MagnumIs

Medlemmer
  • Posts

    192
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Reputation Activity

  1. Like
    MagnumIs got a reaction from tjr in Manglende sult   
    hvad vedkommer det sagen?
  2. Like
    MagnumIs reacted to Wopper in Styrketræning efterfulgt af hård fysisk sport   
    Hvis du har tiden, er det klart at foretrække at dele det op, så du styrketræner en dag og cardiotræner en anden dag.
    Hvis ikke du har tid, så forsøg at gøre både det ene og det andet og find ud af, hvad der fungerer for dig. Der er meget der tyder på, at det ikke har den helt store betydning, hvilken form for træning man kører først. Hvis du styrketræner først, så burde en banan være nok, men kører du den anden vej rundt skal du nok sørge for at få lidt mere.
  3. Like
    MagnumIs got a reaction from KåreS in Vippebræt sundt eller usundt for knæene   
    Bedre sent end aldrig :)
    Hmm ligesom ude i virkeligheden, kan det måske være en god idé at spørge om noget skal forstås sådan eller sådan - inden man begynder at svarre eller kritisere. Og nogle gange kan der være en god idé at spørge een, som har prøvet dette eller hint - frem for een, som har hørt om det ;)
    Når man kalder et bræt for vippe-bræt er det naturligvis fordi, det vipper ...
    Een begyndte at omtalt det som balance-bræt, hvilket måske forklarer hvad det bruges til (at træne balancen), mere end hvordan (vippe med/på).
    Jeg har selv været "turen igennem". Jeg kunne begynde at træne balancen, inden jeg kunne bevæge mig på trapper eller bare gå almindeligt. Det var rigtig svært at "vippe" (jeg kunne slet ikke bruge det bræt med en kugle under) uden at se ned på fødderne - senere kunne jeg se lidt op - men havde stadig brug for at holde let i en ribbe, før at være (føle mig) sikker. Vippebrætet var bare 2-5min. af en times øvelser, med meget blandet af styrke-, stabilitettræning og strækøvelser.
    Og hvordan eller hvorfor det virkede for mig - ja, jeg blev bedre til at holde balancen - har ikke prøvet at undlade at træne ;) men jeg kunne sandelig også mærke det i VM/VMO! og let i VL. For svage og fulde folk er det nogle gange en udfordring at holde balance, bare det at gå på en streg på jorden kan være svært.
    Hvornår vidste jeg så om jeg var "klar"? Ja, de første gange jeg forsøgte at rejse mig fra sadlen på motionscyklen fik jeg svarret - nej, for tideligt! Senere kunne jeg stå op og cykle (et par omgange) men kunne ikke hoppe på eet ben på trampolinen (og holde balancen) - så de forklaringer, der tidligere har været i tråden, på hvordan og hvorfor - er lige dét jeg har følt mens jeg trænede - sagt på en anden måde - Det virkede for mig. Det er både evident og empirisk!
    En meget lavpraktisk måde at træne på - nogle har vist den opfattelse at man skal bruge "maskiner"/"apparater", når man træner. I mange fag er der forskellige "lag af viden" - nogle tager sig af det mere teoretiske (arkitekten), andre det mere praktiske (snedkeren). Som forsker bør man vel give idéer (teorier) en udfordring, hvis man kun drømmer ud fra, hvad andre mener er man vel kun dommer, frem for den, der kritisk tænker nyt (politiker). En gang troede man på, man kunne fremstille guld (alkymi) - i skolen lærte vi om dem, mens læreren havde et lille smil på læben - indtil den dag, nogle faktisk havde lavet guld! Diamanter kan man også fremstille kunstigt.
    Min datter er da både en lille guldklump og mín diamant - men slet ikke kunstig :)
    Og nu skal vi ud og gynge - for at træne vores balance, i eftermiddag kravler vi vel i træer ...