Kermit

Medlemmer
 • Posts

  6,197
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  62

Everything posted by Kermit

 1. Så faktisk en af hans videoer for nylig, hvor han fortalte at han havde købt for lige over 6000 pund cykeludstyr fra Kina.
 2. Kermit

  Got legs?

  Nu blev Henriks log lige hijacked, men fortsætter herinde. En af de mest interessante podcasts jeg har hørt/set for nylig er denne med Chris Miller og China Cycling, der i over en time sidder og snakker om hvordan hele cykelindustrien nu er i Kina, og hvor hurtigt det går derude.
 3. Der sker en generel omvæltning i verden i øjeblikket, hvor hvad der var klasse for 30-40-50 år siden, stille og roligt fader ud. Som tidligere Alfa ejer er det lidt det samme man ser. Der er ingen der køber en Alfa Romeo i dag, og Alfa klubben består af gamle mænd med gamle biler. Samtidig ser man fabrikanter som Tesla mere eller mindre tage kvælertag på en hel industri, og det bliver enormt spændende at se om mærker som BMW, Mercedes, Opel etc. kan følge med i omstillingen. Det samme gælder Campagnolo. Da jeg startede med at cykle kunne man stadig godt købe cykler med Campa, primært købt via Bikebuster. I dag sidder der Shimano eller SRAM på langt det meste. Og så kommer det næste - Kina. Hørte en podcast/Youtube video med en gut der hedder China Cycling. Tror han er brite, men har bosat sig i Kina og arbejder en del med de forskellige fabrikker, og har bl.a. været med til at opbygge Winspace til hvad det er i dag. Jeg tror slet ikke vi kan forestille os hvordan cykelindustrien ser ud om 5-10 år, når Kina for alvor kommer i omdrejninger. En ting er rammer og hjul, som lige nu giver baghjul til veletablerede mærker, men til en brøkdel af prisen. Men de laver også komplette geargrupper, cykelcomputere, cykeltøj etc. Han har selv startet en hjemmeside der vidst hedder Panda Cycling eller sådan noget, hvor han videresælger nogle af produkterne, og målsætningen er at man indenfor en årrække selv kan sammensætte sin cykel på hans side ved at vælge ramme, hjul, geargruppe, dele etc. I samme udsendelse kunne han faktisk også fortælle lidt mere om hvordan tingene hænger sammen i Kina. Der findes en række fabrikker der laver alle de her dele, men fabrikkerne er brands, så en fabrik kan godt have flere faciliteter fordelt på flere lokationer. Nogle af fabrikkerne sidder selv med R&D delen, hvor det før lå hos fabrikanten, hvilket også er en af årsager til at f.eks. carbon eger er et kinesisk udviklet produkt i øjeblikket. Mange af de store fabrikanter har så kvalitetsmedarbejdere ansat på fabrikkerne i døgndrift, for at sikre at kvaliteten bliver holdt. Han kunne også fortælle at de ryttere der kører på S-Works cykler i det professionelle felt, ikke er de samme S-Works rammer vi andre kan købe. Det har jo altid været kendt at holdcyklerne var forstærket i kranken, men de er åbenbart også enormt forstærket i kronrøret.
 4. Roskildevej er bare en stille dræber :D Men belønningen er jo så stykket efter Roskilde. Fantastisk cykelområde.
 5. Kermit

  Got legs?

  Nå, de seneste par dage er der blevet trænet. Jeg har gerne ville give min maj en solid afslutning på cyklen, og planen var egentlig en ordentlig tur i tirsdags. Desværre havde jeg et møde der trak ud, så det blev ikke til den mængde jeg havde håbet på, men nåede sammenlagt op på 82 km. Hvad jeg ikke nåede tirsdag, gjorde jeg så op for onsdag, hvor jeg hoppede på cyklen efter arbejde, og drønede ud i sommervejret. Det var stadig lidt overskyet da jeg kørte afsted, og vinden var alligevel også godt på. Planen var at få kørt 4 timer, så turen gik til Farum, videre op til Hillerød, mod Fredensborg, og så ned om Esrum Sø. Igennem Nøddebo, Esrum, op til Villingerød, Havreholm, ned mod Esrum sø igen. Lige en afstikker til Tikøb, og så ind igennem Kathøj, Danstrup og Langstrup, inden jeg kørte mod Karlebo. Herfra var det så ud til Stumpedyssevej, hvor jeg lige fik kørt en runde for at få km nok, og så hjem via Farum. I alt nåede jeg op på 4 timer og 28 sekunder, og lige omkring de 127 km. Jeg var også pænt kvæstet da jeg nåede hjem, men det var sgu det hele værd. I alt slutter jeg maj af med 47 timer og 34 minutters cykling, svarende til 1457 km. Jeg skal virkelig mange år tilbage for at finde en lignende måned, og der er ingen tvivl om at min form har taget et kæmpe hop opad. Nu føler jeg dog også at jeg trænger til at komme lidt ned i gear igen, og satser også på at tage den lidt med ro den næste uges tid, for lige at lade kroppen indhente den belastning den har været udsat for. Jeg har dog lige en plan om at køre en Graspor test i morgen, hvis kroppen tillader det, for at se hvordan udviklingen har været.
 6. Kermit

  Got legs?

  Nu vi snakker styrt, så har det været det helt store samtaleemne i Sommercuppen de seneste par dage. Ved løbet i tirsdags var der åbenbart flere der røg ned, og med ret store skader som følge. Vi snakker brækkede knogler, punkterede lunger etc. Felterne er åbenbart igen blevet for store, og specielt for "utrænede" så giver det ofte nervøst og risikobetonet kørsel. Da jeg selv kørte det, var det også oppe og vende, og det lader til at være sådan sporten fungerer. Det går godt i lang tid, og så kommer der et styrt. Styrtene er som oftest pga. at folk tager for mange chancer og ikke overholder reglerne. Den helt klassiske er den med at man trækker ud over midterstriben i sidevind, og slår kommissærerne ikke ned på det, ender det med farlige situationer. Så sker der det at sikkerheden bliver øget, og det bliver endnu engang indskærpet at reglerne skal følges, ellers bliver man pillet ud af løbet. Det sætter sig i feltet, og resten af sæsonen er der ikke nær så mange styrt. Sådan fortsætter det måske en sæson eller to, og så begynder folk igen at glemme hvordan det var, og så starter vi forfra. Når det så er sagt, så er Sommercuppen vidst også blevet til et bæst som arrangørerne ikke helt kan styre. Hvor det i starten var en cup med de lokale 6-8 cykelklubber, så er der nu åbnet så meget op at der nu er 26 deltagende "klubber". Det er måske i overkanten for hvad det setup kan klare. Alene i gruppe 1 er de 82 ryttere! I grupperne 3A og 3B, hvilket er for relativt utrænede og nye ryttere, er felterne på 82 og 85 ryttere.
 7. Det er sjovt du siger det, for jeg reagerer også altid ofte kraftigt på græspollen, mens tallene er lave. Ved ikke om det har noget at gøre med hvornår i perioden det blomstrer, men har også mærket øget aktivitet i næse og øjne, uden at have den der dag hvor man nærmest klør øjnene ud :D
 8. Jeg har nu også altid været større fan af at samle cykler selv. Men det har også været fordi jeg altid gerne har ville have andre komponenter på. Jeg får røde knopper når jeg ser ryttere på deres Trek med Bontrager dele og hjul på, hvor der intet specielt er ved den. Gør sig i øvrigt også gældende for Specialized og alle de andre mærker. Da jeg startede med at cykle var det langt mere udbredt at man så en cykelramme fra ét mærke, så måske styr og frempind i et andet mærke, sadelpind i et 3. mærke, en sadel fra et 4. mærke, og hjul fra et 5. mærke. Der var langt mere individualitet og nørdethed over det. Nu er cykling blevet så udbredt, at det jo nærmest for alvor er blevet folkesport i hvor dyrt det skal være, og så går man lidt glip af "kulturen" i sporten. Det kan også være det er et fænomen der er mest udbredt i København og nord for, og så måske lige Århus, hvor der køres i Pas Normal Studios tøj og røvdyre kassecykler. Bare på turen i går med klubben, var det fandme lige før at man skulle trække billet for at køre mod Farum. Der kom SÅ mange kæmpe store grupper på 20-25 mand på dyre cykler og i dyrt tøj. Hvis vi bare tænker cyklen, så hvis vi tager udgangspunkt i en rytter der skal have en ny cykel, den skal være value for money, men cykler til 20k er sgu ikke lige noget der gør dine mellemledervenner misundelige, så du ender med en fornuftig Canyon aero cykel med Ultegra, højprofilhjul og wattmåler. Bang - 51.000,- og så mangler du endda lidt småting som sadeltaske, flaskeholdere, pedaler, cykelcomputer etc. Så bliver du slæbt med til Cranks and Coffee hvor du skal have et sæt cykeltøj. Bibs, jersey, vest, løse ærmer og ben og et par strømper. Bang 5.500,- og så bliver du lige lokket af den Sweet Protection hjelm din cykelven har og så blev du lige yderligere 2.500,- fattigere. Og så har du ikke engang været ude og smide 1.500-3.000,- efter nogle sko. Så vi snakker vel 60-65k for bare at være nogenlunde med. Det er stukket af, og vi har simpelthen for mange penge i samfundet Men okay, jeg har gjort det sådan de sidste mange gange at jeg har flyttet dele fra én ramme over på den næste, og så er der løbende opgraderet, så udgiften er bredt ud på 3-5 år, hvis ikke mere.
 9. Kermit

  Got legs?

  Min mængde af fællestræning har også været på et meget lille niveau, det har dog mest været pga. tid. Men især vintertræning vil jeg hellere køre selv. Folk der panikker når de ser is og klodser bremserne, og så ryger alle ned. I går var også en af de mere intense omgange. Vi havde et par med, der netop var lidt for nervøse i en række situationer, og ikke havde helt styr på teknikken. Så i et rulleskift var der en der konstant slog for tidligt ud, hvilket så betød at ham der havde slået ud før blev presset længere ud. Der var også en der slog et stort slag da der kom en bil han var usikker på, så han var ved at rive flere med ned. Og så var der ham der tænkte at han ville køre ind i en åbning der ikke rigtig var der, mens vi kørte 40 km/t. Modsat så giver det også bare meget at køre i en større gruppe. At køre et rulleskift er lige så mentalt som det er fysisk.
 10. Kermit

  Got legs?

  Cykeltræning i går, og da min recovery ikke var den bedste, valgte jeg at springe Graspor testen over. Det giver ikke rigtig mening at teste min FTP hvis ikke kroppen er helt i balance. Så i stedet kørte jeg afsted mod Farum, og kørte det sædvanlige Graspor opvarmningsinterval med 2x3 minutter progressivt, og 2x12 sekunders 80% sprint. Så valgte jeg at gå over i fatmax omkring de 185 watt og kørte op til Stumpedyssen hvor jeg fik kørt en omgang, og så retur mod Farum. Lige omkring AB's baner fik jeg kontakt med Ordrup, og kørte med dem. Der var et par stykker med jeg ikke har set længe, så vi fik lige en god sludder. Da vi kommer ned ad Fiskebækbakken mod Farum sker der selvfølgelig et styrt. Der var sat et skilt op omkring lysregulering og en keglen foran, som stod i ydrekanten af cykelstien ud mod vejen, men selve skiltet fyldte bare ret meget. En kvindelig rytter får braget direkte ind i skiltet med omkring 40 km/t, og forbliver heldigvis på cykelstien, frem for at ryge ud på vejen. Dét at hun bliver på cykelstien betyder dog også at vi er 3 ryttere bag hende. Ham der kører foran mig og min sidemakker kan ikke undgå at køre ind i hende, og kører faktisk henover hovedet på hende. Vi to andre formår at få bremset ned og undgår at ryge ned. Heldigvis lader det ikke til at der er sket noget alvorligt med hende, foruden knubs. Hun blev hentet af en ambulance, netop fordi det var et ret voldsomt styrt, og hun havde nogle ret dybe flænger. Det sidste jeg har hørt er at hun stadig var til observation i går aftes, og jeg tænker at det nok primært har været for at se om der har været hovedskader. Hendes hjelm så overraskende fin ud, men hendes cykel havde desværre fået et smæld på den ene kædestræber, så den kan der ikke køres på mere. Ham der endte med at køre over hende, havde lavet det længste bremsespor på cykelstien, og havde faktisk slidt så meget gummi af sit dæk, at man kunne se bomuldsfibrene. Han valgte af gode grunde også bare at køre hjemad, for ikke at risikere at stå punkteret i Hillerød. Da ambulancen var kørt, og hendes far havde hentet cyklen, valgte vi at køre videre. Der er altid en lidt spøjs stemning efter sådan en omgang. Folk har for det første super tunge ben der lige skal igang igen, men der bliver heller ikke talt så meget. Til gengæld bliver der givet tegn til den helt store guldmedalje. Op til Bregnerød hvor vi blev delt i 2 grupper, og kørte 1,5 omgangs rulleskift som opvarmning, og så videre over Allerød, Stumpedyssevej til Høsterkøb hvor vi skulle køre accelerationer på Sjælsøbakken. Hold op hvor er jeg altså bare for tung til det! Tror vi kørte opad 6 gange. Herfra videre op af Høsterkøbbakken - jeg har det sgu svært ved at kalde den for Høsterkøbbakken for i al den tid jeg har cyklet, har den altid heddet Åsebakken, netop fordi det er en ås. Anyways, vi kommer op, og kører via Vedbæk ud til Strandvejen, og pludselig var jeg i mit element igen. På Strandvejen blev det lidt noget underlig kørsel da både FBL og ACR også var ude og træne, og vi havde på mystisk vis ramt hinanden på nøjagtig samme tidspunkt. Mellem Vedbæk og Skodsborg kunne vi ligge og køre lidt preskørsel i vores egen gruppe, lige efter Skodsborg lå vi og kørte med ACR også, og så blev det hele samlet ved Strandmøllen hvor der er opsat en midlertidig lysregulering pga. noget vejarbejde. Jeg var i tvivl om hvordan vi så skulle køre, så faldt lidt tilbage, mens en frontgruppe kørte afsted med et par OCC ryttere og så FBL. Der var et par stykker der satte efter, og her kom jeg med, og fik til sidst lukket op til gruppen lige før Eremitagesletten. Da vi nærmede os spurten fik jeg kørt mig lidt frem, og så kom der en stor ACR rytter forbi som jeg kom på hjul af. Han fik kørt mig lidt længere frem, og så fik jeg råbt til ham at han skulle køre hurtigere, så det gjorde han. Så kom vi endnu længere frem og så råbte jeg igen, hvilket fik ham til at rejse sig op og spurte lidt, men det havde modsatte effekt for farten gik ned, så jeg tænker at han egentlig var helt færdig der. Jeg åbnede så til gengæld min spurt der, og får trådt igennem med alt hvad jeg har, og får kørt sådan en god 300 meter spurt, og snupper det hele foran FBL og ACR. Herfra var det egentlig bare afrul igennem Skovshoved og så hjem via Charlottenlund og Vangede. I alt blev det til 115 km.
 11. Tror det vigtigste ved zone 2 er at man er tro mod den. Så når man træner zone 2, så er det zone 2, og ikke zone 2-3-4. Er også selv blevet ret glad for zone 2 træning, for det er genialt når man skal ud på de der lidt længere ture, hvor jeg normalt ville have ligget tættere på zone 3, og i virkeligheden presset min krop for meget.
 12. Kermit

  Got legs?

  Havde det ikke været for Vi Cykler til Arbejde, så havde jeg taget bilen herud i går. Men det er den sidste fase af kampagnen, som kører hele maj, så selv med udsigt til regn hoppede jeg på cyklen og drønede de 15 km herud, og de 15 km hjem igen senere på dagen. Turen herud var overkommelig med lidt drypperi, mens turen hjem var rigtig regn, og en fuldstændig gennemblødt mig da jeg kom hjem. Resten af dagens træning tog jeg således på hjemmetræneren, og det blev til et Zwift løb. Jeg kan ikke huske hvor mange der var til start, men det var på Richmond ruten, og en rute jeg har kørt før. Man kører en rundstrækning der er relativt flad en del omgange, og så kører man til sidst væk fra den, og så har man de sidste 900 meter hvor det går opad, hvoraf de sidste ca. 600 meter er virkelig stejle. Anyways, løbet går igang, og jeg kommer godt fra start i C klassen og sidder med forreste gruppe. På et tidspunkt er der et par ryttere der får et hul, og jeg kører op til dem. Feltet havde dog andre planer, og efter relativ kort tid bliver vi hentet igen. Allerede der havde jeg besluttet mig for at jeg ville køre løbet hårdt for mig selv, for jeg syntes lidt at det var for let bare at sidde i feltet og køre med. Så jeg sad og ventede på det rette moment at køre afsted på, og fandt det lige efter en stigning, hvor jeg kørte med noget ala 70% for at slå hullet, og så holdt jeg egentlig bare på. Fik oparbejdet et forspring på 12 sekunder til feltet, og lå lige omkring min AT, men nede i feltet var interessen åbenbart at lukke huller, så det blev lukket ned igen. Jeg nåede næsten at få en omgang inden feltet kom, og der var jeg ved at være lidt presset. De lagde lidt ekstra kul på, og jeg måtte klemme balderne sammen for at følge med, og fik lige akkurat lukket hullet til frontgruppen. Lidt efter sad jeg og sov i timen da de forreste kørte afsted igen, og mine ben var trætte. Så jeg kørte finalen bagfra og kom ind omkring et minuts penge efter vinderen. Men vigtigst af alt var at jeg havde kørt mig selv ud, og det var egentlig hele formålet. Vejret ser heldigvis noget pænere ud de næste par dage, så satser på at jeg skal ud og have nogle km i benene. Lurer også på om jeg måske skal køre en Graspor test i morgen.
 13. Så dedikeret at han har sin egen cykelklub - GS Velopresse.
 14. Kermit

  Got legs?

  Onsdag nåede jeg lige en tur til Farum hvor jeg fik kørt 2x5,2 km AT og så en enkelt bakkespurt i medvind, hvor det efterfølgende var sjovt at se udviklingen i watt: 2 sek: 1210 w 5 sek: 1185 w 10 sek: 1165 w 12 sek: 1152 w 20 sek: 1083 w Så et drop på 130 watt på 20 sekunder, det er jeg ret godt tilfreds med. Torsdag trillede jeg en tur til Farum og retur i det gode vejr, men var måske lige optimistisk nok med påklædningen, for vinden var stadig pivkold. Samtidig var jeg lidt off på dagen, og endte med hele fredag at sove det meste af dagen. Ved ikke om det var kombinationen af pollen og træning i det kolde vejr tidligere på ugen, der havde sat sine spor. Det varede ved lørdag også, hvor der dog kom lidt mere energi på, og søndag fik jeg så styrketrænet i 2,5 time med okay følelse i kroppen. Jeg håber at jeg kan træne uden problemer det næste lange stykke tid, for har faktisk fået kørt en del km her i maj måned. Lige nu fører jeg også vores Vi Cykler til Arbejde herude. Til og med sidste uge er jeg nu oppe på 28 timers cykling og 852 km, så der er gode muligheder for at jeg kan komme på i underkanten af de 40 timer og vel en 1200-1250 km for maj måned, hvilket vil være den største måned i flere år.
 15. Kermit

  Got legs?

  Sidste uge bød på 17,5 times træning, hvoraf de 13,5 var på cyklen. Og i går havde jeg endelig en mulighed for at køre med klubben, så det ville jeg gerne udnytte. Er du gal en kølig omgang det var. Fik kørt fra arbejde, og ud på Flyvestationen for at køre 3x3 VO2max intervaller, med 3 minutters hvile mellem hvert interval. Ud til Kollekolle og håbe på de ville dukke op. Ventede lidt, men kørte mod Farum så de kunne indhente mig. Måtte lave et stop i Farum, og så kom de. En gruppe på måske en 8 mand, så noget mindre end jeg havde regnet med nu hvor Palmares var med på dagens træning. Dog skal det også siges at der både var Sommercup og Tirsdagstons, så det trak nok lidt ud i deltagerantallet. Planen var at køre til Lynge og så køre et lille gadeløb. 12 omgange på en rundstrækning, så i alt lige omkring de 10,5 km, 4 sving pr. omgang, men heldigvis nogle gode sving der kan køres næsten fuldt ud. Jeg har dog ikke kørt rigtig cykelløb i 4-5 år, og jeg kan slet ikke huske hvornår jeg sidst har kørt et gadeløb/kriterium, som jeg aldrig har været særlig glad for. Jeg skulle da også bruge et par omgange på lige at finde rytmen i svingene, og det var reelt set nok til sidst at jeg følte at jeg nogenlunde havde den. Der var smæk på, og jeg kunne ikke rigtig tage føringer, men hang på en gruppe med 3 andre, og så ca. halvvejs igennem der kørte de væk i et ryk. Jeg kunne måske godt være kørt med der, men havde tydeligvis ikke lyst. Holdt den kørende til mål og blev 4'er, så det er sgu egentlig okay. Efter løbet kørte de andre hjemad, men jeg følte ikke helt at jeg havde fået udnyttet min dag nok, så kørte via Allerød ud Sjælsø og så tli Stumpedyssevej og hjem via Farum. De sidste km blev i våde omstændigheder, men værre var det heldigvis ikke. Endte med 108 km efter arbejde, og kombineret med 17 km om morgenen, så blev det til 125 km på en tirsdag.
 16. Kermit

  Got legs?

  Forsøgte med styrketræning lørdag formiddag, men måtte droppe at træne ben, for de var simpelthen for smadrede. Fik lige kørt et enkelt sæt 3x111 kg squat, og der blev det tydeligt at især baglår var alt for smadrede til at der kunne komme noget godt ud af det. Så valgte at springe den del over, og så kun køre overkrop til sidst. Søndag var det afsted på en længere tid. En smut op til Dronningmølle, og så hjem via Helsingør og Strandvejen. Ikke det helt store at berette andet end 2x40 min fatmax, og så 4x15 sekunder sprint. I alt 113 km, og Strandvejen kan altså noget i solskin.
 17. Kermit

  Got legs?

  Hold op hvor er vi blevet begunstiget med noget lækkert vejr de seneste par dage. Vinden har lagt sig, og nu kan vi for alvor nyde de 18-20 grader, det nok hele tiden har været. Herhjemme har vi opgraderet trampolinen og sat havepoolen frem, så nu kan de 10-12 grader bare komme igen i næste uge :D Jeg fik kørt en god tur i går, 91 km i det nordsjællandske hvor jeg fik kørt 2x40 minutter fatmax intervaller, og resten i zone 1 og 2. Generelt kommer jeg vidst til at have en helt god cykeluge i denne uge, hvor jeg allerede er over de 250 km på 4 dage. I dag skal jeg bare have en rolig dag med en trilletur omkring de 30 km, for efter styrketræning onsdag og 91 km på cykel torsdag, så er mine stænger STEGTE i dag. Skulle squatte ned for at kigge på noget her til morgen, og fik lige den der klassiske forstrækning af en muskel :D Her i weekenden skal der forhåbentlig være tid til en omgang styrketræning igen, og så en 2-3 timers tur på cyklen.
 18. Det er Simon BP. Han er berømt og berygtet, og alle delene er helt okay. Han var vidst inde over Proowned/Cykom i en periode, og er nu gået "solo" igen. Mange af hans dele er 8-10-12 år gamle efterhånden. Skruer sjældent prisen ned, og har ofte ting i evigheder.
 19. Giver også rigtig fin mening til MTB, cross og gravel, hvor mudder, grus o.lign. er med til at æde bremseklodser, fælge o.lign. På landevej, not so much. Og den med bremsemønster var vidst mest af alt en frygt. Jeg har efterhånden kørt en del med andre, og der er ikke forskel på hvornår man bremser. Cykling er ikke en sport hvor man ser reelle forskelle ved senere bremsning.
 20. Det gode er at de fleste cykelhandlere nok er klar på en handel hvis man kommer ind forbi og snakker med dem, og hvis man bare kan få 10% så svarer det jo pludselig til over 10.000,- :D
 21. Jepper, den er god nok. https://www.specialized.com/dk/da/s-works-tarmac-sl7---sram-red-etap-axs/p/216923?color=349978-216923&searchText=90623-0249&gad=1&gclid=CjwKCAjwge2iBhBBEiwAfXDBR89YrJx82g8YQi_L7K86V4jp6284au4QyTLCKFrLgaNl1I6E_aGKPhoC2Y4QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Man kan også snuppe en Specialized Pro SL7, som mere eller mindre er den samme ramme bare lige 100 gram tungere ca, og så koster den ca. 62.000,- men så er det med en Ultegra eller Force gruppe, kontra Dura Ace/Red, og med nogle andre hjul - Roval CL kontra CLX.
 22. Kermit

  Got legs?

  I går blev det til en tur til arbejde, fra arbejde, og så videre ud i hvad der efterhånden føles som varmt forårsvejr. Vinden var FORFÆRDELIG! Jeg synes jeg har prøvet at køre i lidt af hvert efterhånden, og synes de mange skrøner om at højprofilhjul er følsomme i vind har været overdrevet, men med vindstød af 17-20 m/s i går, så havde jeg da et par gange hvor jeg lige nåede at tænke at det ikke var særlig rart at køre i. På et tidspunkt skulle jeg ned af en bakke mod Flyvestation Værløse, og der kom lige et par stød der rev mig en 30-40 cm væk fra min bane. Selve turen endte med bare at blive så meget fuld gas som jeg kunne. Op til Farum, så op til Stumpedyssevej, videre til Karlebo, ind igennem Kirkelte, og så af Kongevejen retur. I alt endte jeg op på 97 km for hele dagen, og jævnt blæst igennem
 23. Vil gerne udfordre den med at skivebremser er bedre lidt. For hvordan er de bedre? Som jeg ser det har fælgbremser to fordele: - De bremser bedre i regnvejr - De slider ikke på fælgen De har dog også en række ulemper: - De er markant sværere at servicere - De er sværere at justere på turen - De er tungere - De giver langsommere hjulskift - De piver - De støder relativt ofte på bremseklodserne Hvis man tager nogle af de udsagn som der generelt er omkring skivebremser så er det ofte: De bremser bedre. Bedre end hvad? End fælgbremser? Det gør de ikke. I regnvejr jo, men i tørvejr tvivler jeg på at der er nogensomhelst forskel i bremselængde. Man slider ikke på fælgen. Det er rigtigt. Dog har jeg endnu tilgode at slide at sæt hjul op før jeg har solgt dem. De eneste hjul jeg har gjort det med har været vinterhjul. De bremser bedre i regnvejr. Bingo. Det gør de helt bestemt. Man har mindre risiko for at slangen skal sprænge når man bremser på nedkørsler, eller at fælgen delaminerer. Det er rigtigt, men er det reelt set et problem? Er det reelt set ikke mere et spørgsmål om brugere der ikke kan finde ud af at betjene deres udstyr? Jeg har meget sjældent set "dygtige" cykelryttere overophede deres hjul på nedkørsler, men det er klart at hvis man kører nedad med bremsen trukket, så giver det mening. Det skal man bare helst ikke, og jeg vil også tro at bremseevnen til sidst vil blive sløj hvis bremseskiven overophedes. For mig at se har hele indtaget af skivebremser i landevejscykling været et ønske om at sælge flere cykler, grupper og hjulsæt, mere end det har været et reelt behov. For den almindelige cykelrytter, vil en fælgbremsecykel stadig være et bedre valg.
 24. Ift. skivebremser og integrerede cockpits, så kan jeg sgu godt følge jer. Jeg bliver nogle gange fristet af et integreret cockpit, lige til jeg kigger på at man kun kan få i bestemte længder og dertilhørende bredder. Så hvis man nu skulle have et styr med 130 mm frempind, som er 380 mm bredt, så er det ikke muligt. Det er lidt noget bøvl. Men i mange tilfælde kan man jo montere en standard frempind og et standard styr, som stadig skjuler kablerne. Skivebremser bliver jeg nok aldrig fan af. Jeg synes ærlig talt at det virker bøvlet med hydraulik, skift af bremsekloder etc. Det er bare så lige til på fælgbremser at skifte bremseklodser, eller lige hurtigt justere vandringen i bremsen. Når det så er sagt, så lader det lidt til at det er den vej udviklingen går, og det bliver nok sværere og sværere at skaffe nye dele til fælgbremser o.lign. Jeg har siddet og kigget lidt på ny cykel, ikke fordi det lige ligger i den nærmeste fremtid, men fordi der virkelig er sket et skifte her på det seneste. Skal man købe en S-Works SL7 i dagens Danmark, så hedder det vejledende 115.000! Det er eddersparkme mange penge. Samtidig er distancen fra Europa og vesten til Kina blevet markant mindre, og nu kan du hive rammesæt hjem for omkring 1000 euro og op til måske 2000-2500 euro. Står der Specialized eller Trek på siden? Bestemt ikke. Er kvalitetskontrollen lige så god som de etablerede mærker? Bestemt ikke. Men kan du pludselig bygge en super fed aero cykel op med topgruppe for under 50.000 kroner? Helt bestemt. Så lad os bare sige: Ramme - 12.000 kroner Hjulsæt - 12.000 kroner SRAM AXS Red gruppe - 21.000 kroner Styr, frempind, sadel, pedaler - 6.000 kroner Det kunne sgu godt være at det er den vej det går. Sad og kiggede på en Youtube kanal der hedder China Cycling eller sådan noget, som vidst er en brite der bor i Kina, og som har kontakt til en stor del af fabrikkerne dernede. Mærker som Seka og Elves laver nogle ret vilde cykler, og der er jo bare fuld fart på udviklingen derovre. Et sæt hjul fra Enve koster vel stadig omkring 25k, eller du kan købe de mest roste hjul i øjeblikket fra Winspace til ca. 12k.
 25. Det der regnvejr de havde lovet, lader til at være tæt på forsvundet fra DMI's oversigter igen. Som haveejer er det lidt irriterende, men som cykelrytter er det ret lækkert. Kan vi så få den vind til at skrue lidt ned for pusteriet, så er vi ved at være der.