skulle vise sig, at udbruddet ikke kunne hentes af forfølgerne. Unge Kasper Klostergaard måtte dog slippe i front med 40 km til mål, mens afgørelsen faldt, da Nicki Sørensen rykkede fri på toppen af Nørreknold med 10 km til mål. På den sidste stigning ved Huul Mølle havde han etableret et forspring på 25 sekunder og kunne ikke hentes. Nicki Sørensen kunne dermed køre solo over målstregen som ny dansk mester til tilskuernes udelte begejstring.

Begejstring var der dog ikke at spore hos den senere sølvmedaljevinder Allan Johansen, der var stærkt utilfreds med Nicki Sørensens manglende initiativ i frontgruppen. Bronzemedaljen gik for andet år i træk til Bo Hamburger.

For Herning-rytterne blev løbet ikke det store sus. Ari Højgaard fik brugt kræfterne op på sine 120 udbrudskm. "Det var et mærkeligt løb. Jeg havde regnet med, at vores udbrud havde sat igang i løjerne fra starten af. I stedet stillede hovedfeltet anført af Team CSC sig tilfreds med at vi lå derude. Så vi fik lov til at bruge kræfterne ude foran.", lød det fra dagens måske mest hårdtarbejdende mand, Ari Højgaard, der sluttede løbet i hovedfeltet på 33.pladsen.

Brian Vandborg holdte sig godt fremme og forsøgte sig bl.a. forgæves at køre op til det afgørende udbrud sammen med Glud & Marstrands Søren Petersen. I den kraftige udtynding i feltet blev Brian Vandborg til sidst isoleret som eneste Herning-mand i forfølgergruppen, hvilket skulle vise sig at koste mange kræfter. Efter en punktering på næstsidste omgang var der på den sidste omgang lige pludselig udsolgt hos det 21-årige stortalent, der rullede i mål på en 19.plads som bedst Herning-rytter.

Den hårde rute medførte, at feltet blev totalt sprængt på den sidste tredjedel af løbet. Efter at have ligget på mellemhånd i store dele af løbet kom Morten Knudsen ind lige foran det blot 14 mands store hovedfelt på en 24.plads. Blandt de 129 startende ryttere gennemførte blot 51 ryttere herunder også Herning-rytterne Nikolaj Knudsen (nr. 28), Lasse Siggaard (nr. 41), Peter Jørgensen (nr. 42), Flemming Bennetsen (nr. 50) og Jesper Tranberg (nr. 51).

Skuffende juniorafslutning :

Afslutningen på et ellers meget flot DM for juniorerne må man nok i Herning-lejren se tilbage på med en vis skuffelse. Løbet var med sine 140 km årets længste og også hårdest med den stærkt kuperede rute. Løbet blev da også meget dramatisk - desværre på en lidt trist måde. På løbets første omgang var der på en nedkørsel et voldsomt massestyrt, hvor Hernings Allan Jørgensen blev værst tilredt, da han måtte en tur på skadesstuen med læsioner i ansigtet.

Da det efterfølgende begyndte at regne begyndte punkteringerne og styrtene at havle ned over 115 mands store felt. Specielt punkteringerne var Herning-rytterne særligt hårdt udsat for, og kombineret med en dårlig lodtrækning for Hernings servicevogn som en af de allersidste vogne i kortegen bevirkede det, at rytterne en efter en blev sat ud af spillet.

På tredjesidste af ialt otte omgange og med kun to mand tilbage i førerfeltet, Rasmus Fjordside og Christian Alex Hansen, var uheldene endnu ikke ude for Herning-holdet. Christian Alex Hansen besvimede på en af rutens hårdeste stigninger, og bedre blev det heller ikke, da Rasmus Fjordside blev udsat for en punktering, der voldte problemer for en af mekanikerne i de neutrale servicevogne. Det kostede reelt den sidste chance på en dag, hvor ingen af de 11 startende Herning-ryttere undgik uheld og defekt.

Med Herning-rytterne ude af spillet tog Team PH-rytterne helt aldeles over, og løbet endte i stor triumf for holdet, der besatte de fem første pladser med storfavoritten Anders Lund som vinder. Kun fire Herning-ryttere, Rasmus Fjordside, Klaus Stenger, Bo Strand og Flemming Rasmussen formåede at gennemføre. Flemming Rasmussen imponerede ved at gennemføre, da han ungdomsrytter kun har kørt løb på op til 80 kms længde modsat dagens 140 km.

Heller ikke for dame-junior-rytteren Pi Ellebæk Knudsen gik godt i dame elite klassen, hvor hun hurtigt forlod front i et løb der blev vundet af den regerende mester, Lisbeth Simper, Lolland-Falster.

Tænk sig. I junior har Herning de 2 stærkeste ryttere og et hold med stort potentiale, men alligevel bliver de røv og nøgler udelukkende pga uheld. Samtlige 11 mand var ude for uheld, der satte dem ud af spildet. Det er Sateme uheld, der vil noget!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share