Olsen

Medlemmer
  • Posts

    218
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Olsen

  1. Massagen er en del af noget praktik i uddannelsen, så jeg skal massere ham et bestemt antal gange, og så må jeg selv finde ud af hvad formålet er..

    Det er fire måneder siden skaden skete, og i dag går han fint uden stokke, og man kan næsten ikke se på hans gang, at der er noget galt.

    Han kan sagtens lave aktive øvelser og har fund rom, men jeg må ikke andet end massere mens han slapper af.

    Umiddelbart er han lidt øm i opererede quadriceps og modsate gluter.. da jeg havde patienten anden gang forsøgte jeg haserne og læg, hvor jeg fandt en masse gode trigger points igen, specielt på ydersiden af begge ben og lidt på ydersiden af læggen på det dårlige ben.

    Grunden til trigger points er, at han havde nogen smerter, og da jeg så forsøgte trigger points, havde han stråling til hele benet, men uden det var ubehageligt. Lige efter behandlingen havde han det bedre i benene, og ved anden behandling følte han der efter første behandling var blevet løsnet op i quad og gluter og han havde mindre smerte der og generelt mere velvære:)

  2. Hej Mollere,

    Som en del af fys. studiet har jeg nogle patienter der skal have massage.

    Den ene har haft en quadricepssceneruptur tæt på tub. tibiae.

    Han skal nu have lidt ekstra behandling.. Jeg har givet ham massage og trigger point på det pågældende lår og modsatte gluter.

    Mit spørgsmål er, hvorvidt i ville behandle på gluter, haser, crus af benet med skaden?

    Umiddelbart virker der ikke til at være noget, og da jeg har meget få konsultationer med patienten ønsker jeg ikke at bruge for meget tid på noget der måske har lille effekt. Min forrige behandling gav utrolig meget forbedring lige efter, og jeg ønsker derfor at fortsætte der, da der er meget at komme efter. Spørgsmålet er bare om der umiddelbart er noget at hende andetsteds, eller om det er "i orden" at fokusere på lår og modsat glute, da det giver så meget, og jeg kun har få konsultationer?

    Ved godt det er meget svært uden at have haft patienten i hænderne.

    Venligst en fys stud :blush:

  3. hej allesammen.

    jeg laver et træningsprogram til maven, der varer ca. 8 min. her er linket

    jeg laver det 3 gange om ugen. men hvor lang tid går der inden man kan begynde at se lidt 6-pack?. jeg har lavet det i 1,5 mdr.

    Og hvordan træner du mave? (fordi jeg er bare ultra stædig :4disguise: )

    :cool:

  4. Har selv en del forskellige problemer og har været ufattelig mange behandlere igennem, alle uden held.

    David Bonde har til gengæld hjulpet mig meget. Han ligger ved Svanemøllen st. Østerbro. www.davidbonde.dk

    Thomas Pilsborg er også dygtig -www.pilsborgholm.dk samt Nikolaj Lehmann www.jui.dk. De er samme sted i Albertslund.

    Alle tre er fysioterapeuter med forskellige efteruddannelser. Ved ikke om Nikolaj er færdig som osteopat eller stadig under den uddannelse.

    Kan varmt anbefale alle tre!

  5. Den eneste måde du kan rette vægttabet mod maven er ved en fedtsugning, som ikke kan anbefales :nonono:

    Men som der allerede er sagt er det et rigtig flot vægttab. Det er utrolig svært, men der er ikke så meget andet at gøre end at være tålmodig:)

  6. Prøv at kigge lidt rundt på siden.

    Der er rigtig mange gode begynder artikler om vægttab og ellers er der allerede rigtig mange tråde med andre i præcis samme situation som dig, prøv at brug søgefunktionen :smile:

  7. I don't care what you eat but you have to sit down and eat for at least 45 minutes straight. You can't let go of the fork. Eat until your eyes swell up and become slits and you start to look like the woman behind the counter."

    "For dinner you're gonna order an extra-large pizza with everything on it.. After you pay the delivery guy, I want you to take the pie to your coffee table, open that fucker up, and grab a bottle of oil. It can be olive oil, canola oil, whatever. Anything but motor oil. And I want you to pour that shit over the pie until half of the bottle is gone. Just soak the shit out of it."

    "Now before you lay into it, I want you to sit on your couch and just stare at that fucker. I want you to understand that that pizza right there is keeping you from your goals."

    you don't care how much you lift!"

    Gode artikler.

    Har folk nogle gode forslag kaloriebomber?

    Jeg er vokset op med en fedtforskrækket far, der har resulteret i jeg i dag har utrolig svært ved at indtage fedt pga smagen.

    Derudover er jeg så besværlig ikke at kunne indtage mejeriprodukter og har svært ved dressinger.

    Det bedste jeg har kunne gøre indtil videre er at hælde godt med olie på ting hvor det ikke smager af noget fx i smoothies.

    Har folk nogle gode forslag til hvordan man "skjuler" olie eller på anden måde kan få en masse hurtige kalorier? :blush:

  8. Nu ved jeg ikke hvor store kroge du har, men i et træningscenter jeg arbejdede i havde i boksesækkene hængende i nogle kroge, som jeg selv kunne tage ned uden værktøj, da vi lukkede centeret. vil skyde på de gik noget med 7 cm op i loftet. Kan ikke huske om der var et par store rawplugs i, eller om der blot var forboret og krogen så var skruet direkte op i loftet...

    Men boksesækkene vejede vel 50 kg og har fået en del tæsk uden krogene har givet sig, så kan sagtens forestille mig du kan hænge i ringene :smile:

  9. Hvilken form for sport dyrker du, og hvor stor er "en væsentlig forskel"?

    Kan du mærke en ubalence, og giver det dig nogen former for gener?

    Et forum kan være fint til at få indput og idéer, men er trods alt ikke læger/fysioterapeuter, der har set dig i virkeligheden.

    Det bedste du kan gøre er at gå til din egen læge, som formentlig vil henvise dig til en fys :smile:

  10. Du er 35. Tag og udvikl noget selvstændighed! Dine tal fine i forhold til et sundhedsmæssigt perspektiv. Hvordan DU har lyst til at se ud må være op til DIG…

    Ledproblemerne er en anden sag, du evt. kan tage op med din læge.

    Nogen gange kan det godt være svært at vurdere sig selv. Synes altid selv jeg var en smule tynd, men ikke noget slemt (lige under 60 kg. fordelt på næsten 180 cm). Har nu taget næsten 10kg på uden at "opdage det", og synes stadig jeg er lidt tynd. Hvis jeg forestiller mig at skulle tabe 10 kg igen, ville jeg tro det var på grænsen til at være sygeligt, og min mor har da også fortalt at familien var lidt bekymret for mig på et tidspunkt, selvom jeg spiste ordentligt..

    Så nogen gange skal man nok være lidt forsigtig med blot at sige man skal udvikle selvstændighed.

    Til Miakatja, dine tal virker umiddelbart fine. I sidste ende er det om hvorvidt, du selv er tilfreds. Hvis du er i tvivl, kan du evt. tage et billede med lidt/tætsiddende tøj og poste (kan være en idé lige at gå ind i paint og fjerne ansigtet :wink: ).

  11. Som der allerede er blevet sagt, er det formentlig en ubalance der gør at bækkenet tipper frem.

    Jeg er selv ramt ret hårdt af det. I sin tid vågnede jeg om natten med tårer i øjnene og kunne ikke sove af bare smerter. Det er ikke væk og er endnu ikke pænt, men nu har jeg en fin nattesøvn pga. en dygtig fys der kunne hjælpe mig.

    Der kan gøres rigtig, rigtig meget, og kommer jeg til at holde en træningspause kan jeg godt mærke det går lidt tilbage og jeg får mere ondt.

    Så glem hvad lægen har sagt og find en dygtig fys, det er guld værd! :smile:

  12. Det afhænger af i hvilken retning din diskus sidder. Hvis udelukkende er i venstre retning ville der formentlig være gener ved en fremadrettet bøjning. Som vastus skriver, skal du derfor se på din cykelteknik. Kender en fys der har haft flere klienter der er cykelryttere, hvor de havde fået en diskus pga. de havde siddet foroverbøjet på cyklen. Synes derfor du skal lytte til din kiropraktor om ikke at forsøge før du ikke har nogen dunkende fornemmelse, hun kan trods alt også vejlede langt bedre ud fra hun rent faktisk har set dig. :smile:

  13. Har prøvet et "powerfood" som er en blanding af chiafrø og kokosnød. Der er så også lidt andre smagsstoffer i.. Jeg har prøver at fiske et par chiafrø fra og spist for sig, og synes faktisk de er okay.

    Havde selv overvejet at smide chiafrø i mine smoothies problemet er bare det ikke er så nemt at få chia i danmark, og så er de forbandet dyre :mad:

    Hvis du har et sted hvor man kan få Chia til en fornuftig pris, må du meget gerne sende en PM med det :blush:

    Ellers ville jeg nok komme noget færdigpresset olie i shaken i stedet. Bruger selv hørfrøolie, men man kan godt bruge oliven(hvis man ikke generes af smagen) og ellers rapsolie..

  14. Hej Bøgvad og velkommen til :smile:

    Den ene årsag kan være at der ikke er alm. squat rack i dit træningscenter og det så er eneste alternativ til squat?

    For de fleste motionister der ikke er super stærke i teknik er det videre forsvarligt at smide dem ud i squat, da skadesrisikoen er for stor. Derudover kan man i smithen "sætte" vægten næsten uanset højde, samt man kan forudbestemme en maksdybde, så ikke man kommer for langt ned og ikke kan komme op igen.

    Til sidst giver det nok et overordnet indtryk af det er en "sikker" øvelse da man nærmest er låst fast.

    Hvorfor det primært er kvinder er træner den ved jeg så ikke. Om det er fordi drengene er mest fokuseret på at træne overkrop, mens kvinderne tænker mere over deres hofter og baller end mændene? :wink:

    Personligt ville jeg aldrig selv lave squats i smithen pga fikseret bevægebane, men har et par gange vist øvelsen til andre (faktisk kvinder hver gang). At kvinderne er mere åbne om de er lidt på udebane og ønsker hjælp af en instruktør/træningsvejleder kunne måske også være en grund til de får den vist oftere?

  15. Jeg træner i et meget lille center. Århus univeristets sport's center. Der er hverken børn, børnepasning, massage, holdtræning etc. - Dvs. mange af de ting som der bliver spurgt om findes ikke der hvor jeg træner. Men jeg er alligevel tilfreds med det fordi de har det som man skal bruge til styrketræning og så er det en del billigere end de fleste andre steder. Min pointe er bare at svarene bliver måske lidt misvisende når det er ikke-eksisterende i centeret. "Er der tilpas mange hold til holdtræning?" hmm.. ja..? der er ingen :P.

    Kan godt se det er lidt "uheldigt" i forhold til undersøgelsen, at i slet ikke har holdtræning. Undersøgelsen var i første omgang til at se hvordan man kunne optimere i de større kæder, for at gavne flest mulige motionister på en gang.

    Men dejligt med lidt feedback til dem der laver undersøgelsen, så man i fremtiden kan forbedre spørgeskemaet -keep it comming :wink:

  16. ved "Hvor mange gange har du skiftet center" bør der også være en valgmulighed for ingen gange.

    derudover bliver der slet ikke nævnt nogen om håndvægte, skive ect... (som jeg lige husker det)

    Enig. Undersøgelsen er desværre ikke så rammende for mange MOL'ere. Formålet med opgaven er dog at løfte centrene til at tilgodese flest mulige mennesker.

    Har dog sørget for at der i opgaven også bliver set på om man fx skulle skifte Technogym frivægte til Eleiko eller evt. kigge lidt på hvad Amerikanske Hammer Strength har at tilbyde.

    Syntes først og fremmest kun det er et godt tiltag der laves denne form for undersøgelser. Men mener godt de kan optimeres. For er igen og igen de samme spørgsmål der stilles. Men nu har jeg måske også en forkert indgangsvinkel til det når jeg selv i forvejen har min daglige gå gang, som ansat i et kommercielt center. Men lige hvordan man kunne forbedrer undersøgelsen kan jeg ikke lige pt. komme på. :)

    Målet er at det skulle blive en rigtig stor undersøgelse med flere deltagere end der har været i mange af de forregående undersøgelser.

    Har selv et lidt sjovt forhold til spørgsmålene da jeg også arbejder fuldtid i et kommercielt center:)

  17. Er gjort, men undrer mig altid over om nogen nogensinde vinder disse præmier, eller om det bare er lokkemad?

    Ved ikke hvorvidt det blot er lokkemad normalt eller om der rent faktisk er nogen der vinder. Lige ved denne undersøgelse ved jeg dog at der vil blive udtrukket nogle vindere, da jeg kender nogen af dem bag undersøgelsen :wink:

    Hvad synes folk ellers om spørgsmålene?

    Er de relevante eller bliver der lagt for meget/lidt vægt på visse dele?