Sign in to follow this  
Kermit

Ondt i skulderblad

Recommended Posts

Jeg har i noget tid haft "ondt" i mit skulderblad når jeg har været ude og cykler. Det kommer efter ca. 2 timer, og i mit højre skulderblad. Nu har jeg så haft det et par dage efter jeg har været på cyklen, og sidder og spænder. Jeg kan mærke det når jeg trækker vejret dybt, og det går også lidt op i min nakke, og jeg kan ligesom strække i det hvis jeg læner mit hoved til venstre og fremad.

Er der nogen der ved hvad det kan være, og om jeg skal til en massør eller en fysioterapeut?

Det er i øvrigt kommet efter jeg for et halvt års tid siden blev ramt af nogle smerter i overkroppen der gjorde at jeg mere eller mindre ikke kunne bevæge mig uden at få virkelig ondt. Jeg tog på skadestuen, som fortalte mig at det 100% var muskelsmerter, og ikke noget med hjerte/alvorligt. Siden da har jeg haft de smerter i skulderbladet fra tid til anden.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Slettet_04042015

Jeg har rimelig travlt, jeg var ved at poste et indlæg i andet forum der måske kan have lidt overlap til dit skulderbladsproblem. Så bær over med jeg poster det i fuld længde. Ondt i skulderbladsmuskler kan jeg ihvertfald tale med om.

.....

Jeg har haft seriøse problemer med skuderbladsmuskulatur styrktræningsreateret til dengang træk bag nakke var populær. Jeg er altid på et tidspunkt blevet anvist rotationsøvelser ved forsøg på genoptræning af min rotator-manchet. Rotatorøvelser producerede altid samne negative resultat i denne eksakte kausale rækkefølge:

Inflamation klæber om skulder(blad)/armhule og breder sig til ribben (serratus). Generel utilpashed. Skuldersmerter laver en nedtagning nakken med opspændthed der sker uafhængig af egen vilje. Nervekompression. Hvinende smerte i fingre. Albue nu lettere fikseret i siden. Ultrafølsom omkring skulderscener der glider/gnider/gnubber over hinanden og "producerer" skuldersvaghed. Smerte ved dybe åndedræt. Videre genoptræningsforløb standset.

Møgsekvensen jeg har gennemlevet hundredevis af gange indtil jeg selv fandt ud af jeg kunne afbryde smerteforløbet ved at presse skulderbladet urimeligt hårdt mod en hård nubret bold op ad en væg og holde i 60 sekunder. Det kræver "mod" at øge smerten på noget der i forvejen er smertefuldt. Men efter behandlingen letter det en smule. Allervigtigst får man afbrudt forløbet og genopretter bevægelighed på stedet.

Faktisk virkede det langt bedre end fysmassage og kunne gentages efter behov som er det vigtige.

Jeg var omkring 10 fysser, ortopæder der gav blokader osv. Ingen anviste mig løsningen med en simpel bold. Fysserne stillede mig urimelige opgaver mht genoptræning. Skulderbladsmuskulaturen havde ingen chance for at blive rask uden triggerpunktsmassagen med bold der løsner overaktve muskler.

http://laurensfitness.com/2012/10/04/how-to-relieve-rotator-cuff-pain/

Edit, du kan også foam rolle, men bolden kan du styre mere præcist.

Edited by Mike75

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Slettet_04042015

Glemte at sige at en massør/fys kan være end idé for evt. at komme under skulderbadet (myoser). Fysioterapeuter forekommer mig ikke alle at være glade og have interesse for det med at massere.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Slettet_04042015

Det lyder som en facetledslåsning. Gå til en fys, der kan manuel behandle led...

I så fald det skulle være dét som kunne løses med et sådan quick-fix kunne det være interessant at høre fra Kermit. Edited by Mike75

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg var til en massør/fys i sidste uge, som sagde at jeg var pænt spændt i området. Hun masserede området, men sagde samtidig at hvis det ikke havde hjulpet helt, så skulle jeg komme tilbage for at lave nogle øvelser der kunne ramme området helt perfekt. Jeg afventer stadig mulighed for at cykle en lang tur hvor jeg tidligere har kunnet mærke det.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det lyder umiddelbart som myfascielt smertesyndrom = en myose.

Skulderbladenes muskler skal stabiliserer skulderen under cykling, og kan af den ene eller anden grund blive overbelastet. Evt. har du en fejlstilling i skulderbladet i forvejen pga. fx for svage og/eller stramme muskler. Man kan desuden godt komme til at spænde unødvendigt meget i skuldrene under cykling, og dette overbelaster musklerne.

Ved overbelastning kan myoserne opstå uden smertesymptomer, og ved yderligere belastning vil man mærke til mysoserne i hvile og under træningen. Smerter svarer til punktet plus et bestemt udstrålende mønster.

Punktet kan også "deaktiveres" når træningen sættes ned, men det er der stadig og kan aktiveres til smertesymptomer når træningsmængden øges.

Det kan afhjælpes med udstrækning, nedsættelse af træningsmængde i behandlingsperioden, træning af skulderbladets muskler, og VIGTIGT: fokus på at slappe af i skuldrene under cykeltræningen.

Så kontakt evt. en fysioterapeut, og ikke kun en massør, da der jo er en decideret årsag til problemet, som skal tages hånd om.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg holder helt klart med dr. Durden.

Desuden er det helt rigtigt, mange fysser er ikke store fans af "massage", da man tager en mellemlang videregående uddannelse og derefter bruger tusindvis af kroner på yderligere videreuddanelse, alt sammen i modsætning til en massage uddannelse der kan klares på et par måneder. Så er det ikke fedt at folk tro man bare masserer :D

Glædelig jul

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this