Bord

Medlemmer
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Bord

  1. Det ville være en god ide at introducerede vedkommende du referer til, herunder hvorfor han i det hele taget er værd at tage seriøst. Der er 1.000 vis af personer med den ene eller anden obskure og fuldstændig udokumenterede og uvidenskabelige tilgang til kost, så derfor bør du kort opstille hvorfor han ikke hører til denne kategori.

    Mange tak for belæringen.

    Jeg syntes og synes stadig at det var en interessant video. Jeg finder faktisk også blodtype-diæter, syre/base etc interessante.

    Gary Taubes er måske en tåbe eller ikke. Jeg mener ikke jeg kom med en vurdering (eller lovprisning) af hans teorier.

  2. Takker for de mange gode inputs :-)

    Ser ud som om bænkpres skal på programmet. Ved ikke lige om der er sådan en stang til kropshævninger (hvis der er skal jeg da have det på programmet). Bent over rows har jeg lige søgt lidt på og de virker helt klart også som en mulighed.

    Hmm mit formål? Rent sundhedsmæssigt. Forebygge problemer med kroppen på sigt. Har som nævnt en lidt svag ryg, der gerne måtte blive lidt stærkere. Jeg har en rimelig lav fedtprocent (har ikke målt den, men tager efter spejlet) og er sådan set ganske tilfreds med hvordan min krop ser ud. Hvis der kommer en flottere krop ud af det er det bare bonus.

    Jeg er ret ligeglad med at have en sixpack etc eller ej, men har heller intet imod at få (store) muskler.

    Jeg skal bare have brugt min krop. Har et stillesiddende arbejde og hensygner sgu i kontorstolen ;-)

    Styrketræningen bliver forresten kombineret med noget konditionstræning og fleksibilitetstræning.

    Jeg er forresten kvinde (ikke fordi det har nogen betydning...men måske derfor målet ikke er x antal cm overarme)

  3. Hejsa

    Jeg har endelig taget mig sammen til at starte med noget vægttræning. Jeg ønsker at køre med frie vægte og kun 3-4 basisøvelser, som gerne skulle ramme de fleste muskler (på mindst muligt tid ;-)).

    Udover squat og dødløft hvilke øvelser kunne så være relevante når jeg ønsker et minimum af øvelser (1-2 gange om ugen)?

    Det skal siges at jeg er den heldige ejer af en svag/skæv lænd, men det er vel intet problem hvis jeg lærer den rigtige teknik?

    Håber ikke det er alt for åndssvage spørgsmål, men jeg aner virkelig ikke det store om styrketræning (og ja skal nok få en instruktør til at vise mig teknik mm).

  4. Meget dyr creme og der står desværre ikke noget brugbart om ingredienserne.

    Forvent ikke at få dine penge igen.

    Køb i stedet Beauty Pacifique Metamorphique (A-vitamin). Den kan du få i Matas eller på nettet fra 252 kroner alt afhængigt om du køber cremen eller masken. Eller evt Matas Mavecreme. Den indeholder faktisk et par ingredienser der virker opstrammende og sammentrækkende. (Løvefod, Padderokke og efeu). Selvom det nok er i begrænset mængde.

    Ellers spar op til laser.

  5. Ja hun har fuldkommen ret i at noget medicin kan gøre det svært at tabe sig. Der er en del psykisk syge, der tager meget på når de er i behandling.

    Jeg tror personligt at du skal passe på med ikke at stresse, presse hende yderligere. I hvert fald vil det helt sikkert være en dårlig ide at vise hende 'skræmmebilleder' som kun giver hende mere dårlig samvittighed og ikke ligefrem hjælper på en depression.

    Du kunne måske give hende en meget simpel mad-plan, som hun kan følge? Så hun ikke selv behøver at bruge kræfter og energi på at skulle vurdere om det ene eller andet er sundt for hende. Når hun så får det bedre rent fysisk får hun måske mere overskud til selv at gøre en indsats.

    Angående motion siger du jo hun nyder det når hun kommer afsted. Hvis du bor i nærheden kunne du måske tilbyde at tage med hende (det er nemmere for de fleste at komme afsted hvis det er sammen med en de kender). Fx bare en halv times gåtur hver dag ville jo gøre underværker.

    Det er meget svært at motivere andre mennesker og jeg tror faktisk det ville være et alt for stort projekt for dig alene. Få fat i hendes læge og hør om mulighederne (diætist, terapi, motionshold for psykisk syge etc).

    Er hun egentlig selv interesseret i en livsstilændring?

  6. Tja jeg aner heller ikke det store omkring vitaminer.

    Jeg kan bare ikke forstå at du i givet fald vil planlægge din kost efter diverse anbefalinger i den retning. Mange af anbefalingerne er minimums anbefalinger og du kan højst bruge dem til at finde ud af om du mangler visse mineraler/vitaminer. Ingen ved med sikkerhed hvad den optimale indtagelse er. Du bliver faktisk også nødt til at se på i hvilken sammenhæng du indtager din mad for virkelig at kunne sige hvor mange/meget vitaminer/mineraler du optager.

    Derudover indeholder fødevarer mange andre nødvendige ting end lige vitaminer. De vitaminer de indeholder indtager og optager du også på en hel anden måde end ved piller/tilskud. Min bedste overbevisning er at det er ret formålsløst at planlægge sin diæt på denne måde, hvis formålet er at leve så sundt som muligt. Der er vel kun en ting man kan gøre i den henseende og det er at spise varieret - både for at sikre at man får alt det man skal have og for at sikre at man ikke får for meget af enkelte elementer.

    Umiddelbart så er der altså intet som helst galt i at du får omkring et halvt gram C-vitamin, da 60 mg som nævnt er et minimum. Derudover er C-vitamin vandopløseligt og du skal op på helt andre doser for at det er sundhedsskadeligt. Tværtimod tyder det vel bare på at du indtager meget frugt og grønt hvilket jo er en udemærket ting.

    Der er vel heller ikke noget galt med dit calcium-indtag. Det eneste det måske tyder på er at din diæt ikke er så varieret (mange mælkeprodukter)?

    Jern findes ikke kun i kød- både grønsager og korn mm indeholder jern.

  7. Baaaahhh!

    Fedme er årsager til et hav af følgesygdomme, så tværtimod bør der gøres meget mere for at komme fedmen til livs. I hvert fald for de mange mennesker, der har et oprigtigt ønske om at tabe sig.

    Har du set programmet?

    Hans pointe er vist mere at det er det samfund (overforbrugs-) vi har valgt der er 'sygt' og ikke de mennesker der er symbolerne (eller skyggesiden) af det samfund. Med andre ord mener han at de tiltag man foretager sig er formålsløse og at der skal helt andre ting til hvis vi ikke vil have et samfund med fede mennesker. Man skal ikke sætte ind overfor de fede mennesker, men overfor samfundet og dets værdier etc. Ellers må man fejre fedmen og hylde de fede mennesker som er konsekvensen af vores velfærdssamfund.

  8. Du kunne evt gå til mensendieck nogle måneder. Mensendieck handler om korrekt kropsholdning og brug af kroppen. Du får lagt et program som du bruger derhjemme.

    Ellers er en fysioterapeut også et rigtig godt bud.

  9. Jeg tror emnet går lidt væk fra det originale. Jeg har intet imod folks præferencer- om de er til former eller ribben. Har heller ikke noget imod at nogen er mere attraktive end andre- sådan er det. Jeg synes ikke umiddelbart det er et strålende initiativ at forbyde modeller med en bmi under 18, ligesåvel jeg heller ikke ville synes det var et godt initiativ at forbyde modeller med en bmi over 27. Faktisk synes jeg det ville være at satse på middelmådigheden eller nok nærmere en ensretning med straf for at træde uden for det alment acceptable.

    Personligt køber jeg ikke et modemagasin for at se på grimme mennesker eller grimme billeder. Det er æstetik jeg søger. Hvad der er æstetisk er selvfølgelig ikke statisk, men defineres løbende af samfundet og dermed modeverdenen. Så intet ønske herfra om forbud eller politiske tiltag. Selvværd ligger forhåbentligt i mere end en påvirkning fra tilfældige modeskaberes og fotografers eksperimenter.

    Det eneste jeg kommenterede var såmænd de kommentarer (fra 2 brugere), der i en tråd der handlede om det frygtelige i at unge kvinder/piger gør alt for at opnå et ideal, erstattede det ene ideal med et andet. Dette betragtede jeg som ironisk.

    Hvis tråden havde handlet om mænds præferencer havde jeg ikke kommet med et enkelt 1/2moralsk pip.

  10. Jeg tror ikke jeg nævnte noget med at presse nogen ud i anorexi. Det var ikke dig kommentaren var rettet mod- men mere det ironiske i at kritisere at modeverdenen er med til at give et urealistisk billede af kvindekroppen og så samtidig bruge argumentet at 'mænd vil have noget bedre at se på' (altså flere kvindelige former).

    Man løser ikke nogen problemer ved at udskifte et tyndt ideal med et ideal med (perfekte) kvindelige former- begge dele er som sådan uopnåeligt for de fleste uden at ty til enten slankekure eller kirurgi.

    Kommentaren var netop rettet mod dem der mente at den tynde brugsgenstand (som du nævner) skulle udskiftes med en anden 'brugsgenstand' fordi de så selv fik noget bedre at se på...Det må da være ironi.

  11. Ja det handler helt klart om at 'det mandlige køn' skal have noget bedre at se på. Lad der blive savl. Det er nemlig et skide godt signal at sende til ulykkelige kropsfikserede teenagere.

    Ja det er så ironi- hvilket jeg håber er det et par andre har benyttet i tråden og jeg bare var for fatsvag til at opfatte...

  12. Frugtspiser: Kun frugt og evt nødder

    Veganer: Kun vegetabilske fødeemner (ingen æg, gær, honning*,kød,fisk ect)

    Striks Vegetar: Kun vegetabilske fødeemner dog gær og honning

    Lakto-ovo vegetar: Supplerer med æg og mejeriprodukter

    Lakto-vegetar: Supplerer med mejeriprodukter

    Vegetarisk rå-spiser: Opvarmer ikke maden til over 42 grader. Nogle få spiser rå æg og drikker ikke-varmebehandlet mælk, men de fleste lever som veganere.

    *honning spises ikke da man undgår alle produkter, der stammer fra dyr. Nogle kalder sig dog veganere selv om de spiser honning.

    Som lakto-ovo vegetar er tilskud ikke nødvendige. En del mener heller ikke de er nødvendige hvis man er veganer/striks vegetar, men som før nævnt kan b-12 være et problem.

  13. Jeg holder altså i, at man kun for essiencielle aminossyrer fra animalske produkter (kød, æg, fisk, mælkeprodukter osv.) :nonono: .

    Det er fint du holder på det- det er bare ikke rigtigt.

  14. Jeg har intet sted sagt at jeg snakker om protein i frugt- men har kun prøvet at få svar på hvilke aminosyrer/proteiner man ikke mener kan fåes fra vegetabilsk kost (hvilket 2 personer har skrevet).

  15. Kan ikke helt navnene på dem (der er 9 essiencielle og 20 "andre"). Men de essiencielle findes i animalske produkter ikke i vegetabilske.

    I hvert fald en del af de essentielle findes nu også i vegetabilske proteiner.

    Det jeg gerne vil vide er: Hvilke eller hvilken findes kun i animalsk protein?

  16. Niks :nonono: . Der findes flere hundrede proteintyper, men kun en håndfuld aminossyrer som kroppen ikke selv kan producere. Derfor skal man have dem fra føden, og de aminossyrer findes hovedsageligt i kød og animalske produckter og ikke i grøntsager.

    Stadig- hvilke proteiner/aminosyrer drejer det sig om?

  17. ... generelt manglen på proteiner, og især nogle bestemte, som kun findes i animalske produkter. Det gælder i øvrigt al vegetabilsk mad.

    Hvad er det for nogle proteiner?

    Så vidt jeg ved er et af de største problemer vitamin b-12 mangel (når vi taler en varieret vegetabilsk diæt- hvis man kun er frugtspiser er der helt klart yderligere problemer).

  18. Prøvede den faktisk da jeg var omkring 13-14 år gammel.

    Resultat:

    1. Har aldrig spist engelsk bøf siden!

    2. Voldåd kager og mad generelt dagene efter 'kuren'. Eneste tanke var: Mad!

    3. Mindes ikke jeg egentligt tabte mig synderligt eller vedvarende- tog sikkert det hele på i dagene derefter...

    Virkelig ingen grund til at gennemføre den 'kur', ikke engang for at teste ens viljestyrke- er vel andre sjovere og sundere måder at teste den på (gå 45 km fx, løb et marathon, lade være at spise slik i 6 måneder, læs 'krig og fred', holde en livslang fornuftig kostplan).