BAN

Medlemmer
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by BAN

  1. Hej igen gutter !

    Jeg vil har det indtryk, at de fledste af jer er unge og frie drenge/piger med masser af tid til at træne. Jeg har alt for lidt tid til at træne :( (2-3 gange pr. uge og helst under 1-1½ time) da jeg har både fultidsarbejde, kone og små børn derhjemme :) .

    - Hvor megen tid bruger i ?

    - Findes der noget effektivt styrkeløft program som kan klares på under ca. en time tre

    gange pr. uge ?

    V.h.

    Den stresede :wacko:

  2. Helt ok.

    Fra langt tilbage har jeg trenet et HST lignende system (uden periodisering) hvor hele kroppen blev trenet 3 gange pr. uge, med næsten identiske øvelser hver gang, hvor også dødløft indgik. Her ramte jeg for første gang mit plateau på de 180 kg (160 kg kunne jeg tage 8 reps af) jeg satte så intensiteten op og fik lettere rygskade (forståeligt nok).

    Siden trenede jeg i en styrkeløftningsklub, her kørte jeg et gammeldags system med tre treningsdage pr. uge :

    dag-1 tung Sq + let Bp

    dag-2 mellem tung (50-65%) og dog eksplosiv dødl. 5-7 set af 3 rept

    dag-3 let Sq + tung Bp

    dag-4 mellem tung (50-65%) og dog eksplosiv dødl. 5-7 set af 3 rept

    osv.

    Med dette system fik jeg også til sidst overtrænet/forstrukket nederste del af ryggen og jeg standsede helt med dl. treningen. Herefter gik jeg så over til en variant af den gamle model hvor dag 4 blev sløjfet, og dag 3 blev til en hvad-har-jeg-tid-til-at-lave-i-dag-trening uden dl. Og resultaterne i Sq og Bp var også helt OK.

    Jeg er lige nu startet på WSB, og det er her at jeg har opdaget, at jeg, til trods for elendig teknik, er ligeså stærk i hack squat, som jeg nogensinde har været det i en mere stilren dødløft. Herfra udspringer derfor den ovenstående noget alternative ide til et konkurance løft.

    Jeg vil dog fastholde at 180 kg. i dødløft er en elendig vægt for en person som vejer ca. 86 kg og har trænet i ca. 10 år.

  3. Hej med jer alle i seje gutter

    Jeg er i den uheldige situation at jeg ganske enkelt er ynkelig til dødløft. Jeg løftede 180 kg for år tilbage og jeg løfter stadig ikke mere. Til gængeld løfter jeg lige meget i bred stand, smal stand og hack squat. Jeg ville gerne runde de 200 kg men dette synes ikke muligt i øjeblikket. Man kunne evt. invistere i diverse dragter, for at få kunstig hjælp, men jeg gidder ikke købe udstyr som man må ha hjelp til at få på (trener alene).

    Jeg har i stedet følgende skøre ide : i dødløft hjælper knæbind intet (de kommer i vejen på vej op, foruden at benene strækkes for tideligt), men hvad med hack squat ? her kommer knæbindene ikke i vejen på vej op !!, og hack squat er jo et godkendt alternativ til dødløft i konkurancer eller hvordan ??

    Jeg har endnu ikke fået fat i nogle ordenlige knæbind (og kan derfor ikke teste min ide), og har derfor følgende spørgsmål : Har nogen af jer erfaring med stramme knæbind mht. max-forsøg i hack squat ? er dette fuldstendigt umuligt eller hvad ? (jeg kan forestille mig at det kræver en del akrobatik at komme ned i en rimelig startposition med stramme knæbind på)

    V.h.

    Den skøre Færing

  4. For mit vedkommende, så har alm. dødløft været en fast del af min træning i flere år (og jeg må tilstå at fremgangen den sidste tid har været meget begrenset).

    Jeg anvendte aldrig sumostyle til træning fordi jeg ikke kunne løfte lige så meget som ved alm. stil.

    Jeg har nu taget mig sammen og tæenet begge dele i ca. tre måneder (en træning om ugen med dyb konventionel stil, en gang sumo og en gang konventionel), og på trods af mine lange ben, så er jeg nu storset lige stærk i sumo som i den almindelige dødløft.

    Jeg tror selv på, at jeg i det lange løb vil blive stærkere i sumo-style. Den føles ganske enkelt meget lættere og mere rigtig, når man først er blevet vandt til den lidt akavede benstilling.

  5. Jeg takker for svaret, men det er sku deprimerende læsning Thomas J :( :angry:

    Jeg har nemlig det problem at jeg har alt for lange ben (og til nogen grad også arme), til egentlig at egne mig til styrkeløft. Jeg løfter af den grund med næsten stive ben; ryggen er i hvert fald vandret.

    Men nu får vi se om sumo-teknikken kan sparke lidt til min maks i det lange løb. Jeg trener foruden sumo også konventionel dødløft + dybe konventionelle dødløft hver uge.

  6. Det at i ikke anvender sumo style, eller er svagere i denne variant, skyldes det ikke primært at i ikke træner den ?

    Jeg kan ikke forestille mig andet end at de aller fledste ville blive stærkere i sumo-style end i den amlindelive variant. Både ryg og ben er mere opprette i denne stilling, så om hoften og inderlårene ellers holder til det, så burde det svare til en partiell almindelig dødløft.

    For mit vedkommende så har jeg altid hadet sumo-style for den er akavet, og jeg har værken skridsikre sko eller undelag når jeg trener.

    Men gennem de sidste seks uger, så har jeg trenet sumo-varianten en gang om ugen (ikke splagat udgaven, for det tillader underlaget ikke; men en halvvejs variant hvor læggene er næste lodrette i startpositionen) og fremgangen har været forholdsvis meget stor. Fra at køre 3-5 reps. med ca. 100 kg, så kører jeg nu med 150 kg (i almindelig dødløft er vægten med tilsvarende reps ca. 165).

    Min drøm er at forbedre mit dødløft maks fra de nuværende 180-190 kg til et mere passende niveau dvs. ca 250 kg. Og for at nå dette mål, så agter jeg at "snyde" så meget som lovligt muligt, dvs. trene sumo-style, investere i knæbind, slippers og dragt for at se om dette hjælper. :devil:

  7. Jeg har efter hånden fundet ud af at jeg er lidt stærkere i bredere stillinger, og vil derfor spørge om følgende :

    - hvad er størst tilladte afstand mellem føderne i dødløft

    - maks afstand i bekpres er 81 cm mellem. pegefingrene er dette korrekt ?

    - hvor langt nede på ryggen må stangen ligge i power-squat og er denne stil overhoved tilladt ?

    - er der ingen styrkeløftningsklub inde i københavn evt. nørrebro eller lign. ?

    ps. bliver i andre også vildt ømme i lænden af at køre bredt ?

  8. Jeg vil bare forhøre mig om nogen af jer har erfaring med tilladt hjelpeudstyr ? (dvs udstyr som kan anvendes til stævner og lignende). Jeg har forsøgt at spørge forskellige steder hvor man sælger sådan noget, hvorvidt det er tilladt, og om det hjelper, men ingen har svaret endnu.

    Der er en hel del regler på forbundets hjemmeside omkring dragter og t-shirts, men der refereres ikke til noget mærke der er tilladt.

    Jeg kunne godt tenke mig at invistere i en dragt,bænkpres t-shirt, dødløft-slippers, knæbind, straps og et bredt belte, men hvis disse ikke hjælper, eller hvis de ikke er tilladt så er interessen ikke så stor (prisen er forholdsvis høj for flere af tingene).

    Jeg forestiller mig at sikkerheden forbedres med et bredere belte og knæbind; at dødløft-slippers giver en god friktion (så man kan stå bredt uden at skride i sumo-style); at en dragt er påkrævet, men at de tilladte varianter ikke hjælper en pind

    Har i erfaringer på området ? Hjælper udstyret eller er mine forventninger rigtige ? Om der hjælper hvad er det så som i anvender (mærke) og hvor mange kg, tror i at det hjelper ? :huh:

  9. Jeg kunne godt tænke mig at vide præcis, hvordan de tre løft skal udføres for at opfylde de mest almindelige konkuranceregler i styrkeløft her hjemme.

    skal stangen i bænkpres ligge stille på brystet i 1 sek. før man må løfte den igen ?

    skal låret være mindst vandtret i bunden af squat, eller kan mindre gøre det ?

    kan man anvende sumostyle i dødløft ?

    hvad er de danske regler angående anvendelse af hjælpeudstyr dvs. dragter, skjorter, mængde af knæbind, straps osv.

  10. højde 180

    vægt 85

    alder 27

    har trænet på motionist niveau i ca. 10 år

    max. løft

    jeg har ikke makset i flere år (jeg træner alene)

    bænk : 4 rept på 130 kg. Kun en rept ??kg.

    squat : 4 rept på 160 kg (i stativ). Kun en rept ??Kg.

    dødløft : 180 (nogle måneder siden. Samme dag løftede jeg 8 rept med 160 kg ?!, jeg har vist problemer med en rept. max)