Dr. pattøj Posted July 20, 2003 Report Share Posted July 20, 2003 Da jeg ikke er biokemiker, spørger jeg lige eksperterne herinde.Efter hvad jeg har forstået, er det altså fordi man mangler et enzym der kan spalte mælkesukkeret, at det ryger ud igen... Eller gør det?? Hvad er det egentlig der gør, at man skal skide så hurtigt?? ER det faktisk lactosen der ryger direkte ned i tordentønden? Og hvis det er tilfældet, betyder det så, at lactoseallergikere faktisk får nul og niks kulhydrater ud af mælk?? :confused2: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henrik C Posted July 20, 2003 Report Share Posted July 20, 2003 Se her:www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/laktoseintolerans.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. pattøj Posted July 21, 2003 Author Report Share Posted July 21, 2003 Henrik C: Tak for det!Mangler dog stadigt at få besvaret spørgsmålet: Får lactoseintoleranter ikke noget ud af kulhydraterne i mælk, skider man dem bare ud?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DSB Harry Posted July 21, 2003 Report Share Posted July 21, 2003 (edited) Sorry - slettet pga noget vrøvl jeg skrev!! Edited July 21, 2003 by DSB Harry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. pattøj Posted July 30, 2003 Author Report Share Posted July 30, 2003 Kom nu med et svar gutter! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted July 31, 2003 Report Share Posted July 31, 2003 intet svar betyder nok, at ingen ved det :(men hvorfor vil du også vide det?Hvis du tænker, at mælk ville være en bedre proteinkilde, hvis kulhydraterne ikke optages, tro jeg heller ikke, at du skal regne med, at du optager alt proteinet.Din tarmperistaltik er markant forøget og tarmvoluminet er ligeledes forøget så nedbrydning/optag af protein/AA kan næsten kun være nedsat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. pattøj Posted August 1, 2003 Author Report Share Posted August 1, 2003 Claus B: Tak for svaret!Hmmm, der er åbenbart ingen, der kan svare på mit spørgsmål.. ØV :crying: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted August 1, 2003 Report Share Posted August 1, 2003 quot'er lige mig selv:men hvorfor vil du også vide det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. pattøj Posted August 1, 2003 Author Report Share Posted August 1, 2003 Claus B: Jeg synes da det kunne være spændende at vide, om alle kulhydraterne bare fiser ud den anden vej.... Derfor! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted August 1, 2003 Report Share Posted August 1, 2003 k :)du skal så nok regne med, at en stor del forbruges af bakterier i tyktarmen som delvist forbrænder det og delvist prod. korte fedtsyrer af det - til ernæring til tarmvægscellerne - men at den samlede nytteværdi af madindtaget(både laktose, protein og fedt) nedsættes noget. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. pattøj Posted August 1, 2003 Author Report Share Posted August 1, 2003 Ok, nu kommer vi vel ikke nærmere et svar på mit spørgsmål :lol: .??Tak for det :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.