Clenbuterol, Effedrin


REDNOSE
 Share

Recommended Posts

  • 4 weeks later...
Guest Slettet bruger

Angående Clenbuterol; såvidt jeg har kunnet læse på www.anabolic.com er det et produkt, der efterligner et hormon vi selv producerer i skjoldbruskkirtlen. Hormonet er med til at regulere vort stofskifte, og øger dette, hvorved fedttab opnås. Det skulle være ekstremt effektivt. Risiko er, at skjoldbruskkirtlen selv holder op med at producere hormonet, og at brugeren herefter - resten af livet - skal have medicin for at regulere dette. Eksempler på konsekvenser for personer, der har oplevet denne birvirkning er en vægtforøgelse på 20 kg på een måned - og her taler vi ikke om muskelmasse! Jeg har personlig kendskab til en person, der har oplevet denne defekt i skjoldbruskkirtlen. Umiddelbart ville jeg ikke mene Clenbuterol er den risiko værd......?

Effedrin kan have bivirkninger som hjertestop - ellers ved jeg ikke ret meget om det, andet end at det er ekstremt populært blandt mange fitnessudøvere som middel til fedttab - og også ganske effektivt.

Link to comment
Share on other sites

At clenbuterol er så livsfarligt som mbyms påstår, er jeg aldrig stødt på. Jeg tror, at du forveksler dem med T3- og T4-hormoner, som netop kan stoppe skjoldbugskirtlens funktion. Disse to hormoner er ekstremt effektive men dertilsvarende også farlige.

Clenbuterol er en beta-2-agonist, som oprindelig er produceret til veterinær-medicinen. Det bruges i nogen lande til astmapatienter, fordi clenbuterol udvider bronchierne. Der er en række bivirkninger, som idrætsudøvere i kraftbetonede sportsgrene - f.eks. bodybuildere - sætter pris på. Clenbuterol har nemlig en muskelopbyggende virkning, der øger proteinsyntesen og fedtforbrændingen. Det vil sige større muskelmasse samt mindre fedtprocent (denne virkning er dog minimal og det er mere en skrøne end virkeligheden - grunden til denne skrøne er at clenbuterol i rotteforsøg har vist en kraftig anabolsk og fedtreducerende evne, men dosisen som blevet givet til rotterne kontra deres vægt ville være dødelig for mennesker. De små dosiser vi kan tåle giver kun en begrænset virkning). Birvirkningerne er nervøsitet og rysten på hænder (du kommer til at minde om en parkisonramt person), hovedpine og søvnløshed.

ECA er derimod et sikkert alternativ og ganske effektivt. Bed din læge om letigen piller, så har du heller ikke noget problem hvis du bliver dopingtestet, da du har fået pillerne på recept.

Link to comment
Share on other sites

Bed din læge om letigen piller, så har du heller ikke noget problem hvis du bliver dopingtestet, da du har fået pillerne på recept.

Selv om du har recept på Letigen vil du blive idømt karantæne hvis du testes af DIF/Anti Doping Danmark.

For at du skal kunne undgå karantæne for medicinsk brug af et præparat, skal du have et såkaldt "medical certificate" af ADD og det får du ikke til Letigen.

/Niels

Link to comment
Share on other sites

mbyms>>  Den risiko for hjertestop du beskriver, er meget mindre i div. eca stakkere, end i ren effedrin. Grunden er at div, ECA produkter indeholder asperin (eller asperin lign. stoffer, fx. hvis pil). Desse stoffer, virker blodfortyndene, netop for at modvirke at blodet "klumper sammen", under det højere tryk der kommer, når organismen bliver "speedet" af koffeinen og effedrinen........

Link to comment
Share on other sites

Til Niels

Selv om du har recept på Letigen vil du blive idømt karantæne hvis du testes af DIF/Anti Doping Danmark.

For at du skal kunne undgå karantæne for medicinsk brug af et præparat, skal du have et såkaldt "medical certificate" af ADD og det får du ikke til Letigen.

Det er rigtigt, at man under konkurrence kan få karantæne for efedrin, men under normal træning testes kun for anaboliske steroider, derfor er det i orden hvis du bare har en recept fra din læge og selv gør opmærksom på at der kan spores efedrin i din urin, hvis de nu alligevel finder på at teste. Jeg har selv været hele turen igennem, så jeg skulle mene at jeg ved hvad jeg snakker om!!!

Link to comment
Share on other sites

Der testes ikke for efedrin ved dopingkontrol under træning, men er du konkurrencedeltager i den pågældende sport vil du modtage en advarsel om ikke at bruge det.

Hvis du selv bliver dopingtestet regelmæssigt så ved du også hvor meget skade dit indlæg kan gøre. Hvis REDNOSE tog efedrin fordi du havde sagt at man bare skulle have en recept, og derefter blev taget i en dopingkontrol under et stævne ville det være en tragedie.

Efedrin er måske nok et sikkert alternativ i forhold til Clenbuterol, men ikke et stof uden bivirkninger/problemer.

/Niels

Link to comment
Share on other sites

Hej Niels

Jeg giver dig ret. Jeg burde have skrevet, at jeg snakkede om alm. træning, men nogle gange er der altså nogle facts som smutter!! (men så er det jo godt at andre kan gøre opmærksom på det :) )

Man skal have et medicinsk certifikat under konkurrence national som international - så blev det vist slået fast, men er man i tvivl, så ring til dopinglinien, de giver altid gode og kvalificerede råd

Link to comment
Share on other sites

Ja tak. Må jeg spørge om du selv har prøvet det?

Mundtørhed... ja, hvis ikke du drikker vand, hvilket igen er temlig obligatorisk når man skal dyrke motion.

Af egen erfaring kan jeg fortælle at dette kun opstår ved ren 50mg ephedrin.

Søvnløshed... denne bivirkning er sammenlignlig med kaffe.

Rastløshed... lidt af en myte, kender ikke til den.

Hjertebanken... ja, i mindre grad. Men ikke noget af betydning.

Løftet sindsstemning... en smule, men det er på ingen måde speed ell. lign.

Netdoktor... he he, pas på du ikke overdoserer din c vitamin!

Link to comment
Share on other sites

Ja - jeg har prøvet dem, faktisk som bruger jeg dem dagligt.

Jeg har aldrig oplevet nogle gener og jeg synes at bivirkninger er vildt overdrevet (men de kan selvfølgelig forekomme). Jeg bruger mellem 25-75 mg dagligt alt efter behov. Jeg startede i sin tid med at få dem efter en lang sygdom, som havde været rimeligt udmattende, så jeg fik dem mod træthed. Lige siden har jeg brugt dem til alt fra høfeber til en ekstra god træning.

Jeg kan slet ikke forstå, at vi ikke kan få dem frigivet ligesom i størstedelen af andre lande, da de fra mit synspunkt er ganske harmløse (bivirkningsmæssigt set) ved konkret brug (selvfølgelig er der nogle som kunne finde på at misbruge dem, men de får nok selv fat på dem uanset om de kan skaffe med eller uden recept)

Link to comment
Share on other sites

Og så forøvrigt....

den kombination jeg bruger efedrin i er den nok så efterhånden berømte ECA kombination. Jeg køber nogle gange Dymetadrin eller Xenadrin, da de faktisk kan være billigere end det efedrin jeg køber på recept

Link to comment
Share on other sites

Brug for mere info? Ja!

clenbuterol: Er som sagt en beta-2-agonist(virker lidt som adrenalin).

Bivirkninger er som sagt rysten på hænder, hovedpine og søvnløshed. Dog ses også hjertebanken og svedtendens.

Desuden kan ses en forstørrelse af hjertet, som oftest er forstørret i forvejen hos vægtløftere. Til sidst, kan man teoretisk også se en nedregulering af beta-2-receptorer så den oxidative forbrænding hindres i musklerner - hos rotter(og vist nok også heste) er set op til 50%hæmning(men som sagt, kan man ikke bare bruge rotte-forsøg til mennesker).

Efedrin: kan som sagt give hjertestop, hvilket jeg ikke kan se skulle kunne hindres ved samtidig aspirinindtag(aspirin hindrer dog andre slags hjertestop.)

Hvad angår de andre bivirkninger er det da helthen i vejret at sige "bivirkninger er vildt overdrevet". Af hvem, spørger jeg så? At bivirkningerne er nævnt betyder, at de kan ses ved behandling. Det siger jo ikke noget om, hvor hyppige de er. De fleste bivirkninger er da heldigvis til at overkomme, men enkelte er så graverende, at man bør undersøges, før man starter beh. Hvis man ikke undersøges, kan man ikke vide, om man er i risikogruppen og derfor kan man umuligt vide, om man bruger beh. rigtigt og derfor med minimale bivirkninger. Det er et spg. om risikovurdering, som den enkelte person på ingen måde er i stand til at udføre. At ens bekendte bruger det uden problemer, betyder intet for ens egen beh. Og selv om man kender bivirkningerne, gælder det også om at kende symptomerne på eventuelle følgesygdomme. Et meget brugt eksempel er brug af aspirin. Hvis man fx. tager 3 ACE-stacks/dag, får man 750mg aspirin(jeg bruger tallene fra Andro4Life's post), hvilket sagtens kan give multiple stressulcera i mavesækken med følgende blødende mavesår. Faktisk dør flere hundrede personer hvert eneste år i DK af aspirin - og folk ser det bare som værende et harmløst analgetika. For lige at tage et andet smertestillende præparat - paracetamol(panodil), så dør de fleste selvmordskandidater af det. Vel at mærke en uge efter de har taget deres overdosis - så lige tid nok til at fortryde det, men der er det altså for sent.

Så måske nogle herinde burde revurdere deres forhold til bivirkningslister.

Link to comment
Share on other sites

Claus B>> Asperin er i div. ECA stakkere, som blodfortyndende middel. Og dermed vil det også mindske risikoen for en blodprop!  Ang. de andre bivirninger, er det vist meget individuelt!  Personligt mærker jeg ikke rigtig noget, andet en noget mere energi, men en af mine kammerater får det rigtig dårligt og kaster op af dem.............

Link to comment
Share on other sites

ja, aspirin nedsætter risikoen for blodpropper, men øger efedrin den risiko?

Der er jo forskel på blodprop og hjertestop.

Ja, de fleste bivirkninger er individuelle og heldigvis opdager man også selv de fleste bivirkninger.

Ved kvalme, hovedpine osv. kan man jo bare stoppe, men hvordan ved du, at du fx. lige præcis har en stærkt øget risiko for hjertestop og andre bivirkninger, som man ikke ser, før det er for sent?

Link to comment
Share on other sites

-angående bivirkningerne

..... man kan jo også bare sætte sig hen i et hjørne og undgå at leve sit liv!!!

Selvfølgelig er det vigtigt at man er opmærksom på sin krop og evt. bivirkninger, men lige frem at male fanden på væggen over noget som ECA-stakken, det er min personlige mening at det er helt hen i vejret!!

Hvis jeg skulle konstant bekymre mig om alle de mulige bivirkninger fra stoffer i min hverdag, kunne jeg jo ikke lave andet. Tænk bare på alle de ting vi kommer i kontakt med såsom røg, passiv rygning, kaffe, tilsætningsstoffer, farvestoffer, smog, p-piller, alkohol, penicil i vores mad, sprøjtegifte på grøntsager, kemikalier i vores tøj, kemikalier i vores vægmaling, kemikalier i vores creme, tryksværten i vores aviser, stråling fra mobiltelefoner osv. - listen er så ufattelig lang.

Personligt så lever jeg et liv uden alkohol, røg og usund mand. Jeg forsøger i det hele taget at tage hånd om mig selv. At jeg derfor benytter et produkt som ECA-stakken (som for iøvrigt i de fleste lande kan købes i håndkøb fordi det ikke opfattes som skadeligt) opfatter jeg som en minimumsbelastning for min krop, og jeg har da heller aldrig stødt på en eneste bivirkning.

Jeg har altid haft respekt for bivirkninger ved medicin, men skulle det betyde at jeg skulle holde op med at tage mine p-piller fordi jeg kan død af et hjerteanfald, nej da, p-pillerne beskytter mig jo også mod brystkræft. Skulle det betyde at man skulle holde op med at bruge ECA-stakken hvis man overvægtig, nej da, for ved at tabe sig risikerer man langt færre følgesygdomme.

VIRKLIGHEDENS VERDEN ER IKKE ALTID SORT OG HVID!

Link to comment
Share on other sites

jeg maler da ikke fanden på væggen. Det eneste jeg gør, er at pointere, at man ikke altid bare kan nøjes med at være opmærksomme på bivirkninger.

De to vigtigste argumenter for ikke at stoppe med at bruge ECA er åbenbart: "jeg har ikke opdaget bivirkninger på mig selv" og "jeg er villig til at løbe risikoen".

Jeg pointerer så bare at de to argumanter ikke kan bruges, eftersom nogle bivirkninger ikke annoncerer deres komme og fordi folk ikke aner noget om, hvor stor den enkeltes risiko er.

Vi kan jo sammenligne med viagra, som også i vid udstrækning er ufarligt at bruge - "det kan jo købes i udlandet uden recept", men for enkelte er det dødeligt - derfor kan det ikke bare kbes i DK uden recept.

Du lever et liv uden alkohol, røg og usund mad, hvilket er fint :)

Men lever du så et ringere liv, fordi du undgår de ting?

Nej formodenligt ikke.

Spg. er så om du lever et rigere liv ved at bruge ACE?

Jeg mener i hvert fald ikke, at mit liv er mere kedeligt, fordi jeg vælger at undvære ACE.

Nu er det bestemt ikke alle p-piller, der bestykker mod brystkræft, faktisk kun en lille del.

Nej, virkeligheden er ikke altid sort og hvid, men den er heller ikke altid som naboens verden, som verden var i går eller som man gerne vil have, at verden er.

Link to comment
Share on other sites

Vi kan jo sammenligne med viagra, som også i vid udstrækning er ufarligt at bruge - "det kan jo købes i udlandet uden recept", men for enkelte er det dødeligt - derfor kan det ikke bare kbes i DK uden recept.

Hvis det var den gyldne regel herhjemme, at alt som var dødeligt kun kunne købes på recept, så skulle vi ikke bestille andet hele dagen end at gå på apotektet. Grunden til at viagra kun kan fåes herhjemme på recept må til dels skyldes at det danske sundhedsmyndiger ikke føler at dette produkt er gennemtestet og der er et stort potentielt marked for misbrugere. Grunden til at et produkt som ECA kun kan købes på recept er at det er stimulerende medicin ligesom koffeinpiller i dag kun kan fåes på recept - vi skal jo endelig ikke have for mange misbrugere herhjemme!

Link to comment
Share on other sites

Et stof kommer jo ikke på markedet førend sundhedsministeriet kan godtage dokumetationen, så den forklaring holder da vist ikke.

Prøv at give mig et eksempel på et lægemiddel, som folk har et incitament til at tage, der samtidig kan være dødeligt i behandlingsdoser og kan købes uden recept.

Aspirin ja, hvis brugt forkert.

Koffein blev netop pålagt receptpligt da man så et stigende misbrug - ikke fordi man ikke havde nok dokumentation.

hmm, det lyder næsten som om, du synes misbrug er godt, eller i hvert fald, at folk selv kan styre deres forbrug.

Men åbenbart kan folk ikke det og derfor må man jo have nogle begrænsninger.

Link to comment
Share on other sites

Prøv at give mig et eksempel på et lægemiddel, som folk har et incitament til at tage, der samtidig kan være dødeligt i behandlingsdoser og kan købes uden recept.

Eksempelvis paradryl med efedrin og for den sags skyl jern-tilskud (langsom død)

... og misbrug er et vidt begreb - hvad er et misbrug? Jeg er ikke misbruger fordi jeg spiser ECA - misbrug må blandt andet defineres som en afhængighed af et bestemt stof. Går man ind for misbrug fordi man SKAL have sin kaffe og smøg hver morgen? (jeg ville klart kalde det misbrug) Jeg tror dog ikke at hvis man er potentiel misbruger eller ønsker at prøve en bestemt type medicin at det fraholder en fra at tage et stof bare fordi man skal have en recept - alt kan jo købes på den ene eller anden måde - dem der vil have det skal jo nok få fat i det på den ene eller anden måde. Derfor mener jeg heller ikke, at det har den store betydning om et stof er på recept eller ej eller om det er lovligt eller ej!

- men det er jo min mening.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kan kun give angel 100% ret.

Jeg tror ikke at man til d.d. har konstateret dødfald pga. ECA, blandingen kan sætte hjerterytmen en smule op hvilket jeg tvivler på kan være farligt hos almindelige raske mennesker.

Iøvrigt er det også at huske på at de mennesker som bruge ECA uden recept, oftest dyrker motion 3-4 dage om ugen for at slanke sig eller "stramme op". I den sammenhæng har jeg svært ved at se den skadelige virkning.

Derimod virker det som komplet idioti at læger kan udskrive letigen til patienter som er overvægtige og ikke dyrker motion, denne type mennesker har allerede et forhøjet blodtryk og vil (som jeg ser det) derfor være i risiko zonen ved indtagelsen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share