Vastus

Medlemmer
 • Posts

  431
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Vastus

 1. Spørgsmål til de stærke raw bænk presser

  Pt har jeg lillefingeren over ringen på en Eleiko powerbar, forholdsvis smalt da jeg har rimelige lange arme.

  Da jeg har plander om at stille op i raw styrkeløft om nogle år vil jeg gerne optimere mit bænkpres, ellers har jeg godt styr på opspænd, scapula setting mm

  trøje løftere holder meget bredt pga hjælpen fra trøjen, men som raw er jeg i tvivl om hvor bredt/ smalt jeg skal holde for at få mest power.

  Hvor holder i hænderne på stangen ?

 2. hvis du træner efter 5x5 rm

  så skal du havde noget af vægten af på de sidste sæt så du får de 5 gentagelser

  ellers så tag en gang imellem og kør nogle tunge singler, det plejer at booste styrken. og vil også øge styrken i din 5x5

 3. RuneB:

  Mit problem er at min højre skulderblad vinger. Jeg har fået taget røntgen og det skyldes ikke at der er nerver i klemme, men at nogle muskler er forkorte. Jeg går til fys cirka hver tredje uge, og laver div. øvelser til at rette op på det, men seks måneder inde i forløbet er der kun sket minimale fremskridt.

  Skulderblad der vinger kommer for det meste af en stram pectoralis minor, så få lavet en masse udspænding af

  Og få styrketrænet

  der holder dit skulderblad på plads
 4. Det er anden gang inden for kort tid på dette forum, at jeg ser det her med at man godt skulle kunne simde fedt og samtidig tage muskelmasse på. Det forstår jeg ikke rigtigt noget af......

  Er der kommet noget forskning inde for de sidste par år, som viser at man ikke skal være i Kcal. overskud for at tage muskel på?? for jeg kan ikke se hvordan man kan tabe fedt og ikke være i Kcal. underskud.

  Jeg har brug for en uddybende forklaring.

  Mvh.

  Wanabee

  En forklaring på hvad?

  se punkt 2

  Det eneste der bliver skrevet er at man godt kan styrketræne, og tabe sig samtidigt.

 5. Få målt din fedt %

  Den der med kraftig bygget er det ikke et andet ord for at være overvægtig.

  Fejl agtig er der mange midaldrende mænd, der ikke syntes de er tykke fordi de ikke kan få fat på fedet på maven, problemet er at fedet typisk sætter sig som viceralt fedt i byghulen blandt de indre organer, hvilke gør det mere farligt. (risiko for blodpropper)

  Det bedste ville være at du for målt din fedt % evt på en maskine der også kan måle hvor fedtet er fordelt.

  Generelt vil kondital og fedt % sige meget mere om sundhed end BMI.

  Ellers siger talje målet også noget om sundhed, da det som sagt er fedet på maven der er det falige:

  http://www.motion-online.dk/sundhed_og_vaegt/vaegt_og_fedtprocent/talje-hoejde_ratio_beregner/

 6. Kære motionister og bodybuildere

  Jeg overvejer at bidrage med svømning til mit 2-split program. Altså et enkelt svømmepas om ugen - gerne onsdag, som er min off-dag i træningsprogrammet. Dette er ikke for at tabe mig men for at strømline den muskulatur, som jeg hovedsageligt opbygger igennem mit træningsprogram.

  Der er snart ikke grænser for mærkelige spørgsmål.

  Nej dine muskler bliver ikke strømlignet af svømning en gang om ugen.

  Svømning er fint nok som en gang aktiv restitution, men strømlignet bliver du ikke.

 7. Hej. Jeg er 14 år gammel, og vil gerne have nogle hurtigere resultater når jeg styrketræner (jeg har trænet i 3 år) men mere seriøst her det seneste år. Jeg har brugt skummemælks-kakao, rosiner skummemælk, nødder, og andre ting efter træning. Men nu er jeg så kommet i besiddelse af noget protein pulver der hedder Complan. umiddelbart er det ikke lavet til træning ligesom andre proteinpulver - det er købt på et apotek. Men den eneste forskel er der er lidt mindre protein og mere fedt og mere kulhydrat i det..

  Jeg antager jeg skal tage det efter træning ligesom f.eks skummemælk? Men mit egentlige spørgsmål er: hvor meget skal jeg tage??? Jeg er helt ny med hensyn til det er protein-pulver noget og jeg er meget opmærksom op at ikke tage for meget af det osv, for jeg vil nødigt have det feder og gør det modsatte af det det skal..

  - Jeg er ca. 180 og vejer ca. 60 kg. (ved jeg er lidt undervægtig og vil derfor også gerne til af have nogle større muskler)

  På forhånd tak for hjælpen. Mvh

  Du har trænet 3 år uden nogle nævneværdige resultater, jeg er helt sikkert på at dine muskler vil vokse helt, helt vildt når du starter på det der protein.

  Det kan også tænkes at der er andre forhold der gør at du ikke får resultater :wink:

 8. Det er primær Vastus medialis (VMO) der skal holde knæskallen på plads, så den ikke lukserer lateralt (pga. q-vinklen) hvis du tidligere har lavet masser af VMO træning, og det ikke har hjulpet, kan det være at der skal kigges på andre ting, som stramme strukturer evt. tractus. En øget pronation/supination i foden kan også påvirke knæet. Nedsat muskelstyrke i hoften (glut med) bio mekaniske forhold der stiller større krav til VMO.

  Det kan også være at du har en VMO dysfunktion pga. nedsat innovation af VMO som kan skyldes en af klemning af nerve femoralis, perifer eller centralt fra segmentet i ryggen L2-4.

  Det kan være en kombination af mange ting, en god fys burde kunne hjælpe dig, ellers kan du også prøve en osteopat som er noget dyr, men de har til gengæld godt styr på biomekanikken.

 9. Jeg takker for de mange hurtige svar. Jeg vil forsøge med det nye program her idag.

  Jeg burde altså køre de øvelser ca 3 gange om ugen med en dags mellemrum? "Mave", vil det være optimalt nok at bruge de samme øvelser jeg plejde at lave, eller burde jeg erstatte dem?

  drop alle de ligegyldige "mave" øvelser du laver pt., problemet er at det er mere hofte bøjerne du træner, end selve maven.

  en øvelse er nok: Crunches

  Maven skal trænes på samme måde som alle andre muskler dvs. 3-4 x 10 rep. evt med vægt på

 10. Du kan sagtens bruge excentriske gentagelser, men bare vær opmærksom på ikke at lave for mange. især når du ikke er vant til at tage pull-ups generelt.

  jeg referer til denne artikel af mange, som optaler Rhabdomyolyse. Et kedeligt fænomen der især kan opstå ved mange excentriske bevægelser. såsom excentriske pull-ups.

  http://aktivmotion.dk/crossfit-rhabdo-rhabdomyolysis-%E2%80%93-hvad-er-det/

  Men bare start forsigtigt ud og føl hvordan din krop reagerer på at lave dem, og som der står i artiklen, hvis du pisser cola dagen efter er det med at komme på sygehus og fortælle hvad du har lavet så de ikke spilder tid. Nu skal det ikke lyde som om jeg maler fanden på væggen, men du skal bare være klar over risikoen ved mange excentriske bevægelser.

  God humor

  :laugh: :laugh: